Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
12.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Steve McQueen Viola Davis Liam Neeson triler

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 12.35

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Vdove (Widows)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Vdove | Widows © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Widows © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Z oskarjem nagrajen režiser filma 12 let suženj Steve McQueen in pisateljica Gillian Flynn (Ni je več) predstavljata hvaljen kriminalni triler o štirih ženskah, ki morajo odplačati gangsterske dolgove svojih umrlih mož. Film odlikujejo odlična režija in scenarij ter izjemna igralska zasedba.

ZDA, Velika Britanija │ 2018 │ 123 min. │ Kriminalni dramatični triler

R: Steve McQueen│ I: Viola Davis, Elizabeth Debicki, Liam Neeson, Colin Farrell

Ocena IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 81 %

Film pripoveduje zgodbo o štirih ženskah, ki nimajo skoraj nič skupnega – razen ogromnih dolgov, ki so ostali za njihovimi možmi po tem, ko so ti umrli v spodletelem roparskem napadu.

Najboljši dokumentarci, ki si jih lahko ogledate doma
Trendi Najboljši dokumentarci, ki si jih lahko ogledate doma

V sodobnem in s kriminalom prežetem Chicagu štirim vdovam ne ostane drugega, kot da vzamejo usodo v svoje roke in skujejo drzen načrt za odplačilo dolgov svojih pokojnih mož.

Fotogalerija
1 / 12

"McQueen se tudi tokrat izkaže kot izviren in drzen filmski avtor, ki z osupljivo ustvarjalnostjo izpolni vsa naša pričakovanja. Tudi kadar Vdove zapelje v šundovsko, s krvjo prežeto snov, je vse filtrirano skozi objektiv pravega umetnika. Eden najboljših filmov leta." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

"Delo bi lahko brali celo kot vrnitev k nekemu bogatejšemu obdobju ameriških studijskih filmov, le da zgodba zrcali zelo sodobno jezo, uperjeno proti vplivnim možem ter skorumpiranemu sistemu, ki dovoljuje njihove zločine." A. A. Dowd, The A.V. Club

Napovednik filma Vdove:

Zanimivosti:

  • Scenarij režiserja Steva McQueena (12 let suženj) in pisateljice Gillian Flynn (Ni je več) temelji na priljubljeni britanski istoimenski TV-seriji iz prve polovice 80. let prejšnjega stoletja.
  • Vdove | Foto: V filmu igrajo prejemnica in prejemnik oskarja Viola Davis (Ograje) in Robert Duvall (Nežno usmiljenje) ter trije nominiranci za to nagrado Liam Neeson (Schindlerjev seznam), Jacki Weaver (Živalsko kraljestvo) in Daniel Kaluuya (Zbeži!). Davisova, Duvall in Colin Farrell so prejeli zlate globuse.
  • Čeprav je film prejel odlične kritike, so ga na podelitvah oskarjev in zlatih globusov popolnoma prezrli, je bila pa Viola Davis nominirana za bafto za najboljšo igralko v glavni vlogi.
  • Izvirno glasbo je zložil sloviti skladatelj Hans Zimmer. Ta je kot asistent skladatelja Stanleyja Myersa sodeloval tudi pri TV-seriji, na kateri film temelji.
  • Vdove | Foto: Vdove so po Lakoti (2008), Sramoti (2011) in filmu 12 let suženj (2013) četrti celovečerec Steva McQueena in prvi njegov film, v katerem ne igra Michael Fassbender.
  • Alice sebe opiše kot Poljakinjo. Igra jo Elizabeth Debicki, katere oče je Poljak.
  • Daniel Kaluuya in Jon Bernthal sta bila že soigralca v akcijskem trilerju Sicario: Onkraj zakona (2015), Michelle Rodriguez in Colin Farrell pa v akcijskem trilerju S.w.a.t. – Specialci (2003).
  • To je prvi skupni projekt dveh izjemno uspešnih irskih igralcev Liama Neesona in Colina Farrella.
  • Vdove | Foto: Po besedah režiserja filma je prva montirana različica filma trajala skoraj tri ure, Colin Farrell in Robert Duvall pa sta številne svoje prizore improvizirala.
  • Ustvarjalci so eno od vlog najprej ponudili Jennifer Lawrence, vendar jo je igralka zaradi zavezanosti k drugim projektom in prekrivajočih se urnikov zavrnila.
  • Igralci so chicaški naglas vadili s Tanero Marshall. Ker se je želela izogniti stereotipom, je zbrala vzorce, režiserju in igralcem pa je prepustila možnost, da ocenijo, kaj najbolje ustreza likom. Nato je sodelovala z vsakim igralcem posebej, da bi izboljšala izgovarjavo.
Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dekle v pajkovi mreži
Trendi Dekle v pajkovi mreži (The Girl in the Spider's Web)
22 milj
Trendi 22 milj (Mile 22)
Težave v motelu El Royale
Trendi Težave v motelu El Royale (Bad Times at the El Royale)
Ne spreglejte