SiolNET. Trendi Potovanja
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi to poletje prevoz z ladjo med slovenskimi obalnimi mesti

0,48

termometer

slovenska obala, Izola
Foto: Klemen Korenjak

Tako kot lansko bo tudi letošnje poletje na slovenski obali na voljo ladijski prevoz, ki bo povezal štiri obalna mesta - Ankaran, Koper, Izolo in Piran.

Če so bili lani prevozi na voljo samo ob koncih tedna, bodo zdaj na voljo vse dni v tednu razen ob ponedeljkih, a bo treba plačati simbolni prispevek od enega do treh evrov za najdaljšo relacijo, poroča STA.

Prostora je za 21 potnikov in 16 koles

Ladijska linija bo začela obratovati 26. junija in bo delovala vse do tretjega oktobra. Prevoze bodo izvajali z ladjo Zlatoperko, ki ima sicer kapaciteto 71 potnikov, a bo zaradi ukrepov v zvezi s covid-19 na njej lahko največ 21 potnikov oz. nekoliko več, če bo šlo za skupine. Poleg tega bo na voljo tudi 16 mest za kolesa.

Rezervacije mest ne bodo možne, v primeru slabega vremena pa ladijski prevoz odpade, o čemer bodo tudi obveščali prek svoje spletne strani in družbenih omrežij, navaja STA.

Slovenska obala Foto: Getty Images

Pilotni projekt so razvili v okviru čezmejnega projekta spodbujanja mobilnosti in uvajanja trajnostnih storitev potniškega prometa Crossmoby, ki se financira iz programa Interreg Slovenija - Italija. Kot je povedal direktor Regionalnega razvojnega centra Koper Giuliano Nemarnik, bo ladijska linija obratovala zjutraj in popoldne, ob širitvi pogostnosti prevozov pa so se odločili tudi postaviti simbolno ceno vozovnic.

Gre za potniško, ne pa izletniško linijo

Ob tem je Nemarnik priznal, da so imeli v lanskem letu težave, saj nekateri potniki niso izkoriščali ladijskega prevoza za prevoz od točke A do točke B, ampak so ga jemali kot nekakšen krožni izlet.

Poleg ladijskih prevozov nadaljujejo tudi s kolobusom, ki bo ob petkih, sobotah in nedeljah brezplačno vozil na relaciji Koper-Štanjel. V juliju in avgustu pa bo vsak dan na voljo kopalni avtobus med Brkini in Koprom, ki ga bo sofinancirala Občina Hrpelje-Kozina.

Oglejte si še:

skok v vodo, kopanje Trendi Kopalna sezona v Portorožu že odprta #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin