Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2019,
10.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Danny Boyle The Beatles komedija glasbeni film advertorial

Ponedeljek, 30. 12. 2019, 10.14

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Yesterday

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Yesterday | Yesterday © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Yesterday © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Nadobudni glasbenik se prebudi v alternativni resničnosti, v kateri nihče drug ni slišal uspešnic skupine The Beatles. Glasbeno komedijo je režiral oskarjevec Danny Boyle (Trainspotting, Revni milijonar) in produciral Richard Curtis (Štiri poroke in pogreb, Notting Hill, Pravzaprav ljubezen).

Velika Britanija │ 2019 │ 111 min. │ Glasbena romantična komedija

R: Danny Boyle │ G: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 63 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Neuveljavljen kantavtor Jack Malik se po spletu okoliščin prebudi v svetu, v katerem nihče drug ne pozna skupine The Beatles, kar mu omogoča, da z njihovimi uspešnicami zaslovi.

TV-priporočila: Filmi Stevena Spielberga
Trendi Silvestrski filmski maraton velikega Stevena Spielberga

Toda Jackov nenaden uspeh ogrozi njegovo prijateljstvo s prijateljico iz otroštva. Glasbenik se znajde pred veliko dilemo – ali naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove?

Fotogalerija
1 / 8

"Boyle je bil vedno mojster v uporabi glasbe. Preproste točke, večinoma odpete ob kitari, so brez izjeme odlične – spomnijo nas, kako imamo radi Beatle (yeah, yeah, yeah) in kako bi pogrešali njihovo glasbo. /.../

Pod vso nostalgijo pa najdemo – če malo pozorneje pogledamo – sporočilo, da je glasba tista, ki je pomembna. In o tem je vedno vredno peti." Helen O’Hara, Empire

V formi s slavnimi na Dr. Fit
Trendi Potrebujete motivacijo? Prisluhnite nasvetom slavnih!

"Vse skupaj seveda vodi v nekakšen kolosalen gostujoč nastop (ali več njih) in precej prepričan sem bil, da vem, kaj nas čaka – ampak sem se zmotil.

Veliki trenutek je ravno tako sentimentalen in posladkan kot vse drugo. A prvo milijoninko sekunde vas bo res odpihnil s stola." Peter Bradshaw, The Guardian

Napovednik filma Yesterday:

Zanimivosti:

  • Himesh Patel (Jack Malik) je vse pesmi v filmu odpel in odigral sam.
  • Filmski ustvarjalci so plačali deset milijonov ameriških dolarjev za pravice do uporabe glasbe skupine The Beatles.
  • Yesterday | Foto: Čeprav pri snemanju filma ni sodeloval noben član skupine The Beatles, je režiser Danny Boyle v intervjujih pojasnil, da sta film "blagoslovila" Paul McCartney in Ringo Starr, odobrili pa sta ga tudi družini Johna Lennona in Georgea Harrisona.
  • Ko Jack prvič izvede skladbo Yesterday, njegovi prijatelji trdijo, da ni tako dober kot skupina Coldplay. Vlogo Eda Sheerana bi moral prvotno odigrati glavni pevec skupine Coldplay Chris Martin, vendar je bil ta zaseden, šalo pa so kljub temu obdržali v filmu.
  • Glasbenik Ed Sheeran je v filmu upodobil samega sebe, v resničnem življenju pa je dejal, da so The Beatles njegov glavni vir navdiha.
  • Yesterday | Foto: Jackova starša sta upodobila zakonca Sanjeev Bhaskar in Meera Syal. Igralski par se je poročil leta 2005.
  • Agentka Debra (Kate McKinnon) v nekem prizoru Jacka primerja z Jezusom in ga okliče za mesijo. John Lennon je razburil javnost z znamenito trditvijo, da so bili Beatli "bolj priljubljeni od Jezusa".
  • V zadnjem prizoru se Jack in Ellie pogovarjata o Harryju Potterju. Ellie je upodobila igralka Lily James (Pepelka), Harryjevima staršema pa je bilo ime Lily in James.
Januar na Viasat Explore
Trendi Vrnitev Kraljev uničenja in pogumni nabiralci morskih ježkov

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zaslepljujoča svetloba
Trendi Zaslepljujoča svetloba (Blinded by the Light)
Rocketman
Trendi Rocketman
Pametni punci
Trendi Pametni punci (Booksmart)
Ne spreglejte