Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2019,
17.58

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

Natisni članek

Ivan Ivanov Sempl konferenca milenijci

Sreda, 6. 11. 2019, 17.58

4 leta, 5 mesecev

"Vsak dober tržnik bi moral ignorirati milenijce"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

2

milenijci | O generaciji milenijcev, ki je najbolj opevana vseh časov, vladajo številni miti. | Foto Getty Images

O generaciji milenijcev, ki je najbolj opevana vseh časov, vladajo številni miti.

Foto: Getty Images

Milenijci so daleč najbolj raziskovana generacija vseh časov in o njih vladajo številni miti, ki se jim posvečajo tudi strokovnjaki na področju marketinga. Med njimi je Ivan Ivanov, direktor marketinga pri TV-mreži Discovery, ki ima o milenijcih zanimivo mnenje.

milenijci mladi
Novice Je generacija milenijcev muhasta ali le poskuša preživeti v začaranem krogu nespodbudnega okolja?

Ivan Ivanov, direktor marketinga in komunikacij v regiji CEEMCA pri podjetju Discovery, meni, da so milenijci preveč prevladujoča tema v trženju in da resnične generacijske razlike ne obstajajo v tolikšni meri, da bi se marketing moral toliko ukvarjati z njimi.

Svet marketinga milenijce po eni strani vidi kot novodobne vodje, ki v poslovni svet vnašajo elemente človečnosti, po drugi strani pa v njih vidijo le zasvojence z virtualno podobo.

To je le ena od tem, ki se jih bo Ivanov dotaknil v svoji predstavitvi na SEMPL-u, med drugim bodo govorili tudi o tipičnih lastnostih milenijcev in stereotipih, ki se jih oziroma se jih morda ne držijo. Preverite nekaj mitov o njih:

So milenijci res zasvojenci z virtualno podobo? | Foto: Getty Images So milenijci res zasvojenci z virtualno podobo? Foto: Getty Images

Vsi nočejo biti Zuckerbergi in ne sanjajo vsi o lastnem podjetju

Mit št. 1: Vsi hočejo postati Zuckerbergi

O milenijcih prevladuje misel, da bi vsi radi služili kot Mark Zuckerberg in se izognili rednemu delu. Tudi številke kažejo na višjo stopnjo brezposelnosti med generacijo milenijcev, pri čemer je v statistiko vključena tudi generacija študentov. Če upoštevamo to spremenljivko, je stopnja brezposelnosti med milenijci enaka kot pri drugih generacijah.

Mit št. 2: Najbolj podjetna generacija v zgodovini

Internet je morda podjetništvo milenijcev naredil bolj vidno in trendovsko, vendar zadnje raziskave kažejo, da ni nič bolj pogosto kot pri predhodnih generacijah, še več, nekatere raziskave namigujejo, da naj bi bila stopnja podjetništva med mladimi najnižja v zadnjih petindvajsetih letih.

Mit št. 3: Zavračajo poroko

Milenijci se ne marajo vezati, imajo veliko število partnerjev in bežijo od poročnih zvonov ter otroških plenic. Res je, da se poročajo kasneje, vendar je na vprašanje, ali se v prihodnosti želijo poročiti, pritrdilno odgovorilo kar 61 odstotkov milenijcev. Odstotek, ki je pri mladih nespremenjen že od leta 1970.

Mit št. 4: Zasvojeni so z družbenimi omrežji

Družbena omrežja so za milenijce "vsakdanje vode, v katerih plavajo kot ribe". A statistika kaže, da največ časa na družbenih omrežjih preživijo tisti, ki so stari med 37 in 52 let.

Mit št. 5: Milenijci so leni

Rezultati raziskave družbe Ernst & Young kažejo, da 47 odstotkov milenijcev, ki zaseda vodstvene pozicije v zadnjih petih letih, dela več. Enako lahko potrdijo le za 38 odstotkov vodij generacije X in 28 odstotkov babyboomerjev. Več kot polovica milenijcev je za uspeh pripravljenih delati tudi nadure in med vikendi.  

Raziskava je pokazala, da 47 odstotkov milenijcev, ki zaseda vodstvene pozicije v zadnjih petih letih, dela več. | Foto: Getty Images Raziskava je pokazala, da 47 odstotkov milenijcev, ki zaseda vodstvene pozicije v zadnjih petih letih, dela več. Foto: Getty Images

Podrobneje bodo milenijci predstavljeni na letošnji konferenci SEMPL, ki bo potekala 28. in 29. novembra v Portorožu. Tam bo Ivanov, ki zase sicer pravi, da milenijce obožuje, vendar meni, da bi jih moral vsak dober tržnik ignorirati, bolj poglobljeno govoril o tej najbolj opevani generaciji.

Preberite tudi:

instagram, potovanja
Trendi Milenijci nočejo potovati v kraje, ki niso privlačni za Instagram
online študij računalnik delo služba pisarna
Novice Kakšna prihodnost zaposlovanja čaka milenijce?
Ne spreglejte