SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,17

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?)

0,17

termometer

Mi bo kdaj odpuščeno?
Can You Ever Forgive Me? © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Izvrstna Melissa McCarthy v biografski komični drami o nekdaj uspešni pisateljici, ki je po nastopu ustvarjalne krize začela služiti denar s ponarejanjem pisem umrlih avtorjev. Film je nominiran za tri oskarje, tudi v kategoriji najboljše igralke v glavni vlogi.

ZDA │ 2018 │ 106 min. │ Biografska komična drama

R: Marielle Heller│ I: Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin

Ocena IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 98 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Pisateljica Lee Israel je bila v sedemdesetih in osemdesetih letih avtorica treh uspešnih biografij slavnih, igralke Tallulah Bankhead, podjetnice Estée Lauder in TV-voditeljice Dorothy Kilgallen – knjiga o tej se je uvrstila celo na seznam literarnih uspešnic po izboru časnika The New York Times.

Oskarji 2019 v videoteki DKino Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Pozneje je Israel utonila v pozabo in ostala brez ustvarjalnega navdiha, prijateljev in denarja, svoje skrbi pa je vedno bolj utapljala v alkoholu. Obubožana in pozabljena avtorica se nekega dne odloči, da bo svoje veščine uporabila za nelegalno ponarejanje znanih avtorjev …

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Igralski nastop McCarthyjeve v paru z enako zadovoljujočim nastopom britanskega igralca Richarda E. Granta vodi to bizarno in zanimivo resnično zgodbo." Stephen Farber, Hollywood Reporter

Nominacije za oskarja: najboljša igralka v glavni vlogi (Melissa McCarthy), najboljši igralec v stranski vlogi (Richard E. Grant), najboljši prirejeni scenarij.

"Film je pravzaprav precej smešen in McCarthyjeva je v teh prizorih seveda odlična, vendar je enako učinkovita v najtemačnejših in najbolj dramatičnih trenutkih. To je eden od najboljših igralskih nastopov leta." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Zelena knjiga Trendi Oskarji 2019: najboljši film je Zelena knjiga, največ kipcev za Bohemian Rhapsody #video

Napovednik filma Mi bo kdaj odpuščeno?:

Zanimivosti:

 • Melissa McCarthy pred tem filmom še nikoli ni upodobila resnične osebnosti, glavna vloga Lee Israel pa ji je prinesla drugo nominacijo za oskarja. Prvič je bila igralka nominirana za stransko vlogo v komediji Dekliščina (2011).
 • Mi bo kdaj odpuščeno? Za oskarja nominiran scenarij Nicole Holofcener in Jeffa Whittyja temelji na istoimenskih spominih, ki jih je Lee Israel izdala leta 2008, naslov pa je vzet iz opravičujoče vrstice ponarejenega pisma, v katerem se je Israelova izdajala za avtorico Dorothy Parker.
 • Richard E. Grant v filmu upodablja alkoholika, čeprav je angleški igralec v resnici alergičen na alkohol.
 • Grant je edini letošnji nominiranec za oskarja v kategoriji najboljšega igralca v stranski vlogi, ki ne igra v filmu, nominiranem za najprestižnejši kipec.
 • Enega od kupcev ponarejenih pisem igra mož McCarthyjeve Ben Falcone.
  Ta je bil vezan na projekt pred njo in jo je priporočil ustvarjalcem, ko je neka druga igralka od projekta odstopila.
 • Mi bo kdaj odpuščeno? V začetni stopnji projekta bi morala Lee Israel upodobiti Julianne Moore, vendar je oskarjevka zaradi ustvarjalnih razlik od njega odstopila, po besedah Richarda E. Granta pa bi morala njegov lik takrat odigrati Sam Rockwell ali Chris O'Dowd.
 • Režiserka filma Marielle Heller je kariero začela kot igralka – med drugim smo si jo lahko ogledali v filmih MacGruber (2010) in Sprehod med nagrobniki (2014) –, to pa je njen drugi celovečerni režijski projekt po romantični komični drami Kako sem izgubila nedolžnost (2015). 
Donald Trump Trendi Zlate maline: za najslabšega igralca razglasili Donalda Trumpa

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zvezda je rojena Trendi Zvezda je rojena (A Star Is Born) Črni KKKlanovec Trendi Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman) Žena Trendi Žena (The Wife)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin