Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 7. 2023,
14.35

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Planet TV

Sreda, 19. 7. 2023, 14.35

9 mesecev, 2 tedna

Novosti

Ali veste, kaj pomeni triftanje? #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Kaj se zgodi, ko se združita moda, trajnost in blagovna znamka Smile? S kampanjo reFrešd starim oblačilom vdahnejo novo življenje. In kdo je bolj poln življenja kot mladi? Ti so prav zato tudi njihovi najboljši ambasadorji. Tudi v letošnji kampanji so se jim pridružili mladi, ki jih na družbenih omrežjih poznajo prav vsi. Med njimi je Ian Rozac, njihova ambasadorka pa je letos postala še 20-letna umetnica Masayah. Njena podoba krasi tudi posebno izdajo stekleničk in kartonov SMILE.

In zakaj je kampanja reFrešd pomembna za vse nas? Ker nosi pomembno sporočilo. Letno proizvedemo kar dvakrat toliko oblačil kot smo jih leta 2000, zavržemo pa kar 92 milijonov ton oblačil. In če se bo takšen trend nadaljeval, bomo ob koncu desetletja letno zavrgli kar 134 milijonov ton oblačil. Zato je treba nekaj spremeniti.

Fotogalerija
1 / 3

Preteklo leto je Humana v sklopu trajnostnega projekta reFrešd na desetih lokacijah po vsej Sloveniji postavila Smilove zabojnike za zbiranje rabljenih oblačil, kjer se je nabralo 60 ton tekstila. Na spodnji fotografiji si lahko ogledate letošnje lokacije zabojnikov in se tako pridružite kampanji.

In kam gredo rabljena oblačila? V prvi vrsti so namenjena socialno in trajnostno naravnanim projektom po Sloveniji ter seveda družinam, ki potrebujejo pomoč. Ker pa kljub temu ogromna količina oblačil še ostane, jih pošiljajo v sortirne centre v sosednje države. 

Lokacije Smilovih zabojnikov | Foto: Union Lokacije Smilovih zabojnikov Foto: Union

Da bi zbrani odpadni tekstil zaživel v karseda privlačni podobi, so h kreaciji novih oblačil povabili Anjo Medle, dobitnico nagrade ELLE, ki bo svojo kolekcijo predstavila oktobra 2023 na Ljubljana Fashion weeku.

Kampanji reFrešd so se pridružili slovensko podjetje za zbiranje odpadnega tekstila Ekotekstil in spletni vplivneži, ki trajnost že živijo ali pa jo šele spoznavajo. Med njimi je Ian Rozac, znan po umetniškem imenu Lilijanx, ki je ustvarjalec vsebin že tri leta. Prisoten je na družbenih omrežjih TikTok, Instagram in YouTube, pred kratkim pa se je prvič podal na triftanje oz. v nakup rabljenih oblačil. Ian je bil povsem navdušen, saj je za celoten outfit odštel le pičlih deset evrov. 

Celoten video triftanja si lahko ogledate na profilu ReFrešd na Instagramu.

Nakupovanje rabljenih oblačil | Foto: Instagram Story Nakupovanje rabljenih oblačil Foto: Instagram Story

Pod imenom reFrešd je že lani zaživela komunikacijska platforma, ki širi vrednote trajnosti in predelave ter ponovne uporabe. Podpira mlade oblikovalce ter jim daje priložnost in kreativno svobodo, v kateri oživijo stara oblačila. Tokrat bo na Ljubljana Fashion Weeku svojo kolekcijo reFrešd predstavila večkrat nagrajena modna oblikovalka Anja Medle. Nova modna oblačila iz zavrženega tekstila bodo nato podarili v nagradnih igrah na profilu ReFrešd na Instagramu.

Nove nalepke SMILE in VR-stekleničke
Na Instagramu bo mogoč tudi prenos Instagramovega filtra ustnic kiss kiss SMILE in VR full dancerke. Tako si boste lahko okrasili svoje poletne reelse, storyje, selfieje in okrasili kakšno sporočilo, ki vabi k druženju in sveži akciji ReFrešd.

Rabljena oblačila z novo nalepko kiss kiss Smile | Foto: Pivovarna Laško Union Rabljena oblačila z novo nalepko kiss kiss Smile Foto: Pivovarna Laško Union

SMILE je bogatejši tudi za čisto svežo ambasadorko. To je hip hop in R&B ustvarjalka Masayah. Enaindvajsetletnica prihaja s slovenske Obale. Svojo prvo skladbo z naslovom Pusto je izdala na svoj 18. rojstni dan in z njo takoj prebila zvočni zid naše hip hop scene. 

Njena podoba krasi tudi posebno izdajo stekleničk in kartonov SMILE. Masayahin značilen videz bo v svoje ustvarjalne škarje vzela mlada modna oblikovalka z Obale Tia Krašovec. Kreacije bo ustvarjala iz odsluženih oblačil, zbranih v zabojnikih SMILE podjetja Ekotekstil. Oblačilom tako novo življenje vdahnejo dvakrat. Najprej skozi novo kreacijo mlade oblikovalke in še v soju reflektorjev na Masayinih nastopih.

Hip hop in R&B ustvarjalka Masayah | Foto: Pivovarna Laško Union Hip hop in R&B ustvarjalka Masayah Foto: Pivovarna Laško Union

Pivo Smile ozavešča tudi o pomembnosti odgovornega pitja

V Pivovarni Laško Union so zavezani odgovornemu pitju in zmanjševanju škodljive rabe alkohola. V okviru ozaveščevalnih aktivnosti v letošnjem letu na etikete izdelkov piva postopno dodajajo QR-kodo s povezavo na spletne strani z vsebino, ki potrošnike ozavešča o pomembnosti odgovornega pitja.

Fotogalerija
1 / 3

Potrošniki na policah trgovin že najdejo tako označeno pivo Smile v novi pločevinki ter steklenički z novo podobo, ki vključuje tudi QR-kodo s povezavo na vsebino o pomembnosti odgovornega pitja. Etikete celotnega portfelja piv in radlerjev ter maltov bodo postopno posodobljene najpozneje do konca leta 2023.

Ne spreglejte