SiolNET. Trendi Kulinarika
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Brdu pri Kranju so se zbrali Decanterjevi nagrajenci #video

0,08

termometer

Na Brdu pri Kranju smo Slovenci danes gostili podelitev prestižnih vinskih oskarjev revije Decanter, na kateri so se slovenski vinarji znova odrezali izvrstno. Predstavili so se tudi vinarji iz Hrvaške, Srbije, Makedonije in Bosne, ki so nagrajena vina ponujali ljubiteljem žlahtne kapljice.

Gre za vinarje, ki so osvojili medalje na najpomembnejšem vinskem ocenjevanju na svetu v Londonu. Ali je letošnja bera presegla tisto pred petimi leti, se je v družbi nagrajenih vinarjev prepričala Neža Mlakar.

Zaznave, ki jih iščemo pri mirnih vinih, so popolnoma drugačne kot te, ki jih iščemo pri penečih, pravi vinar nagrajenega penečega vina Miha Istenič. "Prva stvar, ki se začuti, ko vino povohamo, je zelo intenzivna kombinacija citrusov s skorjo kruha do rahlega vonja briošev," je opisal Istenič.

Znani briški vinar Marjan Simčič se Decanterjevega ocenjevanja udeležuje že od njegovega začetka leta 2004. Že takrat je prejel zlato medaljo. Letos pa najvišje, platinasto priznanje. "Sem peta generacija, prodajo vina je začel moj prapraded leta 1860," je povedal.

Da je vinarstvo pri nas izjemno pomembna kmetijska panoga, je povedala tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Saj imamo Slovenci vrhunske pogoje za pridelavo visokokakovostnih vin, ki so tako močna konkurenca v Evropi in tudi po svetu.

Preberite še:

Goriška brda Trendi Nova svetovna priznanja za vina iz Goriških brd in Haloz Jukio Mori Trendi Zaradi njega si je japonski premier privoščil slovensko vino #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin