SiolNET. Trendi Potovanja
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogled skozi oči mariborske Stare trte? Zdaj je to mogoče.

0,36

termometer

Stara trta |  | Foto: STA
Foto: STA

Hiša Stare trta na mariborskem Lentu je bogatejša za novo turistično ponudbo - virtualna očala, s katerimi lahko obiskovalec ali obiskovalka podoživi 450-letno zgodbo najstarejše trte sveta.

Virtualno doživetje prelevi obiskovalca v Staro trto in ga popelje skozi čas od leta 1570 do danes. Ob tem spoznava pomembne zgodovinske dogodke, osebnosti in legende mesta ter opazuje spremembe, ki so se skozi stoletja dogajale na Lentu. Prav tako spremlja rast trte in njeno podobo v različnih letnih časih, so ob predstavitvi novosti povedali v Hiši Stare trte.

Stara trta | Foto: STA Foto: STA

"S tem produktom se približujemo tistim, ki morda niso tako zainteresirani za vino, pa bi jih vseeno radi povabili v Hišo Stare trte," je povedal direktor mariborskega zavoda za turizem Jure Struc.

"Merimo na mlade, družine in seveda tiste, ki jim je bliže sodobna tehnologija. Prednost teh očal je tudi v tem, da lahko z njimi nastopimo tudi v tujini," je pojasnil in dodal, da si prizadevajo, da bi na takšen način lahko predstavili Staro trto na Expu v Dubaju.

Direktor mariborskega zavoda za turizem Jure Struc | Foto: STA Direktor mariborskega zavoda za turizem Jure Struc Foto: STA

Najstarejša trta bo kmalu dobila tudi svoj muzej. Postavili so ga v objektu nekdanje hladilnice na Lentu, nedaleč od Hiše Stare trte, za javnost pa ga bodo odprli predvidoma jeseni.

Oglejte si še:

Goriška brda Trendi Novost v Brdih: Utrinkovalnice, iz katerih bo razgled na vinograde še lepši

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin