Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
4.03

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

4

Natisni članek

hotel Palace Kempinski Palace Portorož plaža Savudrija

Torek, 19. 6. 2018, 4.03

5 let, 9 mesecev

Bo portoroški hotel Palace dobil svojo prestižno plažo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

4

Prejšnji teden so odprli prenovljeno plažo savudrijskega hotela Kempinski, medtem pa njegov portoroški "brat", hotel Palace, lastne plaže še vedno nima.

Tako je videti prenovljena plaža savudrijskega hotela Kempinski. | Foto: Kempinski Tako je videti prenovljena plaža savudrijskega hotela Kempinski. Foto: Kempinski

Hotel Kempinski Adriatic v Savudriji je v četrtek predstavil popolnoma prenovljeno plažo, s katero so gostom tega petzvezdičnega hotela omogočili, da tudi ob morju uživajo v podobnem prestižu, kot ga ponujajo sobe. Predvsem pa, in to je treba posebej poudariti, se s plaže razlega eden najlepših razgledov na slovenski obmorski biser Piran.

V savudrijskem hotelu so ob tem poudarili, da je prenova plaže le prva v vrsti investicij, ki jih načrtujejo, da bi dvignili raven ponudbe, med drugim želijo še izboljšati igrišče za golf in urediti sprehajališče ob obali. "Največji izziv za nas je pomanjkanje dodatnih vsebin zunaj hotela, kar nam otežuje podaljšanje sezone," nam je pojasnil Nikola Avram, vodja hotelirstva v družbi MK Group, lastnici savudrijskega hotela in kompleksa Skiper.

Davor Dubokovič, Uroš Gorjanc, Monte Rosso
Trendi Slovenca, ki na Hrvaškem z vinom in oljem združujeta Istro

Luksuzna plaža tudi v Portorožu?

MK Group je med drugim tudi lastnica portoroškega hotela Palace, ki ga prav tako kot savudrijskega upravlja hotelska veriga Kempinski. Nobenega dvoma ni, da Palace predstavlja vrh slovenske turistične ponudbe. Prav tako ni dvoma, da hotelu ob portoroški obalni cesti močno manjka plaža. Gostom hotela je na voljo mestna plaža, v lastno ponudbo hotel uvršča tudi bližnjo plažo Meduza Exclusive, sicer plažo hotelov LifeClass. Ležalnike in senčnike na omenjenih plažah morajo tako gostje Kempinskega doplačati.

Meduza Exclusive, plaža portoroških hotelov LifeClass | Foto: LifeClass Portorož Meduza Exclusive, plaža portoroških hotelov LifeClass Foto: LifeClass Portorož

V MK Group ne skrivajo želje, da bi portoroškim gostom tudi ob morju ponudili podobno doživetje kot v sklopu hotela, kjer jim je na voljo bazen, ob njem pa ležalniki, senčniki in gostinska ponudba. "Upamo, da bomo v prihodnjem obdobju tudi v Portorožu odprli luksuzno plažo, kot je tista v Savudriji, ali celo boljšo," je dejal Avram, a konkretnega časovnega okvira ni postavil.

Trendi Restavracija Sophia: večerja v hotelu petih zvezdic in pol

"Naš cilj je, da Portorož postane ena vodilnih turističnih destinacij v tem delu sveta," je še poudaril, "k temu bo pripomoglo tudi podaljšanje letališke steze na portoroškem letališču, v kar smo pripravljeni investirati. Že leto dni čakamo na odziv pristojnih organov, da bi nam izdali potrebna soglasja in dovoljenja."

Konec partnerstva s Kempinskim?

Ob tem se je Avram dotaknil tudi govoric, da namerava srbski poslovnež Miodrag Kostić oziroma njegovo podjetje MK Group prekiniti pogodbo s Kempinskim, ki upravlja hotela v Savudriji in Portorožu.

Hotel Palace
Novice Zakaj bi se srbski tajkun rad znebil Kempinskega v Portorožu?

"Verigo Kempinski predvsem spoštujem, portoroški Palace pa je eden najlepših hotelov v tej regiji z odličnimi storitvami. Naša vizija je, da slovenski turizem dvignemo na svetovno raven in držimo tempo s konkurenco. Zato ves čas analiziramo obstoječa partnerstva, tako pa je tudi v tem primeru. S poslovanjem v Portorožu smo zadovoljni, a vedno je prostor za izboljšave," je dejal. "Vsekakor je naš cilj vlaganje v promocijo Portoroža kot destinacije najvišje kategorije in tako bomo tudi nadaljevali."

Ne spreglejte