SiolNET. Planet TV Filmi in serije
1,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tega o kultni trilogiji Ugrabljena verjetno niste vedeli

1,18

termometer

Ste vedeli, da bi moral vlogo, ki je zaznamovala kariero Liama Neesona, sprva odigrati Jeff Bridges? Tretji del kultne akcijske trilogije Ugrabljena (Taken) si na Planetu lahko ogledate nocoj ob 19.45!

1. Glavno vlogo bi moral odigrati Jeff Bridges

Glavno vlogo v Ugrabljeni bi moral odigrati Jeff Bridges, vendar je naknadno odstopil od projekta. Liam Neeson se je za sodelovanje odločil predvsem zato, da bi odigral fizično zahtevnejšo vlogo od tistih, ki jih je bil vajen, hkrati pa štiri mesece preživel v Parizu in se naučil borilnih veščin. Film je nepričakovano postal velika uspešnica, Bridges pa je razplet komentiral z besedami, da je bil Neeson veliko boljša izbira.

Taken (Ugrabljena), Liam Neeson Planet TV Igralec priznal: Niti malo si nisem mislil, da bo ta film požel takšen uspeh

2. Film zaslužil skoraj desetkratnik vložka

Čeprav je Neeson pričakoval, da bo šel film naravnost na video, je prvi film zaslužil več kot 226 milijonov dolarjev, medtem ko je njegov proračun znašal 25 milijonov dolarjev. Nič čudnega ni, da so se torej hitro odločili za snemanje nadaljevanja. Ugrabljena 2 je ob večjem proračunu s 45 milijoni dolarjev v kinoblagajne prinesla še več denarja, 376 milijonov dolarjev. Tretji film je imel največji proračun (48 milijonov dolarjev), zaslužil pa je 326 milijonov dolarjev.

3. Z vsakim filmom tudi boljša plača

Liam Neeson je za tretji film prejel 20 milijonov dolarjev, drugi film pa naj bi mu prinesel deset milijonov dolarjev.

Ugrabljena 3 | Foto:

4. Si predstavljate Mickeyja Rourka v glavni vlogi?

Če bi Liam Neeson zavrnil sodelovanje v drugem filmu, bi vlogo Bryana Millsa ponudili Mickeyju Rourku.

5. Famke je zaradi filma postala borka proti trgovini z ljudmi

Nekdanje Bondovo dekle Famke Janssen, ki v Ugrabljeni igra nekdanjo ženo glavnega junaka Lenore, se je po zaslugi filma začela bolj zanimati za trgovino z ljudmi in postala ambasadorka dobre volje pri Združenih narodih za področje zločinov, povezanih z drogami.

Ugrabljena 2 Planet TV Igralec razkril, kako jo je s snemanja te akcije odnesel brez poškodb

6. Liam se boji višine

Čeprav se je Liam Neeson v glavi vlogi izkazal za zelo sposobnega, pa je imel tudi težave s strahom pred višino. Kar nekaj prizorov v prvem in drugem filmu so posneli na strehi, pri čemer so igralcu pomagali kaskaderji. "Nisem odigral vseh svojih akcijskih prizorov, sem pa odigral vse pretepe," je povedal Neeson.

Maggie Grace in Famke Janssen | Foto: Maggie Grace in Famke Janssen

7. Po filmu je nastala tudi serija

Leta 2017 je po uspešni trilogiji filmov nastala tudi TV-serija z enakim naslovom, v kateri pa spremljamo mlajša leta Bryana Millsa. Tako filmski kot televizijski Bryan (Clive Standen) prihajata iz Severne Irske. Obe sezoni serije Ugrabljena smo si lahko ogledali na Planetu.

Jason Statham, Ben Foster Planet TV Igralec razkril: Snemanje te akcije je bilo zame privilegij

8. Neeson je proti orožju

Čeprav Bryan Mills v filmih Ugrabljena ubije kar nekaj ljudi, da bi rešil svojo hčerko, pa je Liam Neeson večkrat javno povedal, da so ameriški zakoni o orožju sramotni. Ameriško podjetje Para USA, ki je priskrbelo orožje za filme Ugrabljena, je zato izrazilo obžalovanje, da so sodelovali z njim. Hkrati so se zavezali, da z igralcem ne bodo več sodelovali.

Ugrabljena | Foto:

9. V Istanbulu je Neesona očaral islamski klic k molitvi

Snemanje drugega filma je potekalo tudi v Istanbulu, kjer je Neesona zelo očaral islamski klic k molitvi. "Tretji teden se mi je že zdelo, da ne morem živeti brez njega. Res je hipnotičen in ganljiv."  Zaradi te izjave je moral igralčev predstavnik za tisk kasneje zanikati, da Neeson razmišlja o spreobrnitvi v islam.

10. Liam si je privoščil bivšega svoje filmske hčerke

Maggie Grace, ki v filmih Ugrabljena igra hčerko glavnega junaka, je med gostovanjem v pogovorni oddaji Conana O'Briena povedala, da se je med snemanjem filma razšla s tedanjim fantom, o strtem srcu pa je pripovedovala tudi Liamu. Ta je potem v šali poklical fanta in mu kot Bryan Mills zagrozil, naj se zresni. Igralka je še dejala, da je Neeson najboljši lažni oče, kar si ga lahko želi.

Ugrabljena 3 | Foto:

Triler Ugrabljena 3 (Taken 3) si na Planetu lahko ogledate nocoj ob 19.45. Za tem pa si lahko ogledate še  akcijski film Ledeni morilec (The Mechanic), ki bo sledil ob 21.50!  Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

 

Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin