Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
11.57

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

športni film Creed Sylvester Stallone Michael B. Jordan TV Telekoma Slovenije

Torek, 19. 3. 2019, 11.57

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Creed II

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Creed II | Creed II © 2018 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. and Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Creed II © 2018 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. and Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Adonis Creed (Michael B. Jordan) še naprej izjemno uspešno nadaljuje tradicijo Rockyja Balboe (Sylvester Stallone), v hvaljenem nadaljevanju uspešnice iz leta 2015 pa se za naslov svetovnega boksarskega prvaka spopade s sinom Ivana Draga (Dolph Lundgren) – zloglasnega ruskega boksarja, ki je v ringu ubil njegovega očeta.

ZDA │ 2018 │ 124 min. │ Športna drama

R: Steven Caple Jr. │ I: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson

Ocena IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 84 % │ Uporabniki Googla: 96 %

Adonis Creed je primoran uskladiti življenje, razpeto med osebnimi obvezami in pripravami na naslednji veliki dvoboj. Soočenje z nasprotnikom svoje družine ga le še dodatno podžge in motivira za spopad v boksarskem ringu.

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Rocky in Adonis bosta med soočenjem s svojim skupnim nasledstvom spoznala, da ni nič pomembnejšega od družine. Film nam bo pokazal, kaj nas naredi prvake, in nas spodbodel, da si zapomnimo eno – ne glede na to, kje smo, pred svojo preteklostjo ne moremo pobegniti.

Fotogalerija
1 / 15

"Režiser Steven J. Caple Jr. je ustvaril spodbudno pripoved o očetih in sinovih, krivdi in odrešitvi, osamljenosti in družini – prav tovrstne velike in nič kaj subtilne teme pa so to filmsko serijo vedno poganjale naprej." Chris Nashawaty, Entertainment Weekly

Trendi OCENA FILMA: Creed: Rojstvo legende

"Creed II je čudovit film – boksarski celovečerec, poln navdihnjene sladkosti in bistroumnih ved, ki spoštuje cenjene tradicije žanra, medtem ko daje občutek nečesa novega in razburljivega v svetu." A.O. Scott, New York Times

Napovednik filma Creed II:

Zanimivosti:

  • Creed II je nadaljevanje filma Creed: Rojstvo legende (2015) in osmi celovečerec v seriji filmov o Rockyju.
  • Creed II | Foto: Projekt so napovedali že januarja 2016, a so ga morali preložiti, saj sta bila režiser in scenarist predhodnika Ryan Coogler in igralec Michael B. Jordan zasedena s snemanjem Črnega panterja (2018). Čeprav je Coogler nameraval posneti trilogijo, je režijo nadaljevanja nazadnje prepustil Stevenu Caplu Jr., sam pa je prevzel naloge izvršnega producenta filma.
  • Sylvester Stallone je julija 2017 dokončal scenarij (tega je spisal s pomočjo Juela Taylorja) in javnost obvestil, da bo Dolph Lundgren znova igral Ivana Draga.
  • Večmesečno iskanje moža, ki bo igral Ivanovega sina Victorja Draga, je potekalo po vsem svetu, pri iskanju pa so se osredotočali na športnike iz najrazličnejših disciplin.
    Creed II | Foto: Po pregledu prispelega video- in fotogradiva je Stallone izbral Floriana Munteanua. V Nemčiji rojeni in živeči boksar romunskega porekla, znan pod vzdevkom Big Nasty (Veliki hudobnež), je visok 1,95 metra in tehta 106 kilogramov.
  • Brigitte Nielsen je v tem filmu ponovila vlogo bivše žene Ivana Draga Ludmille iz filma Rocky IV (1985). Igralka je v resnici bivša žena Sylvestra Stallona. Zaročila sta se med snemanjem četrtega dela Rockyja, po premieri filma sta se poročila, dve leti pozneje pa ločila.
  • Nielsenova je vse svoje prizore posnela v sedmem mesecu nosečnosti, svojega petega otroka in prvo deklico pa je rodila natanko dva tedna po koncu snemanja filma.
  • Creed II | Foto: Tako kot v Rockyju IV (1985) tudi v tem filmu nobenega od pomembnejših ruskih likov ne igra Rus. Poreklo Floriana Munteanua smo že omenili, Dolph Lundgren je Šved, Brigitte Nielsen pa Danka.
  • To je prvi celovečerec v seriji filmov o Rockyju, ki so ga predvajali v kitajskih kinematografih.
  • Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 213,6 milijona ameriških dolarjev in s tem za 40 milijonov ameriških zelencev izboljšal rezultat svojega predhodnika.
Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Pot zmagovalca
Trendi Pot zmagovalca (Concussion)
Vdove
Trendi Vdove (Widows)
Noč čarovnic (2018)
Trendi Noč čarovnic (Halloween)
Ne spreglejte