Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2023,
9.14

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

4

Natisni članek

Črna gora potovanja turizem

Nedelja, 14. 5. 2023, 9.14

11 mesecev, 2 tedna

Velika sprememba v Črni gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

4

Črna gora | V črnogorski turistični organizaciji so za RSE ocenili, da bodo cene v hotelih na območju Budve, najbolj obiskanega obmorskega mesta v Črni gori, višje za sedem do 20 odstotkov. | Foto Shutterstock

V črnogorski turistični organizaciji so za RSE ocenili, da bodo cene v hotelih na območju Budve, najbolj obiskanega obmorskega mesta v Črni gori, višje za sedem do 20 odstotkov.

Foto: Shutterstock

Cene letovanj v Črni gori bodo v letošnji turistični sezoni od deset do 30 odstotkov višje kot lani, so za mrežo Radio Slobodna Evropa (RSE) ocenili v črnogorskem združenju ponudnikov zasebnih namestitev. Cene so za okoli deset odstotkov dvignili tudi v hotelih, podobna je podražitev gostinske ponudbe.

Cene dvoposteljne sobe v zasebni namestitvi bodo v Črni gori letos poleti znašale od 20 do 50 evrov na osebo, v apartmaju za štiri osebe pa od 50 evrov na osebo, odvisno od kategorije namestitve in lokacije, kažejo podatki Turistične organizacije Budva.

Vročina poletje kopalke
Trendi V tem priljubljenem letovišču vas bo sprehod v kopalkah stal 200 evrov

Inflacija je vplivala tudi na dvig cen hotelskih namestitev

"Še vedno smo na udaru pandemije covid-19. Nismo še okrevali, ker nismo imeli nikakršnih subvencij in programov podpore. K temu je zdaj treba dodati še inflacijo," je za RSE dejala Branka Džoganović iz črnogorskega združenja ponudnikov zasebnih namestitev.

Inflacija v Črni gori je v minulem letu znašala 17,2 odstotka, od začetka letošnjega leta pa so se cene zvišale za 14 odstotkov.

Inflacija je vplivala tudi na dvig cen hotelskih namestitev. V črnogorski turistični organizaciji so za RSE ocenili, da bodo cene v hotelih na območju Budve, najbolj obiskanega obmorskega mesta v Črni gori, višje od sedem do 20 odstotkov, v povprečju pa za okoli deset odstotkov. Povprečna cena v trizvezdičnih hotelih bo od 28 do 46 evrov na osebo, v štirizvezdičnih od 37 do 140 evrov, v petzvezdičnih pa bo od 160 do 270 evrov na osebo.

Za okoli deset odstotkov se bo v Budvi v primerjavi z lansko turistično sezono podražila tudi gostinska ponudba, so ocenili v Združenju gostincev Budva. Kavo bo mogoče naročiti za okoli 1,40 evra, zajtrk za 3,5 evra, pice, testenine in solate za osem evrov, lignje, medtem ko kozice ali hobotnico za ceno, ki se bo gibala od 16 do 20 evrov, ribo pa za 40 evrov na kilogram.

Portofino
Trendi V tem italijanskem mestu boste za selfi odšteli 270 evrov
Plavajoče hiške na Ljubljanici
Novice Nutrije onesposobile plavajoči hiški na Špici
hobitova vas Kreševo
Trendi V hribih Bosne in Hercegovine raste hobitova vas #video
Ne spreglejte