Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
12.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: Ana Kovač
Video: Igor Djilas

Natisni članek

Alya Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet advertorial

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 12.54

2 meseca, 1 teden

Alya razvajala konje s težko preteklostjo

Siol.net

Foto: Ana Kovač
Video: Igor Djilas

Na deževen aprilski dan smo se z Alyo srečali na prijetni kmetiji v Orovi vasi, kjer deluje center za rehabilitacijo konj. Ker je velika ljubiteljica živali, še posebej konj, jih je skrbno razvajala.

Alya se je z veseljem odzvala na nominacijo 6pack Čukurja, naj tudi ona pomaga ustvarjati boljši svet, saj vedno rada sodeluje v dobrodelnih akcijah. In ni ji bilo treba razmišljati več kot sekundo, da nam je predlagala, da se tokrat odpravimo v Orovo vas v Rehabilitacijski center Petra.

Ljubezen do konjev ima že v genih

Alya pravi, da je velika ljubiteljica konj. Z njimi je namreč povezana že od otroštva, saj sta njena starša tekmovala v konjeniškem športu že v nekdanji Jugoslaviji. Celotna družina obožuje konje, tako da imajo tudi doma dva konja, da se kadarkoli lahko odpravijo na rekreativno ježo.

Rehabilitacijski center Petra je Alyi predstavil oče in ko je izvedela, kako srčno, s kakšno vnemo, s kakšno strastjo to delajo, jim pomaga tudi sama: "Pomagam tudi medijsko, ker tako lepo skrbijo za živali in imajo tako veliko srce."

 | Foto:

Želijo razviti boljše razumevanje narave in živali

Društvo za zaščito konj in ostalih živali Velenje deluje že od leta 2012, pozneje pa mu je uspelo v Orovi vasi pri Polzeli postaviti tudi prvi rehabilitacijski center za mučene, zlorabljene in zapuščene konje. Njihov glavni cilj je, da ozaveščajo ljudi o živalih, preprečujejo grdo ravnanje in nasilje nad njimi, trudijo se razviti boljše razumevanje narave in živali, predvsem konj.

Živalim skušajo pomagati v primerih brezizhodnih situacij njihovih lastnikov. Pravijo, da njihov namen ni odvzeti žival, ampak najprej pomagati lastniku, da bo z njo bolje in pravilno ravnal. Če pa se zgodi, da z lastnikom pogovor in dogovor nista mogoča, se odločijo za skrajni ukrep. Takrat podajo prijavo na inšpekcijo, s čimer dosežejo tudi odvzem živali. Vse z mislijo, da konjem omogočijo dostojno življenje, kakršnega si zaslužijo.

V Orovi vasi pa niso doma samo konji, tam srečate tudi psičko, kokoši, peteline, race ... in pa lepotičko s fotografije, ki se je z Alyo ujela v trenutku. | Foto: V Orovi vasi pa niso doma samo konji, tam srečate tudi psičko, kokoši, peteline, race ... in pa lepotičko s fotografije, ki se je z Alyo ujela v trenutku.

Tudi Lidl pomaga ustvarjati boljši svet, zato je Rehabilitacijskemu centru Petra podaril bon za 200 evrov. Natalija Nedeljko, predsednica društva in vodja RC Petra, pravi, da bodo z denarjem kupili hrano za svoje živali.

Komu je Alya predala štafeto?

Alya je zares skrbno razvajala konje in jim zagotovo polepšala dan. Ker je velika pobudnica dobrih del, pa želi, da se VIP štafeta nadaljuje.

In koga je izbrala? K dobrim dejanjem je pozvala Špelo Jereb. Mislite, da bo tudi ona priskočila na pomoč živalim? Če vas zanima, nas obiščite čez natanko 14 dni.

Kaj je VIP štafeta?

VIP štafeto si bodo delili znani Slovenci, skupaj pa bodo delali pomembne korake k boljšemu svetu. Počasi, brez hitenja in brez pompa. Dokazali bodo, da so dobra dela, pa četudi majhna, lahko zabavna. Prek njih pa lahko vsak izmed nas najde svojo idejo za boljši svet.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte