SiolNET. Trendi Moda
7,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet znamk, ki jih v Sloveniji (še) nimamo, a si jih želimo

7,83

termometer

trgovina
Foto: Reuters

K nam v prihodnjih mesecih prihajata dve težko pričakovani trgovini, s katerima bodo slovenske potrošnice vsaj malo potolažene in jim po modo in lepotne izdelke ne bo treba več čez mejo. Še vedno pa pogrešamo še vsaj pet znamk, ki so v tujini precej razširjene.

Novica, da se najpozneje novembra pri nas odpira prva trgovina MAC, je razveselila mnogo slovenskih oboževalk te znamke ličil, ki ima trgovine posejane po vsem svetu. V istem nakupovalnem središču se bo kmalu za trgovino MAC odprla še ena težko pričakovana, Primark; ta je nemalokrat tudi edini razlog, da se modne navdušenke odpravijo na krajši izlet čez mejo.

Že nekaj časa se govori tudi o prihodu švedske trgovine za dom, Ikee. Kdaj se bo končno naselila v Ljubljani (menda v BTC), še ni dorečeno, neuradno pa naj bi v njej nakupovali konec leta 2018.

Primark Foto: Reuters

Da bi se lahko res kosali s tujino in ne zapravljali goriva ter časa za obisk trgovin naših sosedov, bi bilo idealno, da bi k nam prišlo še nekaj priljubljenih znamk. Znamk, ki jih v tujini lahko vidimo na vsakem koraku, če že ne obiščemo njihovih trgovin:

Sephora

Francoska veriga trgovin s kozmetiko je na trgu že od leta 1969 in pod svojo streho ponuja več kot 100 različnih znamk ličil, vključno s svojo kozmetično linijo. Po svetu ima odprtih več kot 2.300 trgovin v 33 državah.

trgovina Foto: Reuters

Forever 21

Nekakšen ameriški H&M, trgovina s hitro modo, ki ima v ZDA več kot 500 trgovin, po svetu pa več kot 640. Nam najbližja je v Avstriji, kmalu pa bodo prvi odprli še na Hrvaškem in v Italiji.

trgovina Foto: Reuters

Victoria's Secret

Zagotovo ena najbolj priljubljenih znamk ženskega spodnjega perila je v ZDA odlično založena s trgovinami, v Evropi pa zelo slabo. Prvo franšizno trgovino v Evropi so odprli leta 2012 v Varšavi, le dan pozneje pa še v Londonu. Na območju nekdanje Jugoslavije jo imajo le Srbi, na beograjskem letališču Nikola Tesla. Dobili so jo pred tremi leti.

trgovina Foto: Reuters

Zara Home

Sicer ne prodajajo oblačil ali lepotnih izdelkov, a odlično skrbijo za lepoto doma. Veja priljubljene Zare, ki jo pri nas sicer imamo, je velikokrat pogrešana pri opremljanju doma. Od leta 2003, ko je bila znamka ustvarjena, so odprli približno 408 trgovin v 44 državah. Od naših sosedov jih imajo Italijani kar 37, Avstrijci pet, Hrvati dve, Srbi eno, mi pa nobene.

trgovina Foto: Reuters

Kiko

Italijanska znamka kozmetike šteje komaj deset let, a se hitro širi. Vendar ne k nam, čeprav smo sosedi. Do zdaj so med drugim odprli trgovine v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji in Španiji pa tudi v Indiji, Katarju in Hongkongu.

Kiko Foto: YouTube

Pogrešate še kakšno podobno znamko? Sporočite nam v komentarju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 145
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin