Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

potovanja pakiranje

Nedelja, 5. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Preprost trik, ki vam bo pomagal pri pakiranju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
pakiranje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Potovanja z letalom le z ročno prtljago imajo veliko prednosti – prihranimo pri ceni, ni nam treba stati v vrsti za oddajo prtljage in po pristanku čakati, da nam jo tekoči trak končno dostavi. Poleg tega smo tudi veliko bolj mobilni. Ima pa tudi eno veliko slabost, in sicer to, da je majhna.

Različni letalski prevozniki v kabini dovoljujejo nekje od sedem do 12 kilogramov težko, dobrega pol metra visoko in približno 35 centimetrov široko prtljago.

Pakiranje, prtljaga
Trendi To so triki za varčno pakiranje v avto #video

Te omejitve nam nemalokrat povzročajo preglavice pri pakiranju, saj je treba v kovček spraviti vse, kar potrebujemo, in hkrati sprejeti kakšen kompromis ter doma pustiti štiri knjige od petih, ki ste jih želeli prebrati na plaži. Na srečo obstaja nekaj trikov, s katerimi boste optimizirali velikost ročne prtljage.

Oblačil ne zlagajte, ampak jih zvijte

Tako bodo oblačila zasedla veliko manj prostora v vašem kovčku ali nahrbtniku. Kako to storite, ne da bi oblačila zmečkali, si oglejte v spodnjem videu.

Izkoristite čevlje

Če vam en par čevljev na potovanju ne bo zadostoval, lahko drugi par izkoristite in ga napolnite z manjšimi kosi oblačil ali drugimi potrebščinami, ki ste jih prej zavili v vrečke.

pakiranje, kovček | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Plastične posodice vas lahko rešijo

Pri pakiranju kozmetike marsikoga rado zanese, saj se nam včasih zdi, da je prav vsak proizvod nujen in da brez njega ne moremo. Preden začnete, premislite, ali potrebujete resnično vse, saj hoteli navadno poskrbijo za osnovne potrebščine, kot so šampon, milo in sušilnik za lase.

posodice pakiranje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če vam kljub temu ne uspe zmanjšati števila izdelkov, lahko te vsaj zmanjšate. Kupite majhne plastične posodice za kozmetiko, ki jih lahko napolnite s poljubnim izdelkom.

Poleg majhnosti vam ne bo treba skrbeti, ali vaša kozmetika presega sto mililitrov, kolikor jih dovoljujejo odnesti s seboj na krov. Zelo poceni jih lahko kupite tudi prek spleta.

 

Ne spreglejte