Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2019,
12.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial Bruce Springsteen glasbeni film komedija TV Telekoma Slovenije

Sreda, 11. 12. 2019, 12.03

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Zaslepljujoča svetloba (Blinded by the Light)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Zaslepljujoča svetloba | Blinded by the Light © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Blinded by the Light © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Ustvarjalci uspešnice Zadeni kot Beckham predstavljajo hvaljeno, navdihujočo in z odlično glasbo prežeto komično dramo. Ta se dogaja v Angliji leta 1987 in spremlja najstnika pakistanskega porekla, ki se mu življenje spremeni, ko odkrije glasbene stvaritve rokovskega zvezdnika Brucea Springsteena.

Velika Britanija, ZDA │ 2019 │ 113 min. │ Glasbena komična drama

R: Gurinder Chadha│ I: Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Luton leta 1987. Britansko-pakistanski študent umetnosti Javed Khan je potrt, saj prebiva v družini z dominantnim očetom in ima občutek, da v sovražni skupnosti nima prihodnosti. Nato pa mu novopečeni prijatelj predstavi glasbo Brucea Springsteena.

Božični filmi v videoteki DKino
Trendi Božični filmi za vse generacije in okuse

Ta ga popolnoma prevzame in navdahne, da s svojimi talenti zasleduje lastne sanje. Mladenič v iskanju samega sebe odkrije nepričakovane prijatelje, hkrati pa se znajde v spopadu z nedavno brezposelnim očetom, ki nikakor ne more razumeti sinovih novih prizadevanj.

Fotogalerija
1 / 8

"Sentimentalno, norčavo in pretirano kot ena od največjih Springsteenovih himn ter prekleto blizu temu, da se mu ne moremo upreti." Steve Pond, TheWrap


"Staromodna zabava na najboljši način – pameten ljubljenec občinstva, ki vsebuje tako sladkost kot kompleksnost." Inkoo Kang, Slate

December na HBO
Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

"'Nihče ne zmaga, če ne zmagajo vsi,' rad pove Springsteen. Ta mali film je velik zmagovalec." Joe Morgenstern, Wall Street Journal


"Tehnicolorjeva oda moči glasbe je tako globoko nežna in srčna, da razoroži celo nagone najbolj ljudomrznih kritikov." Brian Truitt, USA Today

Napovednik filma Zaslepljujoča svetloba:

Zanimivosti:

  • Film je navdihnilo življenje novinarja Sarfraza Manzoorja in njegova ljubezen do del Brucea Springsteena.
  • Scenarij, pod katerega so se podpisali Manzoor ter režiserka filma Gurinder Chadha in scenarist Paul Mayeda Berges (zadnja sta sodelovala že pri britanski uspešnici Zadeni kot Beckham), Zaslepljujoča svetloba | Foto:  temelji na novinarjevih spominih Greetings from Bury Park: Race, Religion and Rock N' Roll (Pozdrav iz parka Bury: Rasa, religija in rokovska glasba).
  • Springsteen je ustvarjalcem dovolil uporabo 20 njegovih pesmi.
    Med temi je več glasbenikovih redkosti, kot sta prva izvedba skladbe The River na koncertu v dvorani Madison Square Garden leta 1979 in akustično različica skladbe The Promised Land, ki jo je Springsteen izvedel leta 2014 v Washingtonu, pa tudi klasike, kot so Dancing in the Dark, Badlands, Hungry Heart, Thunder Road in Born to Run.
  • Zaslepljujoča svetloba | Foto: V filmu lahko slišimo tudi prej neobjavljeno skladbo I'll Stand by You, ki jo je Springsteen prvotno ustvaril za film Harry Potter in kamen modrosti (2001).
  • Zaslepljujočo svetlobo so premierno prikazali na letošnjem festivalu neodvisnega filma Sundance.
  • Film je naletel na izjemno pozitivne odzive kritikov, na mednarodnem filmskem festivalu v Seattlu pa je bil nominiran za nagradi za najboljši film in najboljšega igralca (Viveik Kalra).
    To je sicer Kalrin prvi celovečerec in drugi igralski projekt po britanski miniseriji Next of Kin (2018).
  • Zaslepljujoča svetloba | Foto: Britanski komik, igralec in voditelj Rob Brydon (ta igra v filmu Mattovega očeta), je v resničnem življenju velik oboževalec Springsteena. Na nekem nastopu je zbrane celo presenetil s petjem njegove skladbe Thunder Road.
  • Film si je sposodil naslov od skladbe Blinded by the Light. Ta je izšla na Springsteenovem debitantskem albumu iz leta 1973 Greetings from Asbury Park N.J.
    G
    lasbenik je dejal, da najpomembnejše besedilo vsebuje zadnji verz pesmi: "Mama told me not to look into the sights of the sun, but mama that's where the fun is." (Mama mi je rekla, naj ne gledam v sončeve znamenitosti, toda mama, zabava je prav tam.)
TV-priporočila: Animirani filmi
Trendi Povabilo v čudovit svet animiranega filma

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Borba z družino
Trendi Borba z družino (Fighting With My Family)
Nocoj s Katherine Newbury
Trendi Nocoj s Katherine Newbury (Late Night)
Divja vožnja
Trendi Divja vožnja (Stuber)
Ne spreglejte