Ideja za konec tedna: na Vikend odprtih vrat v Kamnik

Ta konec tedna se razvajajte v Kamniku, kjer lahko okušate tradicionalno hrano, se sproščate v termah, se nadihate svežega zraka na Veliki Planini in se naučite kaj novega.

1 / 4

Foto: Ana Kovač , Tina Deu

2 / 4

Foto: Ana Kovač , Tina Deu

3 / 4

Foto: Ana Kovač , Tina Deu

4 / 4

Foto: Ana Kovač , Tina Deu

V Kamniku je vedno kaj početi

V Kamniku imajo posluh za izletnike, zato je turizem tam vsako leto bolj razvit. Samo mesto in okolica, ki ga obdaja, ponujata številne naravne in kulturne znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati.

Srednjeveško središče mesta je najbolj znano po romanski kapeli na Malem gradu, Frančiškanskem samostanu, v katerem deluje bogata knjižnica, in drugih muzejih in galerijah. Najbolj priljubljena ulica med obiskovalci je ulica Šutna, ki je najbolj znana po sobotnem boljšem sejmu. Če želite razgled na celotno mesto, se lahko povzpnete na Stari grad.

Ta konec tedna organizirajo Vikend odprtih vrat

Vikend odprtih vrat v Kamniku bo potekal od petka, 23., do nedelje, 25. oktobra. Prireditelji pravijo, da se boste lahko razvajali z Okusi Kamnika, odkrivali tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave. Številni ponudniki v krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami pa obljubljajo tudi posebne ugodnosti in presenečenja.

Ne zamudite tržnice Okusi Kamnika – podeželje in eko

V soboto, 24. oktobra, obiščite tržnico, ki so jo poimenovali Okusi Kamnika – podeželje in eko. Od 8. do 13. ure bodo proslavljali pisano jesen in vsakemu obiskovalcu podarili jesensko sadiko cvetja. Poleg okušanja dobrot pa se lahko postavite tudi v vlogo kuharja na kuharskih delavnicah v Ateljeju mizarstva Štolfa, ki se bodo odvijale od 10. do 12. ure.

Na Veliko Planino ceneje

Velika Planina nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih točk Ljubljančanov in Gorenjcev. Vzpnete se lahko peš ali se odločite za prevoz z gondolo. Na Veliki Planini je mogoče uzreti zares lepe razglede, zelo priljubljen fotografski motiv pa so pastirske koče.

Ob Vikendu odprtih vrat se lahko na Veliko Planino z gondolo odpeljete ceneje: plača eden, peljeta se dva. Če se odločite za nakup povratnih kart, pa drugo dobite zastonj. Če boste lačni, se ustavite v gostilni Pod žičnico, kjer ta konec tedna prav tako nudijo posebne ugodnosti, in sicer deset odstotkov popusta na vse jedi po naročilu.

Razvajanje v Termah Snovik

Tudi če v hladnejših mesecih opustite pohodništvo, imate v okolici Kamnika veliko početi. Lahko si na primer privoščite razvajanje v Termah Snovik, ki ležijo v idilični zeleni dolini, približno devet kilometrov iz Kamnika. Terme so znane po zelo kakovostni termalni vodi, ki je bogata z magnezijem, kalcijem in minerali ter je odlična tudi za pitje.

V termah Snovik v vseh treh dneh odprtih vrat velja desetodstotni popust za kopanje od 11. do 13. ure.

Lahko se odpravite tudi na sprehod v arboretum Volčji potok

Še ena priljubljena turistična točka, ki jo lahko obiščete v teh koncih. Malokdo še ne pozna arboretuma Volčji potok, ki se lahko pohvali s čudovitimi vrtovi, drevesi in urejenimi parki, med katerimi se lahko sprehajate tudi več ur. Odlična izbira za družinski izlet, saj organizirajo tudi otroške in druge delavnice ter številne druge dogodke.

Brezplačna vodenja po mestu V soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra, spoznavajte Kamnik in okolico na brezplačnih vodenjih po mestu, prvi se začne ob 10. uri pri TIC Kamnik. Vodeni izlet traja približno eno uro. Brezplačna vožnja s Kamnik busom Kamnik si lahko ogledate tudi z brezplačno vožnjo s Kamnik busom, ki bo ves konec tedna vozil brezplačno.

Vse tri dni, od petka do nedelje, Kamnik lahko okušate:

- v gostilni in penzionu Repnik v Vrhpolju, kjer bo brezplačno degustiranje tuhinjske file – ene od tradicionalnih jedi iz Okusov Kamnika; - v gostilnici in kavarni Pri Podkvi vam ob malici ali kosilu podarijo kloštrsko kremšnito; - v Zlati ptički, trgovini z zdravo prehrano, bo degustacija kamniških dobrot butičnih ponudnikov, ki jih boste lahko kupili z desetodstotnim popustom; - v pubu Pod skalo bo od 16. do 20. ure brezplačna pokušina kamniškega piva Mali grad; - v nasadu starih sadnih sort Tunjice vas bo Vrtnarsko sadjarsko društvo Tunjice vsak dan od 10. do 14. ure razvajalo z degustacijo jabolčnika; - v Zdravilnem gaju Tunjice vam bodo ob obisku podarili Živo vodo in kupon za 50-odstotni popust za masažo hrbta in infrardečo terapijo.

Naučite se kaj novega

Pod svoje okrilje vas bodo sprejeli različni mojstri, od katerih se lahko naučite kakšne nove spretnosti: - V Ateljeju Tatjane Hlačer lahko v petek, 23. oktobra, od 10. do 18. ure spoznavate keramične tehnike, različne gline in preizkusite lastne spretnosti pri delu z lončarskim vretenom. - V Hiši keramike imate v soboto in nedeljo, 24. in 25. oktobra, od 10. do 13. ure in od 16. do 19. ure možnost dela na lončarskem vretenu in spoznavanje različnih tehnik poslikave. - Udeležite se kuharskih delavnic v Ateljeju mizarstva Štolfa. Delavnica bo potekala od 10. do 12. ure. - Na Budnarjevi domačiji bodo v soboto ob 10. uri ustvarjalne delavnice za otroke z Meti&Greti, v nedeljo pa bo ob 15. uri prikaz peke kruha v krušni peči.

Pošlji reportažo in osvoji 100 evrov!

Pošljite nam fotografijo / video ali reportažo s svojega izleta po Sloveniji in sodelujte v nagradni igri. Skupaj s pokroviteljem nagradne igre, z družbo MasterCard, bomo vsak mesec izžrebali pet nagrajencev! Več o nagradah si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano