Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 10. 2015,
13.36

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial MasterCard konec tedna Kamnik Velika Planina

Torek, 20. 10. 2015, 13.36

2 meseca, 1 teden

Ideja za konec tedna: na Vikend odprtih vrat v Kamnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta konec tedna se razvajajte v Kamniku, kjer lahko okušate tradicionalno hrano, se sproščate v termah, se nadihate svežega zraka na Veliki Planini in se naučite kaj novega.

V Kamniku je vedno kaj početi

V Kamniku imajo posluh za izletnike, zato je turizem tam vsako leto bolj razvit. Samo mesto in okolica, ki ga obdaja, ponujata številne naravne in kulturne znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati.

Srednjeveško središče mesta je najbolj znano po romanski kapeli na Malem gradu, Frančiškanskem samostanu, v katerem deluje bogata knjižnica, in drugih muzejih in galerijah. Najbolj priljubljena ulica med obiskovalci je ulica Šutna, ki je najbolj znana po sobotnem boljšem sejmu. Če želite razgled na celotno mesto, se lahko povzpnete na Stari grad.

Ta konec tedna organizirajo Vikend odprtih vrat

Vikend odprtih vrat v Kamniku bo potekal od petka, 23., do nedelje, 25. oktobra. Prireditelji pravijo, da se boste lahko razvajali z Okusi Kamnika, odkrivali tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave. Številni ponudniki v krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami pa obljubljajo tudi posebne ugodnosti in presenečenja.

Ne zamudite tržnice Okusi Kamnika – podeželje in eko

V soboto, 24. oktobra, obiščite tržnico, ki so jo poimenovali Okusi Kamnika – podeželje in eko. Od 8. do 13. ure bodo proslavljali pisano jesen in vsakemu obiskovalcu podarili jesensko sadiko cvetja. Poleg okušanja dobrot pa se lahko postavite tudi v vlogo kuharja na kuharskih delavnicah v Ateljeju mizarstva Štolfa, ki se bodo odvijale od 10. do 12. ure.

Na Veliko Planino ceneje

Velika Planina nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih točk Ljubljančanov in Gorenjcev. Vzpnete se lahko peš ali se odločite za prevoz z gondolo. Na Veliki Planini je mogoče uzreti zares lepe razglede, zelo priljubljen fotografski motiv pa so pastirske koče.

Ob Vikendu odprtih vrat se lahko na Veliko Planino z gondolo odpeljete ceneje: plača eden, peljeta se dva. Če se odločite za nakup povratnih kart, pa drugo dobite zastonj. Če boste lačni, se ustavite v gostilni Pod žičnico, kjer ta konec tedna prav tako nudijo posebne ugodnosti, in sicer deset odstotkov popusta na vse jedi po naročilu.

Razvajanje v Termah Snovik

Tudi če v hladnejših mesecih opustite pohodništvo, imate v okolici Kamnika veliko početi. Lahko si na primer privoščite razvajanje v Termah Snovik, ki ležijo v idilični zeleni dolini, približno devet kilometrov iz Kamnika. Terme so znane po zelo kakovostni termalni vodi, ki je bogata z magnezijem, kalcijem in minerali ter je odlična tudi za pitje.

V termah Snovik v vseh treh dneh odprtih vrat velja desetodstotni popust za kopanje od 11. do 13. ure.

Lahko se odpravite tudi na sprehod v arboretum Volčji potok

Še ena priljubljena turistična točka, ki jo lahko obiščete v teh koncih. Malokdo še ne pozna arboretuma Volčji potok, ki se lahko pohvali s čudovitimi vrtovi, drevesi in urejenimi parki, med katerimi se lahko sprehajate tudi več ur. Odlična izbira za družinski izlet, saj organizirajo tudi otroške in druge delavnice ter številne druge dogodke.

Ne spreglejte