SiolNET. Trendi Potovanja
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo varčevanje, znamenitosti odslej manj osvetljene

0,69

termometer

Salzburg |  | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zaradi preteče energetske krize so v Salzburgu uvedli varčevanje z elektriko, ki jo porabijo za osvetljevanje znamenitosti.

V Salzburgu bodo reflektorje, ki osvetljujejo glavne znamenitosti, odslej ugašali ob polnoči oziroma uro prej kot doslej. S tem bodo prihranili precej električne energije, je pojasnila salzburška mestna svetnica Martina Berthold, kar je v luči preteče energetske krize še kako pomembno.

Najbolj se bo ta varčevalni ukrep poznal pri krajšem osvetljevanju trdnjave Hohensalzburg, ene največjih srednjeveških utrdb v Evropi, ki se pne nad središčem mesta. Osvetljena je z lučmi, ki potrebujejo kar 13 tisoč vatov električne energije, je poudarila mestna svetnica.

Salzburg | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Manj osvetljene znamenitosti tudi drugod po Avstriji

Za podobno mero so se odločili tudi v Linzu, tam bodo odslej luči, ki osvetljujejo mostove in javne zgradbe, ugašali ob 23. uri, v mestu Feldkirch v avstrijski deželi Predarlska naj bi stavbe v mestnem središču nasploh prenehali osvetljevati. S tem bodo prihranili 14 tisoč kilovatnih ur elektrike na leto, obenem po besedah župana Woflganga Matta upajo, da bodo k varčevanju z elektriko spodbudili tudi prebivalce.

Oglejte si še:

Poševni stolp v Pisi Trendi Turistične atrakcije, nad katerimi so turisti najbolj razočarani dediščina na robu Trendi Pet svetovnih znamenitosti, ki jih uničujejo podnebne spremembe #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin