Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2024,
22.18

Osveženo pred

2 uri, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
moda Uživajmo poletje Uživajmo poletje trend vzorec

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 22.18

2 uri, 3 minute

Tudi to poletje ne pozabite na črte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
obleke | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poletje je ponovno prineslo trend, ki se ohranja že vrsto let. Črtasti vzorec je klasika, ki nikoli ne gre iz mode, to sezono pa je še posebej priljubljen. Nosimo ga na različnih kosih, ki popestrijo vsak videz. Zakaj so črte tako priljubljene in kako jih lahko vključimo v svojo garderobo, razkrivamo v nadaljevanju članka.

Klasična eleganca in svežina

Črte so univerzalno priljubljene zaradi svoje preprostosti in vsestranskosti. Letos oblikovalci združujejo klasične črte z modernimi kroji, kar ustvarja oblačila, ki so tako elegantna kot tudi sveža in primerna za vroče poletne dni.

Črte so klasična eleganca. | Foto: Shutterstock Črte so klasična eleganca. Foto: Shutterstock

Raznolikost vzorcev

Modni oblikovalci so letos raziskovali vse vrste črt – od tankih in komaj opaznih linij do drznih, širokih črt, ki pritegnejo že na prvi pogled. Horizontalne črte dajejo videz širine, medtem ko vertikalne podaljšajo silhueto in ustvarjajo vtis višine. Kombinacija obeh pa je odlična za tiste, ki si želijo igrati z iluzijami.

Vzorec, ki ga mnogi oblikovalci ponujajo v različnih slogih. | Foto: Shutterstock Vzorec, ki ga mnogi oblikovalci ponujajo v različnih slogih. Foto: Shutterstock

Barvna paleta

Čeprav so klasične mornarsko modre in bele črte še vedno prisotne, se to poletje pojavljajo tudi v živahnih barvah, kot so rdeča, zelena, rumena in rožnata. Neonske črte na enobarvni podlagi so še posebej priljubljene, saj vsakemu oblačilu dodajo mladostno energijo in sodoben pridih.

Barvne črte so letošnji modni hit.
 | Foto: Shutterstock Barvne črte so letošnji modni hit. Foto: Shutterstock

Kako nositi črte?

Casual videz

Za sproščen dnevni videz poskusite z osnovno črtasto majico v kombinaciji z džinsom ali pa hlačami v nevtralnih barvah. Za popoln poletni stajling dodajte nekaj modnih dodatkov, kot so sončna očala in slamnik.

Vsakodnevni videz s črtasto majico, bo poskrbel za urejenost. | Foto: Shutterstock Vsakodnevni videz s črtasto majico, bo poskrbel za urejenost. Foto: Shutterstock

Eleganten videz

Vertikalne črte na lahkotni poletni obleki so odlična izbira za večerne priložnosti. Kombinirajte jih z visokimi petami in minimalističnim nakitom za eleganten in prefinjen videz.

Pisani stajlingi

Ne bojte se eksperimentirati z različnimi barvami in vrstami črt. Srajce z neonskimi črtami ali pisana krila z asimetričnimi črtami so odličen način, da izrazite svojo osebnost in sledite modnim trendom.

Poletni stajling za obmorske ulice.
 | Foto: Shutterstock Poletni stajling za obmorske ulice. Foto: Shutterstock

Črte za vsako postavo

Črte so primerne za vse tipe postav. Tanjše črte so idealne za tiste, ki želijo bolj subtilen videz, medtem ko širše črte dodajo drznost. Ključno je najti pravo razmerje in postavitev črt, ki najbolje poudarijo vaše prednosti.

Črte so priljubljene tudi v otroški modi. | Foto: Shutterstock Črte so priljubljene tudi v otroški modi. Foto: Shutterstock

Preberite še:

thumb
Trendi Vplivnica je v pečici spekla torbico #video
Anastasia Karanikolaou
Trendi Oblecite se kot najboljša prijateljica Kylie Jenner
Miu Miu
Trendi To nekoč priljubljeno krilo je spet v trendu
Ne spreglejte