Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 9. 2021,
14.21

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Jamie Dornan Annie Mumolo Kristen Wiig komedija TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 9. 9. 2021, 14.21

2 leti, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Barb in Star na potovanju v Vista del Mar (Barb and Star Go to Vista Del Mar)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Barb in Star na potovanju v Vista del Mar

Igralki, scenaristki in producentki Kristen Wiig ter Annie Mumolo – ustvarjalni dvojec, odgovoren za veliko uspešnico Dekliščina – predstavljata zabavno komedijo o prijateljstvu, ki si ga vsi želimo, in potovanju, ki ga vsi potrebujemo. V filmu vas bo nasmejal tudi zvezdnik trilogije 50 odtenkov Jamie Dornan.

ZDA │ 2021 │ 102 min. │ Komedija

R: Josh Greenbaum I: Kristen Wiig, Annie Mumolo, Jamie Dornan, Damon Wayans Jr.

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 80 % │ Uporabniki Googla: 67 %

Najboljši prijateljici Barb in Star prvič v življenju zapustita svoje mesto Midwestern in se odpravita na počitnice v Visto del Mar na Floridi. Tam se podata na divjo pustolovščino, razrešujeta ljubezenske težave in prekrižata načrte zlikovcu, ki želi pobiti vse v mestu.

Fotogalerija
1 / 12

"Film 'Barb in Star na potovanju v Vista del Mar' je, tako kot njegovo ime, zelo trapast. In to je razpoloženje, ki ga filmi v zadnjem času povsem premalo uporabljajo." Sara Stewart, Book & Film Globe


"Ogled filma 'Barb in Star na potovanju v Vista del Mar' je bil po dolgem času največji približek občutku, da sem na počitnicah." Alissa Wilkinson, Vox


"Film ponuja zelo drugačen pogled na žensko prijateljstvo kot Dekliščina in mu je usojeno, da postane bodoči kultni ljubljenec. Tako svetlo in vedro kot par pastelnih hlačnih kril." Ben Travis, Empire Magazine


Napovednik filma Barb in Star na potovanju v Vista del Mar:

Zanimivosti:

  • Glavni igralki Kristen Wiig in Annie Mumolo sta napisali scenarij za film in ga soproducirali.
    Barb in Star na potovanju v Vista del Mar | Foto: Pred tem sta sodelovali že pri izjemno uspešni komediji Dekliščina (2011) in bili za izvirni scenarij le-te nominirani tako za oskarja kot za bafto.
  • Wiigova in Mumolova sta igrali komični dami srednjih let že v legendarni losangeleški humoristični in improvizacijski skupini The Groundlings.
  • Jamie Dornan v filmu resnično poje in njegova odločitev je bila, da si na koncu pesmi strga srajco s telesa.
    Barb in Star na potovanju v Vista del Mar | Foto: To ni bilo predvideno in srajca ni bila oblikovana za trganje, a je igralec menil, da je to moral storiti.
  • V plovnih kanalih, po katerih Barb in Star kolesarita na vodi, so bili aligatorji. Režiser filma Josh Greenbaum je to igralkama povedal šele po koncu snemanja prizora.
  • Kristen Wiig in Annie Mumolo sta stopili v stik z igralcem Donom Cheadlom, da bi se prepričali, ali lahko v filmu napačno izgovorita njegovo ime.

    Barb in Star na potovanju v Vista del Mar | Foto: Cheadle s tem ni imel težav, pozneje pa sta obe komičarki izjavili, da ga obožujeta.
  • Po začetnih predvajanjih filma so se gledalci spraševali, kdo igra Sharon Gordon Fisherman, kar se je Kristen Wiig zdelo noro.
  • Film se dogaja na Floridi, snemali pa so ga v Novi Mehiki in Mehiki.
  • Barbino besedilo o tem, da jo Edgar zadovoljuje, je izvirno govorilo o penetraciji, a so ga ustvarjalci spremenili, saj so se želeli izogniti cenzorski oznaki R (mlajši od 17 let si film lahko ogledajo samo v spremstvu staršev ali odraslih skrbnikov).
  • Barb in Star na potovanju v Vista del Mar | Foto: Film sta pomagala producirati tudi režiser filmov Velika poteza (2015) in Mož iz ozadja (2018) Adam McKay in igralec Will Ferrell, s katerima je Kristen Wiig sodelovala pri snemanju priljubljene satirične oddaje Saturday Night Live.
  • Wiigova in Mumolova sta lasulji, ki jih nosita v filmu, označili za drugi zvezdi celovečerca. "Borili sva se z njimi, ljubili sva ju, sovražili sva ju."
TV-priporočila: filmi o šolah
Trendi Ti filmi vam bodo pokazali, da šola ni šala
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Ti loviš!
Trendi Ti loviš! (Tag)
Ta nora osemdeseta
Trendi Ta nora osemdeseta (Everybody Wants Some!!)
Superinteligenca
Trendi Superinteligenca (Superintelligence)
Ne spreglejte