SiolNET. Trendi Kulinarika
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predpremiera Odprte kuhne, kuharski zvezdniki in smučarska tekma

0,08

termometer

gourmet ljubljana |  | Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Ta konec tedna se bo začel European Food Summit, dogodek, ki bo v Sloveniji gostil nekatera svetovno znana kuharska imena ter ugledne predstavnike s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta.

European Food Summit se bo začel v soboto, ko bo v ljubljanskih Križankah predpremiera Odprte kuhne, sledil bo Gourmet Ljubljana Crawl, ki bo udeležence popeljal mimo šest različnih kulturnih hramov in znamenitosti Ljubljane. Te se bodo za to priložnost spremenile v pop-up kulinarične postojanke.

Odprta kuhna Trendi Najboljša ulična hrana na svetu: med top 10 tudi Odprta kuhna

Vrhunec dogodka bo v ponedeljek, ko bo na Ljubljanskem gradu strokovni simpozij z naslovom Hrana - most do trajnostne identitete evropskih kultur in narodov. Pripravljajo ga v sodelovanju s kuharsko mojstrico Ano Roš, kurator simpozija je Andrea Petrini, ki velja za enega ključnih akterjev številnih svetovnih kulinaričnih projektov in spada med najvplivnejše osebe v gastronomiji.

Ana Roš Trendi Ana Roš: V Sloveniji nam manjka dobrih tradicionalnih gostiln

Dan po simpoziju se bo dogajanje končalo na Krvavcu, kjer bodo priredili smučarsko tekmovanje in "apres ski" zabavo. Korenine dogodka European Food Summit segajo v leto 2009, ko je slovenski vinar Danilo Steyer organiziral prvo smučarsko tekmo gostincev in vinarjev na Mariborskem Pohorju. Naslednji korak je bil dogodek Gourmet Cup, ki ga je gostinska družina Jezeršek leta 2016 pripravila na Krvavcu.

Preberite še:

Gourmet Cup Krvavec 2017 Trendi Kako se vrhunski kuharji obnesejo na krvavških strminah? Ocena gostilne: Noel Trendi Hrvaška je dobila novi Michelinovi zvezdici, obe sta blizu Slovenije
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin