SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,08

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Borba z družino (Fighting With My Family)

0,08

termometer

Borba z družino
Fighting With My Family © 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Izjemno hvaljena biografska komična drama o nenavadni družini profesionalnih rokoborcev. Celovečerec je spisal in režiral soustvarjalec kultnih britanskih serij Pisarna in Statisti Stephen Merchant, produciral pa ga je nekdanji rokoborec Dwayne Johnson, ki v filmu igra samega sebe.

ZDA, Velika Britanija │ 2019 │ 103 min. │ Biografska komična drama

R: Stephen Merchant│ I: Florence Pugh, Dwayne Johnson, Lena Headey, Nick Frost

IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 92 % │ Uporabniki Googla: 91 %

Vsi člani družine Bevis se profesionalno ukvarjajo z rokoborbo. Težave se začnejo, ko se sestra Saraya in brat Zak prijavita na avdicijo za legendarno tekmovanje WWE (World Wrestling Entertainment).

Filmi Christopherja Nolana Trendi Retrospektiva filmov kultnega Christopherja Nolana

Izbrana je namreč samo Saraya, kar preseneti vso družino, najbolj pa Zaka, ki se ima za najboljšega rokoborca v družini. Zdaj mora najmlajša članica družine dokazati, da je kos izzivom ostrega sveta rokoborbe.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Precejšen trik je izpeljati tako avtentičen športni film o svetu, v katerem je vsaka tekma res dogovorjena." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Poletni oddih v videoteki DKino Trendi Preživite vroče poletje ob dobrih filmih

"Igralska zasedba je prepričljiva in všečna (Frost še posebej izstopa), Merchant pa ohranja film, skupaj z vsemi njegovimi športno-filmskimi klišeji, večinoma živahen, dobrosrčen in dosledno smešen." Jake Coyle, Associated Press

Napovednik filma Borba z družino:

Zanimivosti:

 • Film temelji na dokumentarcu iz leta 2012 z naslovom The Wrestlers: Fighting with My Family (Rokoborci: Borba z mojo družino) in pripoveduje zgodbo profesionalne rokoborke Paige (njeno pravo ime Saraya-Jade Bevis). To je v filmu upodobila Florence Pugh.
 • Borba z družino Paige se je začela ukvarjati z rokoborbo pri rosnih trinajstih letih. Pozneje je podpisala pogodbo z World Association of Wrestling, osvajala je prvenstva in pri enaindvajsetih letih postala najmlajša prvakinja.
 • Dwayne Johnson je v Veliki Britaniji snemal film Hitri in drzni 6 (2013), ko je v svoji hotelski sobi odkril dokumentarec o nori angleški družini rokoborcev. Njegov vidik nefavoritinje ga je takoj pritegnil in spodbodel, da je navezal stik s svojim soigralcem iz družinske komedije Zobna vila (2010) Stephenom Merchantom in mu predlagal, da razvije iz zgodbe celovečeren biografski film.
 • Borba z družino Režiser in scenarist Borbe z družino Stephen Merchant v filmu igra Hugha.
 • Saraya-Jade Bevis je dejala, da je bil njen oče razočaran, ko je izvedel, da ga bo v filmu igral Nick Frost, saj igralca ni poznal in je želel, da bi ga upodobil Ray Winstone.
  Ko si je oče ogledal film, je Frostov nastop komentiral z besedami: "Pravzaprav je precej dober, a ne?"
 • Edine članice družine Bevis, ki se ne ukvarja z rokoborbo, film ne omenja. Druga hčerka je po poklicu zobozdravnica in se za kratek čas pojavi v dokumentarcu, na katerem film temelji.
 • Borba z družino Vaditelj rokoborbe, ki ga v filmu upodablja Vince Vaughn, v resnici ne obstaja. V liku Hutcha so združeni različni trenerji, ki so v centru za urjenje WWE skrbeli za posamične vidike razvoja borcev.
 • Dwayne Johnson in Vince Vaughn sta bila soigralca že v kriminalni komediji Bodi kul (2005).
Avgust na Viasat Explore Trendi Druga sezona avtomehaničnih čudežev

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Creed II Trendi Creed II Mož iz ozadja Trendi Mož iz ozadja (Vice) Najljubša Trendi Najljubša (The Favourite)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin