SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OCENA FILMA: Dekliščina

2

termometer

Film, po katerem bi skoraj verjeli, da se lahko dekleta obnašajo kot fantje, dokler se seveda ne vpletejo čustva. Malo rušenja stereotipov, malo njihovega podpiranja in veliko smeha.

Čeprav naj bi bila Dekliščina nekakšna Prekrokana noč po žensko, gre pravzaprav bolj za prekrokano noč z ženskami. Razlika je pomembna. Glavna protagonistka Annie (Kristen Wiig) namreč jadra od ene ljubezenske polomije k drugi, tudi njeno finančno stanje ni ravno zavidljivo, za nameček pa ji še njena najboljša prijateljica (Maya Rudolph) sporoči, da se bo poročila. Ena nima sreče z moškimi, druga bo za vedno pripadala moškemu. Na nevestino prošnjo Annie vseeno prevzame vlogo glavne družice, a žal to ne pomeni le prvega mesta ob oltarju takoj za nevesto, ampak s seboj prinaša tudi ogromno nalog in opravil, ki jih mora organizirati, za nameček pa ji polena pod noge mečejo še druge družice.

Prekrokani noči bi morali tako primešati še Vojno med nevestama (Bride Wars) in si priznati, da se kljub polni ženski zasedbi vrti okoli moških, pa bi dobili realnejšo sliko o tem, kaj si lahko gledalec obeta. Kljub temu gre za dobro komedijo s predvidljivo zgodbo, a nepredvidljivimi šalami, saj si upa dlje kot večina filmov tega žanra in to obenem počne z več stila in ne nazadnje tudi inteligence. Dekleta se morda res obnašajo ravno tako prostaško in nesramno kot fantje, a to počnejo z več občutka. Konec koncev se namreč vedno vmeša srce, kar niti ni tako napačno, saj vsaka dobra zgodba potrebuje tudi malo duše.

Znanka iz Saturday Night Live Kristen Wiig, tudi soscenaristka filma, se je v glavni vlogi resnično izkazala in brez dvoma nosi film. Dobro so zasedene tudi preostale vloge z Mayo Rudolph in Melisso McCarthy na čelu. Gledalec se malo bori z mislijo, da je bil film posnet samo zato, da bi nekaj dokazal, a dobra zasedba in učinkovit scenarij poskrbijo, da med smehom pozabi na to. Kar je verjetno tudi namen filma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin