Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
15. 6. 2019,
7.51

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

6

Natisni članek

Deželak junak dobrodelnost Miha Deželak

Sobota, 15. 6. 2019, 7.51

4 leta, 10 mesecev

Deželak je na 600 kilometrov dolgi poti za otroke zbral 280 tisoč evrov

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

6

Miha Deželak, Deželak junak | Foto Lara Keršmanc

Foto: Lara Keršmanc

Včeraj se je končala velika sedemdnevna dobrodelna pustolovščina voditelja Radia 1 Mihe Deželaka. Deželak junak je na več kot 600 kilometrov dolgi poti, ki jo je začel v Slovenj Gradcu in končal na Debelem rtiču, zbral več kot 280 tisoč evrov.

Priljubljeni radijski voditelj Miha Deželak se je v soboto, 8. junija, že petič podal na dobrodelno pot po Sloveniji, da bi zbral čim več denarja za letovanje otrok iz socialno šibkih družin.

Denar bodo namenili tistim otrokom, ki še nikoli niso preživeli počitnic na morju, z zbranimi sredstvi pa jih bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje poslali tudi v hribe in druge letoviške kraje.

Letos so zbrali rekordnih 280.361,59 evra.

Še več o letošnji dobrodelni akciji Deželak junak si preberite tukaj:

Miha Deželak, Deželak junak
Trendi Kaj je Deželak počel s Pahorjem, Rogličem in Murkom? #video #foto

Ob koncu akcije so prisotne solze in smeh. | Foto: Lara Keršmanc Ob koncu akcije so prisotne solze in smeh. Foto: Lara Keršmanc

Miha Deželak, Deželak junak | Foto: Lara Keršmanc Foto: Lara Keršmanc

Na koncu se mu je pridružil še znani nogometni sodnik Damir Skomina

Deželaka je zadnji dan avanture čakala vožnja s kvadrociklom od Komna proti Sežani, čez Divačo v Koper in potem čez Ankaran do Debelega Rtiča. Ekipa si je zadnji dan privoščila malce več spanja, zato so štartali ob osmih zjutraj izpred Osnovne šole Komen, kjer so junaka pozdravili šolarji. "To je bil eden najlepših štartov etap, saj me je pričakalo ogromno ljudi," je dejal navdušeni voditelj.

Ob poti ga je tudi tokrat podpirala neverjetna množica ljudi, med njimi otroci iz vrtca Sežana ter znani slovenski obrazi, Irina Osypenko, Tomaž Mihelič, Salome in Nina Pušlar. Konec njegove poti, polne vzponov, padcev, solz in smeha, je odpiskal tudi mednarodni nogometni sodnik Damir Skomina.

Kvadrocikel, s katerim je Deželak letos speljal akcijo Deželak junak. | Foto: Lara Keršmanc Kvadrocikel, s katerim je Deželak letos speljal akcijo Deželak junak. Foto: Lara Keršmanc

Mokro slavje izjemnega dosežka

Na cilju so ga poleg nepregledne množice obiskovalcev slovesno pričakali voditelji Denis Avdić, Anja Ramšak, Jana Morelj, Ivjana Banič, Robert Roškar in Matjaž Lovše. Potem ko so razkrili zbrani znesek, je Denis Deželaka poslal v morje, kar je postala že nekakšna tradicija ob zaključku akcije, ekipa pa na ta način proslavi izjemen dosežek.

"Zelo sem utrujen, ampak srečen, saj bomo peljali več kot 1.000 otrok prvič na morje. Poznam vsako njihovo zgodbo. Z njimi jočem, se smejim. Lahko se samo zahvalim vsem poslušalcem Radia 1. Brez njih nam ne bi uspelo," je po koncu akcije povedal Deželak.

Veseli skok v morje. | Foto: Lara Keršmanc Veseli skok v morje. Foto: Lara Keršmanc

Preberite tudi:

Miha Deželak
Trendi Miha Deželak: Zanimiv si samo takrat, kadar štrliš iz povprečja
Ne spreglejte