Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
15.12

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

superkategorija film oskarji Oskarji TV Telekoma Slovenije

Torek, 5. 3. 2019, 15.12

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Oskarji 2019 v videoteki DKino

V videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije smo na enem mestu zbrali filme, ki so slavili na letošnjih Oskarjih – med njimi sta tudi Bohemian Rhapsody in Zvezda je rojena – ter dva, ki sta po nedavni podelitvi ostala praznih rok, a si vseeno zaslužita vašo pozornost.

Zelena knjiga
Trendi Oskarji 2019: najboljši film je Zelena knjiga, največ kipcev za Bohemian Rhapsody #video

Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (pr. mesto 5).

Podrobnejši opis in napovednik posameznega filma v tem članku boste našli, če boste kliknili na njegov naslov, za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

oskarji oder
Trendi Očitno so nekaj storili prav: gledanost Oskarjev po petih letih spet višja

LETOŠNJI PREJEMNIKI OSKARJEV


Bohemian Rhapsody

Fotogalerija
1 / 10
Oskarji (4): igralec v glavni vlogi (Rami Malek), filmska montaža, mešanje zvoka in montaža zvoka | Nominacija: najboljši film leta

Zgodba o Freddieju Mercuryju in skupini Queen – od njihovega meteorskega vzpona prek Freddiejeve solokariere pa vse do legendarnega nastopa na Live Aidu leta 1985.

Absolutni zmagovalec letošnjih Oskarjev je prejel štiri zlate kipce – tri v tehničnih kategorijah, Rami Malek pa je pričakovano slavil v kategoriji najboljšega glavnega igralca.

Portretiranci filma Bohemian Rhapsody so s svojo glasbo in Adamom Lambertom odprli podelitev oskarjev, na odru pa so se jim zahvalili vsi ustvarjalci filma. Malek je to storil z besedami: "Hvala, Queeni, ker ste mi dovolili biti delček vaše izjemne zapuščine. Večno bom vaš dolžnik."

Freddie Mercury
Trendi Kaj bi o filmu Bohemian Rhapsody rekel Freddie Mercury? #video

Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman)

Fotogalerija
1 / 10

Oskar: najboljši prirejeni scenarij | Nominacije (5): najboljši film, režija, igralec v stranski vlogi (Adam Driver), filmska montaža in izvirna filmska glasba (Terence Blanchard)

Spike Lee je leta 2015 prejel častnega oskarja za življenjsko delo, kot soavtor prirejenega scenarija filma Črni KKKlanovec pa je vendarle dočakal prvega tekmovalnega oskarja.

Lee je v družbenokritičnem zahvalnem govoru izpostavil zgodovino temnopoltih Američanov in svoje družine, končal pa ga je z opozorilom, da se bližajo predsedniške volitve, na katerih mora ljubezen premagati sovraštvo.

Kako se je Lee odzval na odločitev Akademije, da oskarja za najboljši film podeli Zeleni knjigi, boste izvedeli v spodnjem članku.

Spike Lee
Trendi Ob razglasitvi najboljšega filma je jezno odvihral iz dvorane #video

Zvezda je rojena (A Star Is Born)

Fotogalerija
1 / 10
Oskar: najboljša izvirna filmska skladba (Shallow) | Nominacije (7): najboljši film, igralka v glavni vlogi (Lady Gaga), igralec v glavni vlogi (Bradley Cooper), igralec v stranski vlogi (Sam Elliott), prirejeni scenarij, fotografija in mešanje zvoka

Bradley Cooper in Lady Gaga sta očarala gledalce v najnovejši priredbi filmske klasike in brezčasne ljubezenske zgodbe o dveh umetniških dušah, ki se združita tako na odru kot v zasebnem življenju, z izvedbo pesmi Shallow pa tudi gledalce Oskarjev.

Oskar za najboljšo izvirno pesem je tudi edini, ki ga je film Zvezda je rojena prejel, Lady Gaga pa je v svojem zahvalnem govoru objokana izpostavila pomen trdega dela in vztrajnosti.

Lady Gaga, Bradley Cooper
Trendi Po Oskarjih vsi govorijo o nastopu Lady Gaga in Bradleyja Cooperja #video

Prvi človek (First Man)

Fotogalerija
1 / 9
Oskar: najboljši posebni učinki | Nominacije: najboljša montaža zvoka, mešanje zvoka in scenografija

Intimen portret Neila Armstronga na eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

Film Damiena Chazella (Dežela La La) z Ryanom Goslingom v naslovni vlogi se je za zlate kipce potegoval v štirih tehničnih kategorijah, slavil pa je v tisti za najboljše posebne učinke.

Prvi človek je v tekmi za omenjeni kipec med drugim premagal akcijsko-domišljijske spektakle Igralec št. 1, Maščevalci: Brezmejna vojna in Solo: Zgodba Vojne zvezd, zato njegovega uspeha ne smemo podcenjevati.

alex honnold
Sportal Oskarji 2019: Od sramežljivega dečka do frajerja v smokingu, ki pleza po Hollywoodu. Dobesedno. #video

LETOŠNJA OSKARJEVSKA "OSMOLJENCA"


Žena (The Wife)

Fotogalerija
1 / 6
Nominacija za oskarja: najboljša igralka v glavni vlogi (Glenn Close)

Drama o predani pisateljevi ženi, ki se med potovanjem v Stockholm, kjer bodo njenemu možu podelili Nobelovo nagrado, sprašuje o svojih življenjskih odločitvah.

Glenn Close je za vlogo prejela zlati globus za najboljšo igralko v drami in je veljala za favoritko tudi na Oskarjih, vendar je tudi po sedmi nominaciji ostala praznik rok.

Kipec ji je speljala Britanka Olivia Colman (Najljubša). Ta je v svojem zahvalnem govoru izpostavila Closovo ter ji dejala, da je že dolgo njena vzornica in da si ni želela takšnega razpleta. Mislite, da je govorila resnico?

oskarji
Trendi Je bil to najbolj mučen pogovor na preprogi Oskarjev? #video

Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?)

Fotogalerija
1 / 10
Nominacije za oskarja: najboljša igralka v glavni vlogi (Melissa McCarthy), najboljši igralec v stranski vlogi (Richard E. Grant), najboljši prirejeni scenarij

Praznih rok so ostali tudi ustvarjalci biografske komične drame o Lee Israel, nekdaj uspešni pisateljici, ki je po nastopu ustvarjalne krize začela služiti denar s ponarejanjem pisem umrlih avtorjev. Ker niso bili med favoriti, smo prepričani, da si zaradi tega niso belili glav.

Melissa McCarthy je tokrat prvič upodobila resnično osebnost, vloga pa ji je prinesla drugo nominacijo za oskarja. Prvič je bila igralka nominirana za stransko vlogo v komediji Dekliščina (2011).

Filmi Emily Blunt
Trendi Zvezdnica, ki se je s pomočjo igranja odvadila jecljanja
Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.
Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice
Ne spreglejte