Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
12.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije dan žena film priporočila 8. marec

Petek, 8. 3. 2019, 12.10

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Filmske borke za enakopravnost spolov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

TV-priporočila: Močne filmske junakinje | S temi filmskimi junakinjami ni dobro češenj zobati, saj dajo vetra pregovorno močnejšemu spolu in s tem dokažejo, da ta sploh ne obstaja.

S temi filmskimi junakinjami ni dobro češenj zobati, saj dajo vetra pregovorno močnejšemu spolu in s tem dokažejo, da ta sploh ne obstaja.

Na mednarodni dan žena smo na malih zaslonih poiskali 15 oziroma 16 žanrsko raznolikih celovečercev, ki jih zaznamujejo nepozabni in izrazito močni ženski liki.

Marec na HBO
Trendi Marec na HBO: dve novi seriji in štiri akcijske poslastice

Trije plakati pred mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/ 2017)

Izjemna Frances McDormand v tragikomični kriminalni drami o materi umorjene deklice, ki z obcestnimi reklamnimi panoji izzove policiste k razreševanju primera. Film je prejel oskarja za najboljšo glavno igralko in najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell). • V nedeljo, 3. 3., ob 2.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Izjemna Frances McDormand v tragikomični kriminalni drami o materi umorjene deklice, ki z obcestnimi reklamnimi panoji izzove policiste k razreševanju primera. Film je prejel oskarja za najboljšo glavno igralko in najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell). • V nedeljo, 3. 3., ob 2.20 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Thelma in Louise (Thelma & Louise, 1991)

Najboljši prijateljici Thelma (Geena Davis) in Louise (Susan Sarandon) se odločita, da bosta konec tedna preživeli zunaj svojih ustaljenih življenj, po nesrečnem incidentu v obcestni krčmi pa postaneta emancipirani ubežnici. Film Ridleyja Scotta je bil nominiran za šest oskarjev in prejel kipec za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 8. 3., ob 23.05 na TV SLO 1.*

 | Foto: Najboljši prijateljici Thelma (Geena Davis) in Louise (Susan Sarandon) se odločita, da bosta konec tedna preživeli zunaj svojih ustaljenih življenj, po nesrečnem incidentu v obcestni krčmi pa postaneta emancipirani ubežnici. Film Ridleyja Scotta je bil nominiran za šest oskarjev in prejel kipec za najboljši izvirni scenarij. • V petek, 8. 3., ob 23.05 na TV SLO 1.*

Oceanovih 8 (Ocean's Eight, 2018)

Akcijska kriminalna komedija o skupini pretkanih zločink, ki načrtuje zahteven rop na prestižni prireditvi Met Gala v New Yorku. V nadaljevanju izjemno uspešne trilogije Stevena Soderbergha vas bo zabavala bleščeča igralska zasedba na čelu s Sandro Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway in Rihanno. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Akcijska kriminalna komedija o skupini pretkanih zločink, ki načrtuje zahteven rop na prestižni prireditvi Met Gala v New Yorku. V nadaljevanju izjemno uspešne trilogije Stevena Soderbergha vas bo zabavala bleščeča igralska zasedba na čelu s Sandro Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway in Rihanno. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Jackie Brown (1997)

V Tarantinovi priredbi romana Elmorja Leonarda Rumov punč spremljamo stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje, ki jo Jackie odlično izkoristi. • V petek, 8. 3., ob 23.55 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: V Tarantinovi priredbi romana Elmorja Leonarda Rumov punč spremljamo stevardeso v srednjih letih (Pam Grier), ki za preprodajalca orožja (Samuel L. Jackson) čez mehiško mejo tihotapi denar. Ko jo pri tem zalotita FBI-jeva agenta, ji ponudita priložnost za sodelovanje in izhod iz godlje, ki jo Jackie odlično izkoristi. • V petek, 8. 3., ob 23.55 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Čudežna ženska (Wonder Woman, 2017)

Po stripih DC Comics posneta akcijska domišljijska pustolovščina o amazonski princesi (Gal Godot), ki na bojiščih druge svetovne vojne odkrije vse svoje sposobnosti in lastno usodo. Film Patty Jenkins je v svetovnih kinih zaslužil 818 milijonov ameriških dolarjev in postal najdonosnejši celovečerec, ki ga je režirala ženska. • V petek, 8. 3., ob 8.20 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Po stripih DC Comics posneta akcijska domišljijska pustolovščina o amazonski princesi (Gal Godot), ki na bojiščih druge svetovne vojne odkrije vse svoje sposobnosti in lastno usodo. Film Patty Jenkins je v svetovnih kinih zaslužil 818 milijonov ameriških dolarjev in postal najdonosnejši celovečerec, ki ga je režirala ženska. • V petek, 8. 3., ob 8.20 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

Pepermint: Angel maščevanja (Peppermint, 2018)

Akcijski triler režiserja filma Ugrabljena z odlično Jennifer Garner v vlogi mlade matere, ki izgubi vse na tem svetu, zato se odloči poravnati račune s sovražniki in jim vzeti življenja, kot so ga oni vzeli njej. • V videoteki DKino.

 | Foto: Akcijski triler režiserja filma Ugrabljena z odlično Jennifer Garner v vlogi mlade matere, ki izgubi vse na tem svetu, zato se odloči poravnati račune s sovražniki in jim vzeti življenja, kot so ga oni vzeli njej. • V videoteki DKino.

Rdeči vrabec (Red Sparrow, 2018)

Brutalen in ekspliciten vohunski triler režiserja treh filmov iz franšize Igre lakote z Jennifer Lawrence v vlogi ruske primabalerine, ki jo država prisili, da uporablja svoje telo in um kot orožje. Dominika Egorova oboje učinkovito izkoristi in spotoma zapelje mladega agenta CIE (Joel Edgerton). • V torek, 5. 3., ob 22.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Brutalen in ekspliciten vohunski triler režiserja treh filmov iz franšize Igre lakote z Jennifer Lawrence v vlogi ruske primabalerine, ki jo država prisili, da uporablja svoje telo in um kot orožje. Dominika Egorova oboje učinkovito izkoristi in spotoma zapelje mladega agenta CIE (Joel Edgerton). • V torek, 5. 3., ob 22.40 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Elizabeta (Elizabeth, 1998)

Film prikazuje vzpon na prestol in zgodnja leta vladavine kraljice Elizabete I. (Cate Blanchett). Osredotoča se na nenehne poskuse njenih svetovalcev, da bi ji našli moža, sovraštvo katoličanov do nje in ljubezenskega razmerja z lordom Robertom Dudleyjem (Joseph Fiennes). Film je prejel oskarja za najboljšo masko. • V petek, 8. 3., ob 20.30 na TV 1000.*

 | Foto: Film prikazuje vzpon na prestol in zgodnja leta vladavine kraljice Elizabete I. (Cate Blanchett). Osredotoča se na nenehne poskuse njenih svetovalcev, da bi ji našli moža, sovraštvo katoličanov do nje in ljubezenskega razmerja z lordom Robertom Dudleyjem (Joseph Fiennes). Film je prejel oskarja za najboljšo masko. • V petek, 8. 3., ob 20.30 na TV 1000.*

Thelma (2017)

V hvaljeni misteriozni grozljivki priznanega norveškega režiserja Joachima Trierja prva (lezbična) ljubezen v osamljenem dekletu iz globoko verne družine prebudi skrivnostne nadnaravne sposobnosti. • V četrtek, 7. 3., ob 9.10 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino.

 | Foto: V hvaljeni misteriozni grozljivki priznanega norveškega režiserja Joachima Trierja prva (lezbična) ljubezen v osamljenem dekletu iz globoko verne družine prebudi skrivnostne nadnaravne sposobnosti. • V četrtek, 7. 3., ob 9.10 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino.

Igre lakote: Arena smrti (The Hunger Games, 2012)

Razburljiva upodobitev knjižne uspešnice Suzanne Collins z Jennifer Lawrence v vlogi najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev – večina teh je veliko močnejših in bolj izkušenih od nje – spopade na življenje in smrt. • V soboto, 9. 3., ob 19.30 na CineStar TV Action & Thriller. │ V videoteki DKino si lahko ogledate celotno franšizo Igre lakote.

 | Foto: Razburljiva upodobitev knjižne uspešnice Suzanne Collins z Jennifer Lawrence v vlogi najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev – večina teh je veliko močnejših in bolj izkušenih od nje – spopade na življenje in smrt. • V soboto, 9. 3., ob 19.30 na CineStar TV Action & Thriller. │ V videoteki DKino si lahko ogledate celotno franšizo Igre lakote.

Zdravi v pomlad s programom Dr. Fit
Trendi Zdravi v pomlad s programom Dr. Fit

Dekle z zmajskim tatujem (Män som hatar kvinnor, 2009/The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)

Priredba slovitega romana Stiega Larssona spremlja Lisbeth Salander, težavno dekle s tetovažami in piercingi, izredno raziskovalko in najboljšo hekerico v državi, ki novinarju Mikaelu Blomkvistu pomaga razrešiti serijo umorov. V švedskem izvirniku sta omenjena dva odigrala Noomi Rapace in Michael Nyqvist, v ameriški priredbi Davida Fincherja pa Rooney Mara in Daniel Craig. │ Oba filma in celotna švedska trilogija Milenium so na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Priredba slovitega romana Stiega Larssona spremlja Lisbeth Salander, težavno dekle s tetovažami in piercingi, izredno raziskovalko in najboljšo hekerico v državi, ki novinarju Mikaelu Blomkvistu pomaga razrešiti serijo umorov. V švedskem izvirniku sta omenjena dva odigrala Noomi Rapace in Michael Nyqvist, v ameriški priredbi Davida Fincherja pa Rooney Mara in Daniel Craig. │ Oba filma in celotna švedska trilogija Milenium so na voljo v videoteki DKino.

Duh v školjki (Ghost in the Shell, 2017)

Igrana hollywoodska priredba istoimenske mange in kultnega animeja s Scarlett Johansson v vlogi hibridne kibernetske policistke, ki je predana lovu na najnevarnejše svetovne zločince. • V ponedeljek, 11. 3., ob 18. uri na CineStar TV Premiere 2.

 | Foto: Igrana hollywoodska priredba istoimenske mange in kultnega animeja s Scarlett Johansson v vlogi hibridne kibernetske policistke, ki je predana lovu na najnevarnejše svetovne zločince. • V ponedeljek, 11. 3., ob 18. uri na CineStar TV Premiere 2.

Hanna (2011)

Najstnico Hanno (Saoirse Ronan), ki jo je oče (Eric Bana) vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi, kjer jo poskuša izslediti neusmiljena obveščevalna agentka (Cate Blanchett). • V petek, 8. 3., ob 20.55 na FOX.*

 | Foto: Najstnico Hanno (Saoirse Ronan), ki jo je oče (Eric Bana) vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi, kjer jo poskuša izslediti neusmiljena obveščevalna agentka (Cate Blanchett). • V petek, 8. 3., ob 20.55 na FOX.*

Charliejevi angelčki (Charlie's Angels, 2000)

Ženska detektivska trojica z najsodobnejšo tehnologijo, najhitrejšimi avtomobili, različnimi tehnikami borilnih veščin in najrazličnejšimi krinkami mora izslediti in rešiti ugrabljenega računalniškega genija. Angelčke so upodobile Cameron Diaz, Drew Barrymore in Lucy Liu. • V ponedeljek, 11. 3., ob 14.15 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ženska detektivska trojica z najsodobnejšo tehnologijo, najhitrejšimi avtomobili, različnimi tehnikami borilnih veščin in najrazličnejšimi krinkami mora izslediti in rešiti ugrabljenega računalniškega genija. Angelčke so upodobile Cameron Diaz, Drew Barrymore in Lucy Liu. • V ponedeljek, 11. 3., ob 14.15 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Victoria (2015)

Mlada Španka se med obiskom nočnih zabav v osrčju Berlina spoprijatelji z dobrovoljno četverico domačinov. Toda ti morajo to noč opraviti nevarno nalogo, s katero bodo poplačali zaporniški dolg. S šestimi nemškimi filmskimi nagradami nagrajen dramatičen triler sestavlja en sam 132-minutni neprekinjen posnetek. • V videoteki DKino.

 | Foto: Mlada Španka se med obiskom nočnih zabav v osrčju Berlina spoprijatelji z dobrovoljno četverico domačinov. Toda ti morajo to noč opraviti nevarno nalogo, s katero bodo poplačali zaporniški dolg. S šestimi nemškimi filmskimi nagradami nagrajen dramatičen triler sestavlja en sam 132-minutni neprekinjen posnetek. • V videoteki DKino.

Na koncu vas znova vabimo, da si ogledate štiri filme, ki smo vam jih predstavili v prejšnjih TV-priporočilih in v katerih trdoživo žensko igra Emily Blunt. To so Tiho mesto, Časovna zanka, Na robu jutrišnjega dne in Lovec: Zimska vojna.
Filmi Emily Blunt
Trendi Zvezdnica, ki se je s pomočjo igranja odvadila jecljanja

Napovednik filma Trije plakati pred mestom:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
CineStar TV Action & Thriller 224 NE
CineStar TV Premiere 2 227│ 228 (HD) NE
TV SLO 1 1 │ 11 (HD) DA
FOX 210│ 211 (HD) DA
TV 1000 218 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Sivo območje v videoteki Pickbox
Trendi Tri stvari, ki jih morate vedeti o napeti skandinavski seriji Sivo območje
Ne spreglejte