Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 11. 2021,
9.53

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Natisni članek

Brooke Shields

Četrtek, 25. 11. 2021, 9.53

2 leti, 5 mesecev

Čeprav je igrala mlado prostitutko, nanjo to ni preveč vplivalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Brooke Shields | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Brooke Shields je preživela mladost z mamo alkoholičarko, ki jo je prisilila, da je kot najstnica igrala v kontroverznih filmih, a nanjo to ni preveč vplivalo, saj ni v njeni naravi, da se počutila kot žrtev.

56-letna Brooke Shields je pri 11 letih igrala v kontroverznem zgodovinskem filmu Pretty Baby, del filma pa se je dogajal v bordelu v New Orleansu. Ameriška igralka je nato zaslovela v filmu Modra laguna. V tistem času je ta sprožil hude polemike zaradi golote glavnih igralcev, ki sta bila še najstnika.

Brooke Shields je v pogovoru za The Guardian spregovorila o tem, ali jo je seksualizacija njene podobe v mladih letih zaznamovala: "Mladost je neverjetno zapeljiva. Mislim, da ima samo različne oblike in da je odvisno od tega, kako to preživiš. Ni v moji naravi biti žrtev."

Prizor iz filma Modra laguna | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prizor iz filma Modra laguna Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

O tem, da je igrala mlado prostitutko, je Brooke povedala: "To ti ne more dodatno škoditi, če odraščaš v New Yorku, kjer se na ulicah že po petih minutah srečaš s prostitucijo. Poleg tega sem bila v resničnem življenju zelo odmaknjena od vsega tega in nedolžna do svojega 22. leta. Le igrala sem, zasebno zaradi teh prizorov nisem trpela."

Njeno pokojno mater Teri so mediji močno kritizirali, da je izkoriščala Brooke, saj je že kot dojenčica delala v šovbiznisu in že pri 11 mesecih posnela prvo reklamo za otroško milo. Pri komaj desetih letih je pozirala za Playboy. 

A kot je dejala Brooke, je bila njena mama, čeprav so jo nekateri obtoževali, zelo zaščitniška do nje. Pogosto je hodila z njo na nočne sprehode samo zato, da bi se prepričala, da bo varno prišla domov.

Ohranjanje spomina na mamo alkoholičarko je samo opomin, da ne bi sama šla po isti poti. "Razlog, da lahko ohranjam humor in živim dobro, je tudi to, da že 35 let hodim na terapije."

Brooke Shields in ameriški teniški igralec Andre Agassi sta bila poročena med letoma 1997-1999. | Foto: Reuters Brooke Shields in ameriški teniški igralec Andre Agassi sta bila poročena med letoma 1997-1999. Foto: Reuters Leta 2005 je kot ena prvih hollywoodskih zvezdnic odkrito spregovorila o izkušnji s poporodno depresijo. Zatrjuje, da je zdaj v najsrečnejšem obdobju življenja. Pred kratkim je ustanovila podjetje Beginning is Now, spletno platformo za ženske. Zagotavlja, da se počuti samozavestno, močno in privlačno kot še nikoli prej.

Ameriško igralko bo mogoče 24. novembra gledati v Netflixovi komediji A Castle for Christmas (Grad za božič).

Preberite še:

Brooke Shields
Trendi Brooke pri 52 spet pozira v kopalkah: "Ponosna sem na svoje telo"
Trendi Brooke Shields, revno dekle med elito

 

Ne spreglejte