SiolNET. Trendi Kulinarika
2,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velikonočna pojedina je za nami - kam z ostanki?

2,88

termometer

velikonočna šunka
Foto: Thinkstock

Pirhi, ostanki šunke in izsušen kruh ... je tudi vam po velikonočni pojedini ostalo še precej hrane? Tukaj je vrsta idej, kako jih lahko uporabite.

Po vsakih praznikih, ki jih zaznamujejo (tudi) velike količine hrane, se znajdemo pred enako dilemo: kam z ostanki? Po veliki noči so to predvsem jajca, ki jih je fino barvati, medtem ko je pojesti takšne količine kuhanih jajc prava misija nemogoče. Potem je tu šunka, ki je običajno ostane vsaj kakšen košček, pa kruh, ki je že preveč izsušen, da bi še teknil, a ga nočemo metati stran.

Še dobro, da za vsak ostanek obstaja recept ...


Staromodna polnjena jajčka na sodoben način

polnjena jajca Foto: Thinkstock

Polnjena jajčka seveda niso nič novega, so vsem dobro znana pot, kako porabiti kuhana jajca. Mi pa jih priporočamo na nekoliko drugačen, modernejši način - polnjene s koprivami, čemažem ali kakšnim drugim divjim zelenjem, ki ga naberete na sprehodu. Za recept kliknite na fotografijo.


Jajčna omaka za šparglje

šparglji Foto: Thinkstock

Pirhe, ki so vam ostali po velikonočnem zajtrku, lahko uporabite v kombinaciji s šparglji, spomladansko zelenjavo, ki se z jajci odlično razume. Za recept kliknite na fotografijo.


Tako, kot so presežek jajc reševali v Avstro-Ogrski

štefani pečenka Foto: Thinkstock

Prva dva recepta se morda komu zdita nekoliko preveč novodobna, zato imamo tudi najbolj klasičnega - za štefani, oprostite, stephanie pečenko, kot so jo pripravljali v nekdanji monarhiji. Za recept kliknite na fotografijo.


Pica iz velikonočnih ostankov

bela pica Foto: Thinkstock

Jajca smo dodobra obdelali, kaj pa preostali deli velikonočne pojedine? Uporabite jih za pico! Prav ste slišali, tako jajca kot hren in šunka se bodo na domači pici odlično obnesli. Za recept kliknite na fotografijo.

 


Mesne kroglice z jajci, krompirjeva zloženka s šunko in kruhovi cmoki

velikonočna šunka Foto: Thinkstock

Zdaj smo že ugotovili, da je možnosti, kako porabiti velikonočne ostanke, ogromno. Za konec pa predlog cele pojedine, ki jo lahko sestavite s pomočjo pirhov, šunke in kruha. Za recept kliknite na fotografijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 35
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin