Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
23.44

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

2

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Lady Gaga Bradley Cooper romantična drama glasbeni film

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 23.44

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Zvezda je rojena (A Star Is Born)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

2

Zvezda je rojena | A Star Is Born © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

A Star Is Born © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Bradley Cooper in Lady Gaga v najnovejši priredbi filmske klasike in brezčasne ljubezenske zgodbe o dveh umetniških dušah, ki se združita tako na odru kot v zasebnem življenju. Osem nominacij za oskarja, tudi za obe glavni vlogi in najboljši film leta.

ZDA │ 2018 │ 130 min. │ Glasbena romantična drama

R: Bradley Cooper│ I: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle

Ocena IMDb: 7,9/10 │ Rotten Tomatoes: 90 % │ Uporabniki Googla: 95 %

Mlada Ally že skorajda obupa nad sanjami o pevski karieri, ko spozna Jacksona, prekaljenega, a postaranega glasbenika, ki nemudoma prepozna njen surovi talent.

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Skupaj se podata na zapleteno popotovanje skozi lepote in bolečine romantičnega razmerja, ker pa se Jackson bori z lastnimi demoni, njun odnos ob Allyjinem kariernem vzponu začne razpadati.

Fotogalerija
1 / 10

"Zgodba filma Zvezda je rojena je resda stara kot šovbiznis, toda hkrati je prav navdušujoče sveža – kot dobro znana melodija, odigrana z novo, življenja polno in preiskujočo močjo." Robbie Collin, The Telegraph

Oskar: najboljša izvirna filmska skladba (Shallow).

Nominacije za oskarja (7): najboljši film, igralka v glavni vlogi (Lady Gaga), igralec v glavni vlogi (Bradley Cooper), igralec v stranski vlogi (Sam Elliott), prirejen scenarij, fotografija in mešanje zvoka.

 "Bradley Cooper in Lady Gaga sta skupaj naravnost eksplozivna; zgodba v celoti temelji na osrednjem odnosu para in takojšnji privlačnosti, ki mora vzkliti med njima, in ta dva je imata v izobilju." Alonso Duralde, The Wrap

Lady Gaga, Bradley Cooper
Trendi Po Oskarjih vsi govorijo o nastopu Lady Gaga in Bradleyja Cooperja #video

Napovednik filma Zvezda je rojena:

Zanimivosti:

  • To je že četrta priredba filma Zvezda je rojena (1937) po dveh hollywoodskih muzikalih – v prvem iz leta 1954 je glavno vlogo odigrala Judy Garland, v drugem iz leta 1976 pa Barbra Streisand – in bollywoodskem filmu Aashiqui 2 (2013).
  • Film je režijski in scenaristični prvenec Bradleyja Cooperja, pod scenarij pa sta se poleg njega podpisala še oskarjevec Eric Roth (Forrest Gump) in Zvezda je rojena | Foto: Will Fetters (Talisman).
  • Lady Gaga in Bradley Cooper sta izvajalca vseh izvirnih pesmi v filmu – te sta spisala s pomočjo glasbenikov, kot so Lukas Nelson, Jason Isbell in Mark Ronson. Vse njune vokale so posneli v živo med snemanjem filma.
  • Nekatere prizore so posneli leta 2017 na slovitem kalifornijskem festivalu Coachella, kjer je bila Lady Gaga po desetih letih prva glavna ženska glasbena atrakcija. Ker ustvarjalci niso želeli, da bi pesmi iz filma prišle v javnost še pred njegovim izidom, so med njihovo izvedbo izključili zvočnike.
  • Bradley Copper se je, podobno kot njegov lik v filmu, v preteklosti bojeval z odvisnostjo od alkohola in drog. Zvezdnik je javno spregovoril o tem, da mu je treznost rešila življenje in kariero.
  • Zvezda je rojena | Foto: Korenine projekta segajo v leto 2011. Takrat naj bi film režiral Clint Eastwood, glavno vlogo v njem pa naj bi odigrala Beyoncé, a se je projekt zaradi zvezdničine zanositve znašel v razvojnem peklu.
  • Album s skladbami iz filma je že peti album Lady Gaga, ki se je zavihtel na vrh Billboardove lestvice dvestotih najbolje prodajanih albumov.
  • Film so premierno prikazali na 75. beneškem filmskem festivalu, po projekciji pa je občinstvo oba glavna zvezdnika nagradilo z osemminutnimi stoječimi ovacijami.
Zelena knjiga
Trendi Oskarji 2019: najboljši film je Zelena knjiga, največ kipcev za Bohemian Rhapsody #video

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Črni KKKlanovec
Trendi Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman)
Mi bo kdaj odpuščeno?
Trendi Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?)
Žena
Trendi Žena (The Wife)
Ne spreglejte