SiolNET. Trendi Potovanja
0,35

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ljubljano uvrstili med deset najboljših mest za zmenke na svetu

0,35

termometer

Ljubljana | | Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Katera prestolnica ponuja največ možnosti za romantični zmenek? Sodeč po raziskavi, je med najboljšimi tudi glavno mesto Slovenije.

Romantične restavracije in bari, muzeji in galerije, kinematografi ter druge zabavne vsebine, vse to v povezavi z varnimi mestnimi ulicami - to so bili kriteriji raziskave, katera mesta po svetu so najboljša za zmenke. Analizo je izvedlo britansko zavarovalniško podjetje s samosvojim imenom CIA Landlords, samosvoji so tudi rezultati, ki so jih dobili.

Na vrh lestvice so namreč postavili Bern, glavno mesto Švice, ki po njihovih parametrih parom ponuja največ možnosti za uspešen zmenek. Izpostavili so, da imajo nadpovprečno veliko kinodvoran in igrišč za minigolf na prebivalca, ob tem pa se Bern lahko pohvali kot izjemno varno mesto, zaradi česar se na zmenkih, ki se zavlečejo v noč, nihče ne počuti ogroženega.

Najboljše mesto za zmenke je menda švicarski Bern. | Foto: Unsplash Najboljše mesto za zmenke je menda švicarski Bern. Foto: Unsplash

Na drugem mestu je islandsko glavno mesto Reykjavik, na tretjem Luxembourg, med prvih deset se je glede na kriterije, ki so jih upoštevali pri raziskavi, uvrstila tudi Ljubljana. Glavno mesto Slovenije je pri varnosti dobila celo najvišjo oceno, a ji je skupno uvrstitev skvarilo manjše število zabavnih vsebin.

Najboljša mesta za zmenke:

 1. Bern, Švica
 2. Reykjavik, Islandija
 3. Luxembourg, Luksemburg
 4. Praga, Češka
 5. Amsterdam, Nizozemska
 6. Wellington, Nova Zelandija
 7. Talin, Estonija
 8. Ljubljana, Slovenija
 9. Dublin, Irska
 10. Canberra, Avstralija

Ljubljanski Mesarski most s "ključavnicami ljubezni" | Foto: Shutterstock Ljubljanski Mesarski most s "ključavnicami ljubezni" Foto: Shutterstock

Razkrili so tudi, katera mesta so po njihovi analizi najslabša za zmenke. Tista na prvih mestih so se na vrhu neslavne lestvice znašla predvsem zaradi slabe varnosti, a je zanimivo, da je med najslabšimi desetimi tudi tisto, ki ga enačimo z romantiko - Pariz.

Francoska prestolnica ima sicer obilo romantičnih restavracij in barov, a si je slabe ocene prislužila predvsem, ker ima borno ponudbo zabavnih vsebin, kot so igrišča za minigolf in bovling.

Najslabša mesta za zmenke:

 1. Bogota, Kolumbija
 2. Ciudad de Mexico, Mehika
 3. Santiago, Čile
 4. Ankara, Turčija
 5. Atene, Grčija
 6. Pariz, Francija
 7. Tokio, Japonska
 8. Bruselj, Belgija
 9. Stockholm, Švedska
 10. Seul, Južna Koreja

Oglejte si še:

Plaža. Divna Trendi Med 40 najlepšimi plažami v Evropi jih je pet na Jadranu #foto Medeni tedni Trendi To so najbolj priljubljene destinacije za medene tedne #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin