SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,04

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Težave v motelu El Royale (Bad Times at the El Royale)

0,04

termometer

Težave v motelu El Royale | Bad Times at the El Royale © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. | Foto:
Bad Times at the El Royale © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Režiser kultne grozljivke Koča v gozdu predstavlja vizualno izpiljen misteriozen kriminalni triler o sedmih neznancih z zakopanimi skrivnostmi, katerih usode se prekrižajo v zapuščenem motelu s temačno preteklostjo.

ZDA │ 2018 │ 136 min. │ Misteriozni kriminalni triler

R: Drew Goddard │ I: Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm

Ocena IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 75 % │ Uporabniki Googla: 88 %

Januarja 1969 sedem popolnoma različnih, a hkrati enako izgubljenih duš prispe v El Royale, nekoč prestižno letovišče, ki je zaradi svojih "posebnih" gostov prišlo na slab glas.

TV-priporočila: Romantični filmi Trendi Romantično filmsko ogrevanje pred praznikom zaljubljencev

Ti kmalu spoznajo, da jih povezujeta temna preteklost in usoden dogodek, v naslednji noči pa bo vsak od njih imel eno samo priložnost, da se odkupi za svoje grehe, preden gre vse skupaj v pekel.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Deloma parodija B-filmov, deloma noirovski hibrid med uganko in črno komedijo ter v celoti izvirno." Michael O'Sullivan, Washington Post


"Napet spust po dolgi in zaviti zajčji luknji." Peter Howell, Toronto Star

Top filmi leta 2018, ki si jih že lahko ogledate doma Trendi Top 50 filmov leta 2018, ki si jih že lahko ogledate doma #video #foto

"Med izmenjevanjem v središču pozornosti so vsi člani igralske zasedbe izjemni." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Film je dinamičen na način, kot so dandanes le redki celovečerci. Nekateri bi celo rekli, da je popustljiv, čeprav je 'dekadenten' verjetno pravilnejši izraz." William Bibbiani, TheWrap

Napovednik filma Težave v motelu El Royale:

Zanimivosti:

 • To je šele drugi celovečerec režiserja in scenarista Drewa Goddarda po njegovem režijskem prvencu Koča v gozdu (2011).
  Težave v motelu El Royale | Foto: V vmesnem času je napisal še scenarija za filma Svetovna vojna Z (2013) in Marsovec (2015), zadnjega je tudi produciral.
 • Postopek prodaje scenarija je potekal v strogi tajnosti. Prejeli so ga samo vodje studiev, morebitni kupci pa so si ga lahko prebrali na tabličnem računalniku, ki so ga morali takoj za tem vrniti.
 • Igralec Chris Hemsworth – ta je z Goddardom sodeloval že pri Koči v gozdu – je moral po koncu snemanja Maščevalcev: Brezmejne vojne (2018) zaradi te produkcije na hitro izgubiti približno 12 kilogramov mišične mase.
 • V filmu bi moral igrati Russell Crowe, a je oskarjevec od projekta odstopil, njegova vloga pa je pripadla nekdanjemu zvezdniku serije Oglaševalci Jonu Hammu.
 • Težave v motelu El Royale | Foto: Motel El Royale temelji na znamenitem letovišču in casinoju Cal Neva, ki stoji na obrežju jezera Tahoe na meji med Kalifornijo in Nevado ter je bil nekoč v lasti Franka Sinatre, Deana Martina in chicaškega gangsterja Sama Giancane.
 • Prizorišče dogajanja bi bila lahko prispodoba za vice, kjer se po verovanju Rimskokatoliške cerkve duše očistijo grehov in pripravijo na vstop v nebesa.
 • Po televizijskem predvajanju Nixonove tiskovne konference lahko sklepamo, da se zgodba dogaja 27. januarja 1969.
Februarski vrhunci programa AMC Trendi Februarski vrhunci programa AMC

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Gringo Trendi Gringo Mrtvi kot Trendi Mrtvi kot (Blindspotting) Milo za drago Trendi Milo za drago (A Simple Favor)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin