SiolNET. Trendi Potovanja
4,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koliko škode povzročijo gostje v apartmajih na Jadranu

4,92

termometer

 | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kavči, brisače in posoda - to so stvari, ki jih apartmajski gostje najpogosteje poškodujejo oziroma uničijo, so izkušnje tistih, ki turistične namestitve oddajajo na hrvaški obali.

Pri časopisu Jutarnji list so med tistimi bralci, ki se ukvarjajo z oddajo apartmajev turistom, izvedli anketo, v kateri so jih spraševali, kaj gosti v apartmaju najpogosteje poškodujejo in koliko stroškov so do zdaj imeli zaradi tega.

Tartinijev trg, Piran Posel danes Kakšen apartma si lahko za manj kot sto tisočakov privoščite na Obali?

Rezultati so pokazali, da jo v turističnih apartmajih največkrat skupijo manjši predmeti. Skoraj polovica vprašanih je tako navedla, da so jim gostje poškodovali ali uničili kakšen kos posode v kuhinji, 36 odstotkov pa, da so bile po odhodu gostov neuporabne brisače.

okno | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Številnim so se pripetile tudi dražje poškodbe - 27 odstotkom vprašanih so gostje v preteklosti poškodovali kavč, 24 odstotkov je moralo popraviti ali zamenjati straniščno školjko, 19 odstotkov pa kabino za prhanje.

svetilnik Porer Trendi Jadranski svetilniki, ki jih lahko najamete za dopust #foto #video

Kar 44 odstotkov vprašanih se je moralo po odhodu gostov že ukvarjati s poškodovanimi notranjimi stenami, 29 odstotkov jih je popravljalo parket, 19 odstotkov pa ploščice.

Hrvaška, obala, morje | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Pri Jutarnjem listu so najemodajalce vprašali tudi, koliko so morali do zdaj skupno odšteti za popravilo škode, ki so jo za sabo pustili gosti. Kar 28 odstotkov jih je odgovorilo, da so imeli s tem za več kot 800 evrov škode, 26 odstotkov je moralo v popravila vložiti med 250 in 550 evri, 37 odstotkov je zabeležilo manjša popravila do 250 evrov, 12 odstotkom vprašanih pa do zdaj ni bilo treba popravljati ničesar.

Jadransko morje Trendi So to res najlepše hrvaške plaže? #foto
delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin