SiolNET. Trendi Potovanja
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu kar devet slovenskih #video

2,13

termometer

Na letošnji seznam 100 najbolj trajnostnih destinacij so se uvrstile destinacije iz 36 držav, med njimi tudi iz Slovenije.

Neprofitna mednarodna organizacija Green Destinations, ki po strogih merilih ocenjuje in podeljuje priznanja najboljšim praksam svetovnega zelenega in trajnostnega turizma, je objavila aktualni izbor sto najbolj trajnostnih destinacij na svetu.

Ljubljana je edino mesto na svetu, ki je na seznamu že šestič

Na seznamu so se znašle destinacije iz 36 držav, med njimi kar devet slovenskih. To so Bled, dolina Soče, Goriška brda, Kočevsko, Ljubljana, Logarska dolina (Solčavsko), Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina. Ob tem velja poudariti, da je Ljubljana kot edino mesto na svetu ta naziv prejela že šestič.

Celoten izbor si lahko ogledate tukaj.

Ljubljana Zmajski most Foto: Pixabay

Izbor najbolj trajnostnih destinacij je zasnovan kot predstavitev zgodb o trajnostnem turizmu in dobrih praksah destinacij, ki so lahko v navdih drugim destinacijam, organizatorjem potovanj in popotnikom. Najboljša stoterica bo prestavljena tudi v vodniku Good Travel Guide, ki zainteresiranim popotnikom pripoveduje o svetovnih trajnostnih zgodbah.

Popolnoma trajnostne destinacije ne obstajajo

Organizatorji izbora so ob tem poudarili, da uvrstitev na seznam najboljših sto ne pomeni, da je destinacija trajnostna, temveč da se dobro trudi in obeta napredek. Popolnoma trajnostne destinacije ne obstajajo, so pojasnili.

Lonely Planet Bled uvrstil med 10 nepozabnih svetovnih doživetij

Založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče, je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled uvrstila med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Bled se je uvrstil na šesto mesto. Pri globalno znanem turističnem vodiču Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo. Blejsko jezero ter otok s cerkvijo opisujejo celo kot najbolj fotogenično jezero na planetu, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). (STA)

Oglejte si še:

Podbrdo Trendi Bohinjska proga med najbolj spektakularnimi potovanji z vlakom Kotor Trendi Potovanje po izginuli državi, ki je segala od Italije prek Slovenije do Cipra Kobarid Trendi Najbolj gostoljubni kraji na svetu: med njimi tudi malo slovensko mesto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin