Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2023,
8.00

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Planet TV premiera drama Melissa McCarthy

Sobota, 29. 7. 2023, 8.00

9 mesecev

"To je bil najboljši scenarij, ki sem ga kadarkoli dobila v roke," je zatrdila igralka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Na Planetu si boste v soboto ob 20. uri lahko ogledali dramo Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?). V glavni vlogi nastopa Melissa McCarthy, ki se je prvič preizkusila v uprizoritvi resnične osebe. Zakaj jo je ta vloga tako pritegnila, pa lahko izveste v nadaljevanju.

V drami Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?) lahko spremljamo nekoč uspešno avtorico biografij Lee Israel (Melissa McCarthy). Njene knjige so pozabljene, ona pa se med ljubljenimi mačkami osamljena pogreza v revščino. Vendar odkrije posebno tržno nišo: domnevno "izgubljena" pisma slavnih osebnosti, kot so bile Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estée Lauder ali novinarka Dorothy Kilgallen.

Kolo sreče
Planet TV Poglejte, kdo jeseni prihaja v Kolo sreče #video

Osebna korespondenca teh zvezdnikov je za zbiratelje neskončno dragocena – tudi če so pisma ponarejena. S pomočjo zvestega prijatelja Jacka (Richard E. Grant) se Lee loti nečednega posla s ponaredki, ki obema prinašajo velike denarce. Vsaj nekaj časa.

Melissa McCarthy in Richard E. Grant | Foto: promocijsko gradivo Melissa McCarthy in Richard E. Grant Foto: promocijsko gradivo

Melissa McCarthy je v začetku intervjuja s Scottom Mendelsonom najpej pojasnila, zakaj se je odločila za sodelovanje pri filmu. "Lee se mi je zdela fascinantna. Spotoma sem ugotovila, da sem resnično zaljubljena vanjo. Smešno se mi je zdelo, kako lahko do nekoga postaneš tako sočuten. Gre namreč za čudovito zgodbo, v kateri spremljaš osebo, ki je zelo osamljena in nekako nevidna za druge ter kako se ob vsem tem prebija skozi življenje."

Nataša Naneva
Planet TV "Na morju me ne boste našli na znanih lokacijah!"

Igralka je v tem filmu prvič v svoji karieri uprizorila resnično osebo. Zase sicer pravi, da se tega do nedavnega sploh ni zavedala, saj pri vsakem filmskem projektu išče samo zanimiv lik in dobro zgodbo. Melissa pa je pojasnila, zakaj je bila več kot pripravljena stopiti iz cone udobja: "Pogosto razmišljam o različnih likih žensk, ki bi jih rada igrala. Velikokrat pa se za neko vlogo odločim, ker vidim kakšno žensko, ki me enostavno očara. Tako kot me je Lee. Ni pa vedno enostavno najti takšnih zapletenih likov, z določenimi pomanjkljivostmi, napisanih za ženske."

Melissa McCarthy | Foto: promocijsko gradivo Melissa McCarthy Foto: promocijsko gradivo

Pri tem filmskem projektu pa je sodelovala tudi s svojim možem Benom Falconom. "Ben je scenarij za to dramo prinesel domov že veliko prej, preden sem jaz sploh začela sodelovati pri njej. Midva si v branje vedno dava scenarije, na katerih bova delala. In ko sem jaz prebrala ta scenarij, sem mu samo rekla, da je to najboljši scenarij, ki je kadarkoli prišel v moje roke. Po drugi strani mi je bilo sicer hudo, ker prej sploh nisem vedela, kdo je Lee. Res je neverjetna, fascinantna in vse tisto, kar ne smeš biti, pa vendar ne bi pri njej nič spremenila."

Suzana Kozel
Planet TV Priljubljena voditeljica razkrila: Letos bom užila dopust v pravem pomenu besede #foto

Takrat je bil po besedah zvezdnice projekt še v zraku, saj niso imeli pravic za to, ampak ona vseeno zaradi svojega navdušenja ni mogla dovoliti, da ne bi uvidel luči dneva. "Obnašala sem se kakor pes, ko mu vržeš kost. Tega enostavno nisem mogla izpustiti, saj sem čutila preveliko naklonjenost do Lee. Želela sem ta scenarij spraviti na filmsko platno, zato sem se ponudila, da glavni lik zaigram kar jaz."

Melissa McCarthy in Richard E. Grant | Foto: promocijsko gradivo Melissa McCarthy in Richard E. Grant Foto: promocijsko gradivo

Novinar je nato izpostavil, da ga je pri zgodbi najbolj presunilo, da govori o osebi, ki je zakrivila zločin in tako porušila sistem.

Melissa pa je svoj igrani karakter branila: "Kaj bi pa drugega lahko storila?! Saj se je šlo za njeno preživetje! V tem filmu ne gre za to, da je uvidela neko možnost zaslužka, da bi si lahko kupila nov avto. Bila je potisnjena v okoliščino, iz katere enostavno ni videla druge rešitve, kakor da za normalno življenje dodatno zasluži s prevaro. Marsikdo, ki se znajde na dnu, bi gotovo storil isto."

Dramo Mi bo kdaj odpuščeno? (Can You Ever Forgive Me?) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 20.uri. Ob 22. uri sledi romantična komedija Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook).

Planet TV
Planet TV Obiskali smo Pogačarjev Klanec #video
Planet TV
Planet TV Ali veste, kaj pomeni triftanje? #video #foto
Tanja Kocman
Planet TV Golo kopanje bi se za priljubljeno voditeljico lahko precej slabše končalo
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte