SiolNET. Trendi Kulinarika
1,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Olja slovenskih oljkarjev znova med najboljšimi na svetu

1,68

termometer

Miran Adamič, Ronkaldo |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

V novi izdaji svetovno znanega vodnika po olivnih oljih Flos Olei, ki velja za nekakšno biblijo na tem področju, so slovenski oljkarji dosegli zavidljiv uspeh.

Pravzaprav smo uspehov slovenskih oljkarjev zdaj že navajeni, s svojim pridelkom se iz leta v leto uvrščajo v svetovni vrh. Tako je tudi letos. Vodnik po olivnih oljih Flos Olei, ki velja za najpomembnejšega na tem področju, je v novi izdaji med 500 najboljših olivnih olj na svetu uvrstil 13 olj iz Slovenije.

Slovenski oljkarji oziroma olja, uvrščena v vodnik Flos Olei 2020, so Ronkaldo, Bem, Bočaj, Dujc, Jasa, Jenko, Morgan, Oleum Solis, Šavrin, Šturman in Terra Magica iz obalno-kraške regije ter Bose Oil in kmetija Kante iz goriške regije.

oljka, oljčno drevo | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Skupno so med 500 najboljšimi v vodniku olivna olja iz kar 53 držav, najvišjo oceno - sto točk - so prejela dve španski in pet italijanskih olj. Med Slovenci so najvišjo oceno, 97 točk od 100 mogočih, prejeli Dujc, Jenko in Morgan.

Preberite še:

Miran Adamič, Ronkaldo Trendi "Neverjetno veliko ljudi še vedno ne loči dobrega olja od slabega" #intervju Trendi Vanja Dujc: Mlajše ko je olje, boljše je

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin