Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2018,
12.32

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

izlet pohodništvo

Sobota, 20. 10. 2018, 12.32

5 let, 6 mesecev

Lov na žareče macesne

Iščete ideje za izlet? Žareči macesni vas čakajo na več koncih Slovenije. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
slemenove špice | Slemenove špice nad Vršičem so v jesenskih dneh zaradi živorumenih in oranžnih macesnov zelo oblegane.  | Foto Thinkstock

Slemenove špice nad Vršičem so v jesenskih dneh zaradi živorumenih in oranžnih macesnov zelo oblegane.

Foto: Thinkstock

Tudi v prihodnjih dneh nas po napovedih vremenoslovcev čaka sončno in za ta čas dokaj toplo vreme. Če razmišljate o izletu, vam ponujamo nekaj možnosti, ki vključujejo tudi prisotnost zlatorumenih macesnov, ki so te dni, ko se babje poletje poslavlja, še posebej mikavni in fotogenični.

Planina Krstenica

Planina Krstenica je zaradi svoje odprte lege ena najbolj razglednih bohinjskih planin. Leži na nadmorski višini 1.670 metrov, najlažje pa jo dosežete s planine Blato. Ker pot ni markirana, niti ni vključena v nobeno izmed planinskih tur, je redkeje obiskana kot vzpetine, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju prispevka.

Slemenove špice

Verjetno najbolj oblegana, pa tudi ena najbolj fotogeničnih lokacij, kar zadeva fotografiranje macesnov, so Slemenove špice ali Sleme (1.911 metrov) nad Vršičem, od koder se ponuja prečudovit razgled na sosednje vrhove Julijskih Alp. V lepem vremenu razgled sega celo do avstrijskega Grossglocknerja. Predlagamo, da se na Sleme odpravite dovolj zgodaj, le tako boste ujeli vsaj nekaj intimnih trenutkov, v katerih se boste lahko naužili razgledov.

Planini Uskovnica in Konjščica

Priljubljena izletniška destinacija je tudi planina Uskovnica, kjer vas prav tako čakajo žareči macesni. Če boste štartali s Pokljuke, vas do vrha čaka približno slaba ura zmerne in dokaj nenaporne hoje. Če bi si radi še malo razmigali noge, pot lahko nadaljujete do Uskovnice.

Debela peč

Zelo priljubljena je tudi Debela peč v Julijskih Alpah, na višini 2.014 metrov, ki ponuja fenomenalne razglede. Travnat vrh, ki predstavlja najvzhodnejši dvatisočak v Julijskih Alpah, je dostopen z več strani. Lažji dostop je z južne. Na vrhu se lahko okrepčate v Blejski koči, ki je odprta vse leto.

Velika planina

Tudi na Veliki planini, kamor se lahko zapeljete z avtom, nihalko ali v hrib grizete na lastni pogon, boste našli macesne. Obisk priljubljene planine lahko izkoristite tudi za posedanje na klopci ljubezni, ki jih njeni ustvarjalci postavljajo na razglednih točkah Slovenije.

Viševnik

Viševnik (2.050 metrov) je eden najlažje dosegljivih slovenskih dvatisočakov. Zadnje čase je precej oblegan, verjetno tudi na račun številnih objav na družbenih omrežjih. Od športnega centra na Pokljuki do Viševnika vas čakata slabi dve uri hoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Autumn, thank you for being so beautiful❤️

A post shared by Ksenija Rejec (@ksenijarejec) on

Ideje za izlet smo si z dovoljenjem avtorice izposodili na blogu popotnice Andreje, ki smo jo na Siol.net že predstavili, njene objave pa lahko spremljate na spletni strani Andreja's World / Travel with me.

Preberite še:

Krn Jerneja Jesenko
Trendi Top 10 pohodniških idej za izlet #foto
Izvir Krupe
Trendi Slovenski biolog razkriva 60 skritih biserov Slovenije, ki vabijo na enodnevni izlet #intervju
Ne spreglejte