Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 12. 2019,
13.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial Idris Elba Jason Statham Dwayne Johnson TV Telekoma Slovenije

Torek, 24. 12. 2019, 13.02

2 meseca, 1 teden

V videoteki DKino!

Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Hitri in drzni: Hobbs in Shaw | Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Razburljiva izpeljanka akcijske franšize Hitri in drzni prikazuje nenavadno zavezništvo med ameriškim varnostnim agentom Lukom Hobbsom (Dwayne Johnson) in Deckardom Shawom (Jason Statham) ter njun boj proti kibernetsko okrepljenemu teroristu v podobi Idrisa Elbe.

ZDA │ 2019 │ 132 min. │ Akcijska pustolovščina

R: David Leitch│ I: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren

IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 67 % │ Uporabniki Googla: 89 %

Vse odkar sta se v sedmem delu franšize Hitri in drzni prvič srečala, sta poskušala zvezni agent Diplomatske varnostne službe Luke Hobbs in nekdanji pripadnik britanskih posebnih enot Deckard Shaw drug drugega nadvladati.

Praznična filmska priporočila
Trendi Vam božični filmi že presedajo? To so najboljše alternative.

Ko anarhist Brixton prevzame nadzor nad zahrbtno biološko grožnjo, ki lahko za vedno spremeni človeštvo, hkrati pa izsledi agentko MI6 in Shawovo sestro Hattie, sta tekmeca prisiljena zakopati bojne sekire in začeti sodelovati, če želita premagati nevarnega sovražnika.

Fotogalerija
1 / 8

"Vsa ta norčavost je pravzaprav zelo zabavna, še posebej prepirljiva kemija med Johnsonom in Stathamom, ki preživita velik del filma tako, da se prepirata in obmetavata z zmerljivkami." Moira MacDonald, Seattle Times


"Film Hobbs in Shaw počne vse običajne stvari, vendar jih počne na nenavaden način. In ostaja smešen." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

December na HBO
Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

"Film je zabaven, vendar tako smešno pretirava, da je stripovska logika povprečnega Marvelovega filma razumna v primerjavi z njim." Peter Debruge, Variety


"Hobbsa in Shawa si bo ogledalo milijone desetletnikov in večina od njih (pa tudi njihovih staršev ali odraslih skrbnikov) bo uživala, saj franšiza prinaša tako bolečino kot iskreno predanost družinskim vezem." Michael Phillips, Chicago Tribune

Napovednik filma Hitri in drzni: Hobbs in Shaw:

Zanimivosti:

  • Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 759 milijonov ameriških dolarjev in je trenutno deveti najdonosnejši celovečerec leta 2019.
  • Hitri in drzni: Hobbs in Shaw | Foto: Elitni agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) se je franšizi Hitri in drzni pridružil v petem delu, ko je moral pred roko pravice privesti Doma Toretta (Vin Diesel) in Briana O’Connerja (Paul Walker), Deckard Shaw (Jason Statham) pa se je v franšizi prvič pojavil ob koncu šestega dela in se vrnil v sedmem delu, da bi maščeval sumljivo smrt svojega mlajšega brata.
  • Ideja o snemanju izpeljanke se je porodila med snemanjem filma Hitri in drzni 8 (2017), ko so producenti in studijski vodje opazili kemijo med Johnsonom in Stathamom, proti koncu snemanja osmega dela pa so ti že prižgali zeleno luč za snemanje Hobsa in Shawa.
  • Hitri in drzni: Hobbs in Shaw | Foto: Film je režiral nekdanji kaskader David Leitch, režiser hvaljenih akcijskih uspešnic Atomska blondinka (2017), Deadpool 2 (2018) in nepodpisan sorežiser filma John Wick (2014).
  • Režiser Leitch je kontaktiral Ryana Reynoldsa in ga vprašal, ali bi želel sodelovati pri snemanju Hobbsa in Shawa. Zvezdnik je nato res sprejel nepodpisano gostujočo vlogo, pozneje pa se je pošalil, da bi moral v filmu igrati Deadpoola.
  • Idris Elba ni želel izgovoriti stavka iz scenarija, v katerem se njegov lik okliče za "črnega Jamesa Bonda".
    Hitri in drzni: Hobbs in Shaw | Foto: Igralec, ki so ga omenjali kot morebitnega naslednika Daniela Craiga v vlogi prvega temnopoltega Bonda, je sporen stavek preoblikoval v "črnega Supermana".
  • Oskarjevka Helen Mirren je ponovila vlogo Shawnove matere iz filma Hitri in drzni 8 (2017).
  • Johnson je poskušal prepričati Jasona Momoo, da bi v filmu upodobil Hobbsovega brata, a je moral zvezdnik Aquamana (2018) zaradi prezasedenega urnika odkloniti sodelovanje.
    Hitri in drzni: Hobbs in Shaw | Foto: Johnson sicer ne izključuje možnosti, da se bo to zgodilo v kakšnem od prihajajočih filmov v franšizi, čeprav je tokrat Hobbsovega brata Luka upodobil zvezdnik rokoborskega združenja WWE in Johnsonov bratranec Roman Reigns/Joe Anoa'i.
  • Ko Shaw razkazuje zbirko svojih avtomobilov Hobbsu, se ustavi na Mini Cooperju in reče, da je ta avto vozil med misijo v Italiji. To je posvetilo Stathamovi uspešnici Italijanska misija (2003), čeprav so dotični avtomobil v temu filmu v resnici uporabili med misijo v Los Angelesu namesto v Italiji.
  • Čeprav se akcijski prizori odvijajo po vsem svetu, od Los Angelesa do kontaminiranega Černobila in prelepe Samoe, so veliko večino prizorov posneli v Londonu in Glasgowu.
Vojna svetov
Trendi Premiera prve pristne upodobitve kultne Vojne svetov

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Hitri in drzni 8
Trendi Hitri in drzni 8 (The Fate of the Furious)
Divja vožnja
Trendi Divja vožnja (Stuber)
Bilo je nekoč ... v Hollywoodu
Trendi Bilo je nekoč ... v Hollywoodu (Once Upon a Time ... in Hollywood)
Ne spreglejte