Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2015,
13.52

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Siol.net

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Klemen Bunderla dobrodelnost advertorial vip štafeta

Četrtek, 2. 7. 2015, 13.52

2 meseca, 3 tedne

Ko Klemen Bunderla pakira piškote

Siol.net

Kako lahko pakiranje piškotov, in to dobrodelnih piškotov, naredimo zabavno? Tako da dobrodelno pakiranje zaupamo radijskemu voditelju in pevcu Klemnu Bunderli.

Prejšnja VIP-štafeta je potekala pri prostovoljnem gasilskem društvu Begunje na Gorenjskem, kjer se je simpatična radijska voditeljica in povezovalka Ajda Mlakar preizkusila kot gasilka. Nominacijo in s tem dobro delo je predala naprej svojemu radijskemu sodelavcu in trenutno najbolj vročemu obrazu na slovenski glasbeni sceni – Klemnu Bunderli.

Takoj, ko je slišal, da je prejel nominacijo za zadnjo VIP-štafeto, je dobesedno zavriskal od veselja in v trenutku povedal, komu bi rad daroval svoj čas in tako opravil nekaj dobrega za tiste na robu družbe.

Odločil se je za pomoč humanitarnemu društvu Hrana za življenje, ki z deljenjem brezplačnih vegetarijanskih oziroma veganskih obrokov prinaša hrano in upanje tistim, ki to potrebujejo. Društvo Hrana za življenje je slovenska podružnica največje svetovne vegetarijanske humanitarne organizacije Food For Life.

Dobrodelna zaveznika - Marija Mardjonović in Klemen Budnerla  | Foto: Dobrodelna zaveznika - Marija Mardjonović in Klemen Budnerla

Zdrava hrana za tiste, ki nimajo

Slovenska podružnica svetovne organizacije, ki deli obroke manj privilegiranim, že 20 let tesno sodeluje z lokalno skupnostjo, šolami in centri za socialno delo ter varnimi hišami in materinskimi domovi.

"Ljudem, ki si ne morejo privoščiti toplih obrokov, pomagamo s hrano, ki jo za nas pripravljajo določene restavracije. Z nekaterimi smo namreč dogovorjeni, da iz sestavin, ki jih ljudje in podjetja darujejo, pripravijo okusne obroke. Mi poskrbimo tudi za razvoz," je povedala Marija Mardjonović iz društva Hrana za življenje.

Mesečno razdelijo od 200 do 300 toplih obrokov in 600 sladkih in trajnih paketov v materinskih domovih, dnevnih centrih, zavetiščih, varnih hišah in socialno ogroženim. Za najmlajše v varnih hišah in materinskih domovih pečejo tudi slastne rojstnodnevne torte.

Z ljubeznijo pakirani in z užitkom razdeljeni

Tudi nas je ob prihodu v prostore društva čakala polna miza piškotov in prazne vrečke. "Klemen, danes nam boš pomagal pakirati piškote v majhne vrečke. To so slastni veganski piškotki, ki jim pravimo veseli piškoti. Namenjeni so varnim hišam. Kar na delo," ga je k mizi, polni dobrot, povabila druga sodelavka društva Urša Zupan in obema, Mariji in Klemnu, podala rokavice za enkratno uporabo. Higienska neoporečnost je namreč tudi pri pakiranju piškotov zelo pomembna.

Društvo ne pripravlja samo hrane, ampak organizira tudi kuharske delavnice za pripravo čim bolj ekonomičnih obrokov, zbirajo denar ob katastrofalnih dogodkih doma in v tujini.

"Žal vedno več ljudi potrebuje pomoč dobrodelnih organizacij, zato bi radi imeli svojo kuhinjo, kjer bi sami pripravljali obroke. Radi bi namreč oskrbeli 300 družin," je še povedala Urša Zupan. Njihovi topli obroki zdaj razveseljujejo približno sto družin.

V želji, da bi bilo vedno manj ljudi, ki bi se po pomoč obračali na humanitarna društva, kot je Hrana za življenje, smo se poslovili od letošnje VIP-štafete. V osmih etapah smo v dveh mesecih pomagali osmim društvom in s tem naredili nekaj korakov k boljšemu svetu. "V veliko čast mi je, da sem srečno pripeljal štafeto do konca," je Klemen Bunderla sklenil dobrodelno akcijo in se začel pripravljati na dobrodelni tek po slovenskih mestih. Tudi ta bo potekal v organizaciji humanitarnega društva Hrana za življenje.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte