Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

akcijski film Kurt Russell Helen Mirren Jason Statham Dwayne Johnson Vin Diesel Charlize Theron franšiza Hitri in drzni DKino Telekom Slovenije

Četrtek, 5. 10. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Hitri in drzni 8 (The Fate of the Furious)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hitri in drzni 8

Najnovejše, osmo poglavje izjemno uspešne akcijske franšize, ki jo povezujejo adrenalinski pregoni, vonj po oktanu in želja po maščevanju.

ZDA, Kitajska, Japonska/2017/136 min.
Režija: F. Gary Gray
Igrajo: Charlize Theron, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Kurt Russell, Helen Mirren
Žanr: Akcijski kriminalni triler
Ocena IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 66 %

Medtem ko Dom in Letty uživata na zasluženem poročnem potovanju na Kubi, preostali člani družine živijo običajno življenje daleč od nevarnih preizkušenj in adrenalinskih podvigov, ki so v preteklosti spremljali njihov vsakdan.

A Dom po srečanju s skrivnostno Cipher nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in izda najbližje. Družina se znajde pred največjo preizkušnjo do zdaj, ki jo mora za povrhu razrešiti še brez svojega vodje.


V videoteki DKino si lahko ogledate tudi vse druge dele franšize Hitri in drzni!

Hitri in drzni 8 | Foto:


Zanimivosti:

• To je po Hitrih in drznih: Tokio Driftu (2006) šele drugi film v franšizi, v katerem ne igra Paul Walker.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 1,2 milijarde ameriških dolarjev in je trenutno drugi najdonosnejši film leta 2017 (za Lepotico in zverjo) ter 11. najdonosnejši film vseh časov.

Šesta najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini je skupaj zaslužila že več kot pet milijard dolarjev, največji delež tega zneska, dobrih 1,5 milijarde, pa je prispeval sedmi del.

Hitri in drzni 8 | Foto: • Film je že med prvim koncem tedna predvajanja zaslužil rekordnih 532 milijonov ameriških zelencev in s tem za tri milijone presegel rekord, ki ga je od leta 2015 držala Vojna zvezd: Sila se prebuja.

• Zvezdniški igralski zasedbi filma sta se na novo pridružili dve oskarjevki – Charlize Theron in Helen Mirren –, režijo pa so producenti franšize prvič zaupali F. Garyju Grayu (Straight Outta Compton – zgodba o N.W.A.).

Hitri in drzni 8 so prvi hollywoodski film, ki so ga posneli na Kubi po tem, ko so ZDA po več kot pol stoletja znova vzpostavile diplomatske odnose s to državo in ublažile embargo.

• Studio je že napovedal snemanje devetega dela franšize in datum njegove premiere. Ta naj bi prišel v kinematografe 19. aprila 2019.

Napovednik filma Hitri in drzni 8:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte