Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2019,
12.17

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

film biografija dokumentarec priporočila TV Telekoma Slovenije

Petek, 15. 3. 2019, 12.17

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Najboljši dokumentarci, ki si jih lahko ogledate doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Najboljši dokumentarci, ki si jih lahko ogledate doma

V tednu, ko v Ljubljani poteka 21. Festival dokumentarnega filma, smo za vas pripravili zanimiv izbor odmevnih in tematsko raznolikih celovečernih dokumentarcev, s pomočjo katerega si boste lahko takšen festival pripravili kar doma.

TV-priporočila: Močne filmske junakinje
Trendi Filmske borke za enakopravnost spolov

Fahrenheit 11/9 (2018)

Najnovejši dokumentarec oskarjevca Michaela Moora ponuja provokativen in na trenutke komičen pogled na čas, v katerem so trenutno ZDA. Moore v filmu ne preučuje samo trenutnega stanja ameriške politike in Trumpovega predsedstva, temveč se posveti tudi nasilju s strelnim orožjem in poudarja moč demokratičnih gibanj. • Na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Najnovejši dokumentarec oskarjevca Michaela Moora ponuja provokativen in na trenutke komičen pogled na čas, v katerem so trenutno ZDA. Moore v filmu ne preučuje samo trenutnega stanja ameriške politike in Trumpovega predsedstva, temveč se posveti tudi nasilju s strelnim orožjem in poudarja moč demokratičnih gibanj. • Na voljo v videoteki DKino.

Religulozno (Religulous, 2008)

Stand-up komik in politični satirik Bill Maher se pred cinično kamero Larryja Charlesa, režiserja filmov Borat in Brüno, poda na mučno pot skozi tisoč in eno religijsko protislovje, da bi prek pogovorov z verniki in raznimi (cerkvenimi) kvaziavtoritetami izpostavil različne vidike institucionaliziranih religij. • V nedeljo, 17. 3., ob 23.30 na Planet PLUS.*

 | Foto: Stand-up komik in politični satirik Bill Maher se pred cinično kamero Larryja Charlesa, režiserja filmov Borat in Brüno, poda na mučno pot skozi tisoč in eno religijsko protislovje, da bi prek pogovorov z verniki in raznimi (cerkvenimi) kvaziavtoritetami izpostavil različne vidike institucionaliziranih religij. • V nedeljo, 17. 3., ob 23.30 na Planet PLUS.*

Odhod iz Neverlanda (Leaving Neverland, 2018)

Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoletni odnos z dečkoma, starima sedem in deset let. Zdaj, ko jih imata blizu 30, se spominjata spolnega nadlegovanja in svojega poznejšega spopadanja z mučnimi dogodki. • Na voljo na HBO OD/GO. │ Na programu HBO bodo 1. del predvajali 10. 4. ob 20. uri, 2. del pa 11. 4. ob isti uri.

 | Foto: Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoletni odnos z dečkoma, starima sedem in deset let. Zdaj, ko jih imata blizu 30, se spominjata spolnega nadlegovanja in svojega poznejšega spopadanja z mučnimi dogodki. • Na voljo na HBO OD/GO. │ Na programu HBO bodo 1. del predvajali 10. 4. ob 20. uri, 2. del pa 11. 4. ob isti uri.

Amy (2015)

Z oskarjem nagrajeni dokumentarec o meteorskem vzponu in tragičnem padcu britanske kraljice soula Amy Winehouse. Film prinaša nove posnetke iz pevkinih zasebnih arhivov, nikoli slišane pesmi ter številne intervjuje s prijatelji in sorodniki. • V videoteki DKino.

 | Foto: Z oskarjem nagrajeni dokumentarec o meteorskem vzponu in tragičnem padcu britanske kraljice soula Amy Winehouse. Film prinaša nove posnetke iz pevkinih zasebnih arhivov, nikoli slišane pesmi ter številne intervjuje s prijatelji in sorodniki. • V videoteki DKino.

George Michael – Freedom (2017)

Biografija priznanega, priljubljenega, leta 2016 nenadoma preminulega britanskega glasbenika Georgea Michaela. Film pripoveduje o temeljnih postajah na njegovi ustvarjalni poti, zelo ganljivo pa se dotakne tudi glasbenikove zasebnosti in izgube življenjskega partnerja. • V nedeljo, 10. 3., ob 20.50 na TV SLO 2.*

 | Foto: Biografija priznanega, priljubljenega, leta 2016 nenadoma preminulega britanskega glasbenika Georgea Michaela. Film pripoveduje o temeljnih postajah na njegovi ustvarjalni poti, zelo ganljivo pa se dotakne tudi glasbenikove zasebnosti in izgube življenjskega partnerja. • V nedeljo, 10. 3., ob 20.50 na TV SLO 2.*

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Rocco: Kralj porničev (Rocco, 2016)

Najboljši dokumentarci, ki si jih lahko ogledate doma | Foto:

Združeni kotalkarji (United Skates, 2018)

Medtem ko še zadnjim kotalkarskim centrom v ZDA grozi zaprtje, dokumentarec razkriva skupnost več tisoč privržencev, ki se v rasno napetem ozračju borijo za to, da bi rešili podtalno temnopolto subkulturo rolkarjev. • V četrtek, 14. 3., ob 22.15 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Medtem ko še zadnjim kotalkarskim centrom v ZDA grozi zaprtje, dokumentarec razkriva skupnost več tisoč privržencev, ki se v rasno napetem ozračju borijo za to, da bi rešili podtalno temnopolto subkulturo rolkarjev. • V četrtek, 14. 3., ob 22.15 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Človek delfin (Dolphin Man, 2017)

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja in prvega potapljača, ki se je z enim samim vdihom spustil sto metrov globoko, ta izjemen mož pa je navdihnil tudi kultni Bessonov film Velika modrina. • V videoteki DKino.

 | Foto: Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja in prvega potapljača, ki se je z enim samim vdihom spustil sto metrov globoko, ta izjemen mož pa je navdihnil tudi kultni Bessonov film Velika modrina. • V videoteki DKino.

Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka (An Inconvenient Sequel: Truth to Power, 2017)

V nadaljevanje odmevnega, z dvema oskarjema nagrajenega dokumentarca Neprijetna resnica nekdanji podpredsednik ZDA Al Gore nadaljuje poslanstvo boja proti podnebnim spremembam • Na voljo na HBO OD/GO.

 | Foto: V nadaljevanje odmevnega, z dvema oskarjema nagrajenega dokumentarca Neprijetna resnica nekdanji podpredsednik ZDA Al Gore nadaljuje poslanstvo boja proti podnebnim spremembam • Na voljo na HBO OD/GO.

Zapiski s terena (Notes From the Field, 2018)

Filmska priredba za tonyja in pulitzerja nominirane monodrame, v kateri Anne Deavere Smith utira pot priložnosti za mlade ljudi, ki živijo v revščini in jih težke socialne razmere pogosto pahnejo v neusmiljeni svet kriminala. • V sredo, 20. 3., ob 14. uri na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Filmska priredba za tonyja in pulitzerja nominirane monodrame, v kateri Anne Deavere Smith utira pot priložnosti za mlade ljudi, ki živijo v revščini in jih težke socialne razmere pogosto pahnejo v neusmiljeni svet kriminala. • V sredo, 20. 3., ob 14. uri na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

Papež Frančišek: Mož beseda (Pope Francis: A Man Of His Word, 2018)

Najnovejši dokumentarec slovitega nemškega filmarja Wima Wendersa (Nebo nad Berlinom, Sol zemlje) ni zamišljen kot biografski film o papežu Frančišku, temveč kot osebno potovanje s človekom, ki živi to, kar govori. • V videoteki DKino.

 | Foto: Najnovejši dokumentarec slovitega nemškega filmarja Wima Wendersa (Nebo nad Berlinom, Sol zemlje) ni zamišljen kot biografski film o papežu Frančišku, temveč kot osebno potovanje s človekom, ki živi to, kar govori. • V videoteki DKino.

Sistemska napaka (System Error, 2018)

Taljenje ledenikov, podivjana morja in propad finančnih trgov. Večkrat nagrajeni dokumentarec postreže s kritiko zdajšnjega kapitalističnega sistema in nam ponudi spektakularne podobe o tem, kako nas rast še naprej slepi. • V sredo, 20. 3., ob 21. uri na HRT 1.**

 | Foto: Taljenje ledenikov, podivjana morja in propad finančnih trgov. Večkrat nagrajeni dokumentarec postreže s kritiko zdajšnjega kapitalističnega sistema in nam ponudi spektakularne podobe o tem, kako nas rast še naprej slepi. • V sredo, 20. 3., ob 21. uri na HRT 1.**

Whitney Houston (Whitney: Can I Be Me, 2017)

Intimen, neuraden glasbeni portret legendarne superzvezdnice in prejemnice šestih grammyjev Whitney Houston v režiji Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney, Biggie in Tupac). Film se poglablja v največji paradoks njenega življenja – čeprav je zaslužila na milijone dolarjev, ni mogla delati tistega, kar je želela, ne na poklicni ne na zasebni ravni. • V videoteki DKino.

 | Foto: Intimen, neuraden glasbeni portret legendarne superzvezdnice in prejemnice šestih grammyjev Whitney Houston v režiji Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney, Biggie in Tupac). Film se poglablja v največji paradoks njenega življenja – čeprav je zaslužila na milijone dolarjev, ni mogla delati tistega, kar je želela, ne na poklicni ne na zasebni ravni. • V videoteki DKino.

Gospodarica orlov (The Eagle Huntress, 2016)

V izjemnem prikazu zadnjih meja neukročene narave v mongolski stepi spoznamo 13-letno kazaško dekle Aisholpan, ki želi postati lovka z orlom tako kot njen oče. Lov divjadi z udomačenimi orli je že 12 generacij del izročila njene družine, toda ona želi postati prvo dekle, ki bi nadaljevalo sveto tradicijo. • V torek, 26. 3., ob 15. uri na CineStar TV Premiere 1.

 | Foto: V izjemnem prikazu zadnjih meja neukročene narave v mongolski stepi spoznamo 13-letno kazaško dekle Aisholpan, ki želi postati lovka z orlom tako kot njen oče. Lov divjadi z udomačenimi orli je že 12 generacij del izročila njene družine, toda ona želi postati prvo dekle, ki bi nadaljevalo sveto tradicijo. • V torek, 26. 3., ob 15. uri na CineStar TV Premiere 1.

Pogled tišine (The Look of Silence, 2014)

Joshua Oppenheimer se je po Teatru ubijanja vrnil na sled storilcem indonezijskega genocida, tokrat z vidika ene izmed žrtev. Izkaže se, da v tem mučnem soočenju s preteklostjo ne zahteva toliko resnice kot nekaj veliko bolj človeškega: kesanje. • V videoteki DKino.

 | Foto: Joshua Oppenheimer se je po Teatru ubijanja vrnil na sled storilcem indonezijskega genocida, tokrat z vidika ene izmed žrtev. Izkaže se, da v tem mučnem soočenju s preteklostjo ne zahteva toliko resnice kot nekaj veliko bolj človeškega: kesanje. • V videoteki DKino.

Trendi Množične poboje lahko preprečimo le z zavedanjem, da so tudi morilci ljudje

Napovednik filma Fahrenheit 11/9:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
CineStar TV Premiere 1 225│ 226 (HD) NE
TV SLO 2 2 │ 12 (HD) DA
HRT 1** 705 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.

Sivo območje v videoteki Pickbox
Trendi Tri stvari, ki jih morate vedeti o napeti skandinavski seriji Sivo območje
Ne spreglejte