Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2015,
11.09

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Siol.net

Foto: Luka Dakskobler

Video: Bojan Dovrtel

Natisni članek

Lidl Slovenija advertorial Ustvarimo boljši svet letovišče Debeli rtič obnova

Torek, 31. 3. 2015, 11.09

2 meseca, 3 tedne

6Pack Čukur iz shrambe naredil kopalnico za invalide

Siol.net

Foto: Luka Dakskobler

Video: Bojan Dovrtel

Na Debelem rtiču se je prašilo, mazalo, mešalo in polagalo. 6Pack Čukur je prvi prevzel v roke VIP-štafeto in naredil prvo akcijo za boljši svet. S skupino "majstrov" so obnovili sanitarije za otroke.

"Lahko bi šli na obalo na kavico, ampak so raje prišli sem pomagat, popolnoma brezplačno," je 6Pack Čukur pohvalil svoje fante, ki so skupaj z njim za nekaj dni konkretno zavihali rokave in ob podpori številnih sponzorjev naredili pomemben korak boljšemu počutju otrok, ki bodo v naslednjih mesecih letovali na Debelem rtiču.

6Pack je pustil pečat na stenah letovišča

Obnova je bila res nujna, ploščice so bile že stare in dotrajane – na stenah so zdržale približno 50 let. Pod novimi so se tako podpisali 6Pack in njegovi fantje, ki so poleg obnove starih sanitarij naredili še novo, čisto posebno kopalnico: iz stare shrambe so naredili sanitarije za invalidne otroke, v katero se bodo lahko brez skrbi pripeljali tudi otroci na vozičkih.

6Pack se vedno rad vključuje v dobrodelne akcije. S svojim društvom Working Cross pomaga družinam, ki si težko zagotavljajo osnovna sredstva. "Pomagam, ko imam čas, pomembneje se mi zdi, da širimo neko pozitivno zgodbo, ki je v teh časih več kot dobrodošla. In morda še kdo drug priskoči na pomoč v takšni obliki." Njegove akcije že od leta 2013 redno podpira tudi Lidl Slovenija.

 | Foto:

70 otrok na leto z najtežjimi oblikami cerebralne paralize

Letovišče na Debelem rtiču, ki deluje pod okriljem Rdečega križa Slovenije trikrat na leto gosti tudi otroke mariborskega društva za cerebralno paralizo. Vsa leta so imeli velike težave pri zagotavljanju ustreznih sanitarnih prostorov, saj ni bilo kopalnice, ki bi bila primerna in dovolj prostorna za invalidski voziček. Vse do letos, ko je društvu Sonček prisluhnil 6Pack in tako prek svojega društva Workingcross zbral dobre ljudi, ki so takoj priskočili na pomoč. "Spoznali smo se že lani, ko je za otroke priredil manjši koncert. Takrat smo se dogovorili, da bo prišel pomagat," nam je povedala predsednica društva Lidija Šestak Zorič.

In tako je bilo: od marca naprej je letovišče na Debelem rtiču bolj sodobno, predvsem pa bolj prijazno za vse svoje obiskovalce, ki so gostje obmorskega doma praktično skozi vse leto.

Društvo Sonček je samo eden od zadovoljnih gostov Debelega rtiča, ki ga sicer vodi Rdeči Križ. Tam se pišejo počitniške zgodbe številnih otrok iz Slovenije in tudi iz nekdanjih republik Jugoslavije. 

Društvo Sonček vsako leto tja odpelje 70 otrok z najtežjo obliko cerebralno paralizo. Namen počitnic na morju je predvsem druženje, učenje samostojnosti in socializacija.

 | Foto:

6Pack štafeto podaja naprej

6Pack je svoje dobro delo končal. Toda še preden je pospravil svoje orodje in se odpeljal nazaj v Velenje, ga je čakal še zadnja naloga: štafeto je moral predati naslednjemu zvezdniku, ki se bo tudi preizkusil v kakšni akciji za boljši svet.

VIP-štafeto je z veseljem ujela simpatična Alya, ki se bo podala v živalski svet. To pa je tudi vse, kar vam razkrivamo: berite nas spet čez točno 14 dni.

Fotogalerija
1 / 9

Kaj je VIP-štafeta?

VIP-štafeto si bodo delili znani Slovenci, skupaj pa bodo delali pomembne korake k boljšemu svetu. Počasi, brez hitenja in brez pompa. Dokazali bodo, da so dobra dela, pa četudi majhna, lahko zabavna. Prek njih pa lahko vsak izmed nas najde svojo idejo za boljši svet.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija. 

Ne spreglejte