SiolNET. Trendi Svet znanih
6,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Palača razkrila vzrok smrti princa Filipa: umrl je zaradi visoke starosti

6,17

termometer

princ Filip
Princ Filip je umrl star 99 let. Foto: Reuters

Ob smrti princa Filipa Buckinghamska palača ni želela podati več informacij, zdaj pa so sporočili, da je kraljičin mož umrl zaradi visoke starosti.

Ko je princ Filip, vojvoda edinburški, preminil v petek, 9. aprila, Buckinghamska palača ni želela komentirati njegove smrti in javnosti razkriti vzroka. Skoraj en mesec po smrti pa so le sporočili, da je umrl "zaradi visoke starosti", poroča britanski Telegraph.

Na mrliškem listu je poleg tega še navedeno, da "ni bilo nobene druge prepoznavne bolezni ali poškodbe, ki bi prispevala k smrti", vključno s težavami srca, zaradi katerih je moral nekaj tednov pred smrtjo prestati kirurški poseg.

Mož kraljice Elizabete II. je umrl mirno v spanju, so še dodali.

Ko bo umrla še kraljica, bosta skupaj pokopana v spominski kapeli kralja Jurija VI. Ko bo umrla še kraljica, bosta skupaj pokopana v spominski kapeli kralja Jurija VI. Foto: Reuters

Trenutni grob ne bo njegov zadnji

Pokopali so ga osem dni po smrti v ožjem družinskem krogu, kar si je tudi sam želel, in takšen pogreb je – tudi na račun ukrepov zaradi pandemije – dobil. Na zadnjo pot so ga pospremili kraljica Elizabeta II., njuni štirje otroci Charles, Anne, Andrew in Edward, vnuki in drugi bližnji sorodniki.

Trenutno leži v kraljevem trezorju kapele svetega Jurija na gradu Windsor, vendar to ne bo njegovo zadnje počivališče. Ko bo umrla tudi njegova žena, ga bodo namreč skupaj z njo premestili v spominsko kapelo kralja Jurija VI. v gotski cerkvi.

Preberite več:

princ Filip, kraljica Elizabeta II. Trendi Tudi po smrti je kraljica prva: Filip bo moral počakati na zadnje počivališče Kraljica Elizabeta Trendi Zakaj je morala kraljica Elizabeta II. med pogrebom moža sedeti sama? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin