Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 9. 2021,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

droge komedija Zac Efron Harmony Korine Matthew McConaughey TV Telekoma Slovenije

Torek, 14. 9. 2021, 19.26

2 leti, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Kralj plaže (The Beach Bum)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Kralj plaže | FIVIA – Vojnik

FIVIA – Vojnik

Harmony Korine, scenarist Mularije in režiser Spomladanskih žurerk, predstavlja "zapohano" komedijo o prigodah in nezgodah uporniškega in hedonističnega pisatelja, ki zna živeti samo po lastnih pravilih. Tega je upodobil oskarjevec Matthew McConaughey, zvezdniško igralsko zasedbo filma pa dopolnjujejo Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron, Martin Lawrence in Jonah Hill.

ZDA │ 2019 │ 90 min. │ Komedija

R: Harmony Korine I: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron

IMDb: 5,5/10 │ Rotten Tomatoes: 57 % │ Uporabniki Googla: 56 %

Pisatelj Moondog živi na Floridi pod lastnimi pogoji – ljubi zabavo, pije pivo in kadi marihuano. Če bi se lahko samo za trenutek odpovedal drogam, bi morda končno izkoristil svoj talent in dokončal naslednji veliki ameriški roman ter si z njim pridobil spoštovanje svoje hčerke.

Roman bi Moondoga finančno in še kako drugače odrešil, toda njegovo pisanje nenehno prekinja evforična in hedonistična odisejada po plažah Key Westa …

Fotogalerija
1 / 16

"Film se odvija tako hitro, da skoraj nimamo časa, da bi se ustavili in zavohali posledice." Dan Gentile, Austin Chronicle


"Kakšna popolna halucinacija." Hannah Strong, Little White Lies


"Kakšno veselje je spoznati določene like v filmih in kakšno olajšanje je, da jih ne poznamo v resničnem življenju." Anthony Lane, New Yorker


"Vsak igralec prikaže enega od najboljših nastopov svoje kariere." Karen Han, Polygon


Napovednik filma Kralj plaže:

Zanimivosti:

  • To je prvi celovečerec ameriškega režiserja in scenarista Harmonyja Korina po kultni kriminalni drami Spomladanske žurerke (2012).

    Kralj plaže | Foto: Po izidu njegovega prejšnjega filma in času, ki ga je preživel na Floridi, je spisal scenarij za Kralja plaže (2019), liki v filmu pa ohlapno temeljijo na skupini posebnežev, s katerimi se je družil na otočju Florida Keys.
  • Vlogo Moondoga so sprva ponudili oskarjevcu Garyju Oldmanu, a jo je ta zavrnil, glavni lik pa je nazadnje odigral Matthew McConaughey.

    Kralj plaže | Foto: Prejemnik oskarja za glavno vlogo v drami Klub zdravja Dallas (2012) je pozneje izjavil, da sta z režiserjem Korino odlično sodelovala, njun skupni projekt pa je označil za "epidemijo veselja".
  • Po režiserjevih besedah so nekateri losangeleški kinematografi privolili v to, da bodo med projekcijami filma v zrak spuščali oblačke dima marihuane.

    Kralj plaže | Foto: Rekreacijsko uporabo kanabisa so v Kaliforniji legalizirali leta 2016, ta pa je dovoljenja samo odraslim, starim 21 let in več.
  • Film je v ZDA prejel cenzorsko oznako R, kar pomeni, da so si ga mlajši od 17 let v kinu lahko ogledali samo v spremstvu staršev ali odraslih skrbnikov.

    V filmu kar 143 izrečejo angleško kletvico "fuck", številni prizori vsebujejo goloto in spolnost, več kot 90 odstotkov filma pa vključuje uporabo različnih psihoaktivnih substanc, kot so marihuana, alkohol in halucinogene droge.
  • Kralj plaže | Foto: Matthew McConaughey in Zac Efron sta bila soigralca že v kriminalni drami Razkrito (2012).
  • Jonah Hill je z McConaugheyjem igral že v biografski kriminalni komediji Volk z Wall Streeta (2013).
  • To je bil prvi celovečerec Martina Lawrencea po komediji Debela mama: Kakršen oče, takšen sin (2011), med obema projektoma je torej minilo kar osem let.
    Kralj plaže | Foto:
    Leto pozneje smo si lahko igralca znova ogledali v akcijski kriminalni komediji Podli fantje za vedno (2020).
  • Deklico na ladji, namenjeni ogledu delfinov, je upodobila Lefty Korine – hčerka režiserja in njegove žene, nekdanje igralke Rachel Korine.
Trendi OCENA FILMA: Spomladanske žurerke
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Barb in Star na potovanju v Vista del Mar
Trendi Barb in Star na potovanju v Vista del Mar (Barb and Star Go to Vista Del Mar)
Ti loviš!
Trendi Ti loviš! (Tag)
Ta nora osemdeseta
Trendi Ta nora osemdeseta (Everybody Wants Some!!)
Ne spreglejte