Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 1. 2020,
16.05

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial Jessica Chastain Stephen King grozljivka TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 13. 1. 2020, 16.05

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Tisto: Drugo poglavje (It Chapter Two)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Tisto: Drugo poglavje | It Chapter Two © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

It Chapter Two © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Nadaljevanje najdonosnejše grozljivke vseh časov se dogaja 27 let po dogodkih iz prvega dela in spremlja odrasle člane Kluba zgub, ki so se prisiljeni vrniti na kraj izvirnih zločinov in dokončno spopasti z morilskim klovnom Pennywisom.

ZDA, Kanada │ 2019 │ 165 min. │ Grozljivka

R: Andy Muschietti│ I: Jessica Chastain, Bill Skarsgĺrd, James McAvoy, Bill Hader

IMDb: 6,7/10 │ Rotten Tomatoes: 63 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Sedemindvajset let po tem, ko so člani Kluba zgub premagali Pennywisa, se zlobni klovn vrne v mestece Derry. Edini član skupine, ki je ostal v rodnem kraju, je Mike. Ko začnejo otroci znova izginjati, ta pokliče svoje prijatelje iz otroštva in jih prepriča, naj se vrnejo v Derry.

Januar 2020 na HBO
Trendi Aquaman proti Temnemu feniksu in štiri odlične serije

Zaznamovani s preteklimi izkušnjami morajo ti premagati svoje najgloblje strahove, da bi enkrat za vselej uničili Pennywisa. Ne zavedajo pa se, da je ta smrtonosnejši kot kadarkoli prej …

Fotogalerija
1 / 7

"To je soliden, izjemno dobro izdelan, zelo čeden in občasno precej srhljiv film z izjemnimi igralskimi predstavami odraslih in tudi vračajočih se otrok." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Top 30 filmov preteklega desetletja
Trendi Top 30 filmov preteklega desetletja

"Neizmerno zadovoljiv, pogosto navdušujoč pustolovski film." Johnny Oleksinski, New York Post

Napovednik filma Tisto: Drugo poglavje:

Zanimivosti:

  • Prvi del, film Tisto (2017), je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 700 milijonov ameriških dolarjev in postal najdonosnejša grozljivka v zgodovini. Nadaljevanje je v kinih do zdaj zaslužilo dobrih 472 milijonov ameriških zelencev, na lestvici najdonosnejših grozljivk pa trenutno zaseda osmo mesto.
  • Tisto: Drugo poglavje | Foto: Oba filma temeljita na istoimenskem romanu Stephena Kinga iz leta 1986. Po Kingovih besedah drugo poglavje ni nadaljevanje, temveč druga polovica.
  • Bill Skarsgård (Pennywise) je izjavil, da se je med snemanjem nadaljevanja bolj zabaval, saj se je lahko pogovarjal in družil z odraslimi soigralci. Med snemanjem prvega dela je imel namreč omejene stike z otroškim soigralci, to pa zato, da se ti ne bi preveč navadili nanj in bi jih lahko bolje prestrašil.
  • Tisto: Drugo poglavje | Foto: Bill Hader (Richie Tozier) ni vedel, da lahko Bill Skarsgård hkrati gleda v dve smeri. Ko ga je vprašal, kako so to izvedli v prvem delu, ga je v Pennywisa preobraženi Skarsgård vprašal: "Aha, misliš tole?", in pogledal v obe smeri ter s tem Haderja popolnoma presenetil.
  • Haderju so vlogo ponudili po tem, ko je Finn Wolfhard (mladi Richie Tozier) izrazil željo, da bi starejšo različico njegovega lika upodobil prav on. Hader mladega igralca takrat še ni poznal in je bil izjemno polaskan, ko je slišal za njegovo željo.
  • Na podoben način so poskušali izbrati tudi druge odrasle igralce, vendar se je želja uresničila samo še Sophii Lillis.
    Tisto: Drugo poglavje | Foto: Ta je želela, da bi odraslo Beverly Marsh upodobila Jessica Chastain, ponujene vloge pa zaradi različnih razlogov niso sprejeli Jake Gyllenhaal, Joseph Gordon-Levitt, Chadwick Boseman, Christian Bale in Chris Pratt.
  • James McAvoy (Bill Denbrough) se je med snemanjem spopada s Pennywisom resnično poškodoval, ko si je nategnil dve stegenski mišici, na Instagramu pa je pozneje objavil fotografijo z vrečkami ledu na svojih stegnih.
  • Drugo poglavje je 34 minut daljše od prvega, oba filma pa sta skupaj kar dobri dve uri daljša od triurne miniserije Tisto iz leta 1990.
Novi papež
Trendi Jude Law in John Malkovich v razburljivi zgodbi o dveh papežih

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dobro se skrij
Trendi Dobro se skrij (Ready or Not)
Otroška igra
Trendi Otroška igra (Child's Play)
Strašljive zgodbe
Trendi Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark)
Ne spreglejte