Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
15.47

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,74

1

Natisni članek

Hrvaška Jadran plaža top destinacije

Četrtek, 28. 6. 2018, 15.47

5 let, 9 mesecev

So to res najlepše hrvaške plaže? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,74

1

Jadransko morje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Američani so objavili izbor hrvaških plaž od Istre do Dubrovnika, ki so si po njihovem mnenju prislužile naziv najlepših.

Tik pred vrhuncem sezone na Jadranu je ameriški medij CNN objavil izbor enajstih, po njihovem mnenju najlepših plaž na hrvaški obali. Na njej je nekaj starih znank, ki praviloma vsako poletje pokajo po šivih, pa tudi nekaj manj razvpitih. A jasno je, da na nobeni od njih ne boste uživali sami.

Modra špilja, Biševo
Trendi Kaos in razjarjeni turisti pred priljubljeno jadransko atrakcijo

To je 11 najlepših plaž na Hrvaškem po mnenju CNN:

Stiniva, Vis

Stiniva s turističnih prospektov ... | Foto: Thinkstock Stiniva s turističnih prospektov ... Foto: Thinkstock

... in tamkajšnji poletni vsakdan. | Foto: Nina Vogrin ... in tamkajšnji poletni vsakdan. Foto: Nina Vogrin

Čeprav je vse prej kot lahko dostopna, je plaža Stiniva na južni obali otoka Vis v poletnih mesecih nabito polna. Zaliv s prodnato plažo, ki ga zapirajo visoke skalnate stene, so v preteklih letih mnogi mediji in izbori najlepših plaž kovali v zvezde in je zato postal obvezen postanek turistov, ki so v tistih koncih.

otok Vis
Trendi Kako na Visu izbrati pravo konobo

Klančac, Brseč

 

A post shared by 💥 (@dora.k.i) on

Majhna plaža na kvarnerski obali Istre velja za eno od najlepših na tem jadranskem polotoku. Prodnata plaža je obkrožena z visokimi skalnimi stenami, do nje se je treba spustiti peš, a kljub temu v poletnih dneh na njej zagotovo ne boste uživali sami.


Kamenjak, Istra

Kamenjak | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Skalnato obalo rta Kamenjak na jugu Istre so pri CNN razglasili za najbolj vznemirljivo hrvaško plažo. "Tukaj se zaščiteni rt konča z visokimi pečinami, s katerih pogumneži skačejo v morje," so zapisali in omenili še, da je mogoče tam kdaj opaziti tudi delfine in sredozemske tjuljne.


Oprna, Krk

plaža Oprna, Krk | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prodnato-peščeni zaliv pri Stari Baški na otoku Krk je najlažje dostopen po morju, medtem ko se je treba s kopnega spustiti po precej dolgi in strmi pešpoti. Prav zato pa Oprna običajno ni tako neznosno polna kot preostale, lažje dostopne plaže na Krku.


Mali Bok, Cres

 

A post shared by Straiato (@straiato_002) on

Otok Cres slovi po svojih skritih, težko dostopnih zalivih in plažah. Med njimi so na CNN izbrali Mali Bok, majhno prodnato plažo, obdano s skalami. Kot so opozorili, na njej ni skoraj nič sence, zato se je treba dobro zaščititi pred soncem, za nagrado za praženje pa boste morda ugledali ogrožene beloglave jastrebe, ki gnezdijo v pečinah nad plažo.


Zlatni rat, Brač

Zlatni rat, Zlati rt | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Verjetno najbolj znana hrvaška plaža je Zlatni rat oziroma Zlati rt pri Bolu na otoku Brač. Edinstven prodnati rt, ki z vetrovi in valovi spreminja svojo obliko, je poleti napolnjen do zadnjega kotička, zaradi stalnega vetra pa je morje ob njem običajno polno deskarjev.


Punta rata, Brela

Punta Rata, Brela | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ta dalmatinska plaža, ki jo zaznamujejo skale, porasle z borovci, je še eden od najpogostejših motivov turističnih prospektov in razglednic. Za razliko od mnogih naštetih ima ta plaža vso opremo od ležalnikov do tušev in je zato zelo priljubljena pri družinah.


Nugal, Makarska

Ena v vrsti prodnatih plaž na makarski rivieri je Nugal, priljubljena nudistična plaža, umeščena med Makarsko in Tučepe. Obkrožajo jo skalnate stene in borov gozd, do nje pa boste potrebovali približno pol ure hoda. Posebnost plaže Nugal je slap, ki po močnejših padavinah steče čez eno od tamkajšnjih pečin.


Šunj, Lopud

Skoraj kilometer dolga peščena plaža na južni obali otoka Lopud pri Dubrovniku je zaradi plitvega morja, ki jo obkroža, še posebej priljubljena pri družinah z majhnimi otroki.


Sveti Jakov, Dubrovnik

plaža Sveti Jakov, Dubrovnik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prodnato-peščena plaža Sveti Jakov, umeščena pod cerkev, posvečeno temu svetniku, je najbolj priljubljena pri domačinih. Z nje se razlega čudovit razgled na staro mestno jedro Dubrovnika, ki je od plaže oddaljeno kakšne tri kilometre, in na otok Lokrum.


Betina špilja, Dubrovnik

Prodnato plažo, ki se skriva v morski votlini, lahko uzrete tudi z zgoraj omenjene plaže Sveti Jakov, do nje pa je mogoče dostopati le s čolnom. Ker je obrnjena proti jugovzhodu, predvsem pa zato, ker je v votlini, to plažo sonce obsije le za nekaj jutranjih ur in je zato tudi v najbolj vročih dneh prijetno hladna.

Istruga, Korčula
Trendi Najboljše jadranske plaže za družine z majhnimi otroki
Trendi Bo portoroški hotel Palace dobil svojo prestižno plažo?
Sardinija
Trendi Sredozemski Karibi: pet plaž na Sardiniji, ki vas bodo navdušile #foto
Ne spreglejte