Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2024,
11.31

Osveženo pred

2 uri, 8 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Natisni članek

Rim Emily in Paris Netflix predsednik Francija Emanuel Macron

Petek, 11. 10. 2024, 11.31

2 uri, 8 minut

Predsednik Macron nasprotuje selitvi serije Emily v Parizu v Rim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Emily in Paris in Macron | "Emily v Parizu v Rimu nima smisla," je poudaril francoski predsednik. | Foto Guliverimage, Reuters

"Emily v Parizu v Rimu nima smisla," je poudaril francoski predsednik.

Foto: Guliverimage, Reuters

Francoski predsednik Emmanuel Macron ni zadovoljen z napovedjo, da naj bi peto sezono Netflixove serije Emily v Parizu snemali v Rimu in ne v francoski prestolnici. "Trdno se bomo borili in zahtevali, da serija ostane v Parizu," je dejal Macron v intervjuju za tednik Variety. Župan Rima Roberto Gualtieri mu je v odzivu sporočil, da gre Emily v Rimu dobro.

Priljubljena serija televizijske legende Darrena Stara se osredotoča na ambiciozno marketinško strokovnjakinjo Emily iz Chicaga, ki se zaradi službe preseli v francosko prestolnico. Zaljubi se v mesto in kuharja Gabriela. Ob koncu četrte sezone ene od Netflixovih največjih uspešnic glavna junakinja odpotuje v italijansko prestolnico – sprva na počitnice, v prihodnosti pa naj bi Američanka tam vodila marketinško pisarno. V Rimu se zaljubi v Italijana Marcella. Pričakovati je torej, da bo peta sezona posneta v Rimu.

Ponosen na svojo soprogo

Emmanuel Macron je ta teden za ameriški tednik ocenil, da serija pozitivno vpliva na privlačnost Francije. "Emily v Parizu v Rimu nima smisla," je poudaril francoski predsednik.

Dejal je še, da je zelo ponosen na nastop svoje soproge Brigitte Macron v eni epizodi serije. V enem od prizorov namreč Emily naključno sreča prvo damo Francije in z njo naredi selfi. "Brigitte je bila tega zelo vesela. Šlo je za nekajminutni nastop, vendar mislim, da je bil to zanjo lep trenutek. Mislim, da je to dobro za podobo Francije," je dejal. Na vprašanje, ali bi bil tudi sam pripravljen nastopiti v seriji, je odgovoril s humorjem: "Nisem tako privlačen kot Brigitte".

Rimski župan Roberto Gualtieri mu je nemudoma odgovoril. "Dragi Emmanuel Macron, brez skrbi: Emily gre v Rimu dobro. Poleg tega srcu ne moremo ukazovati. Pustimo, naj sama izbere," je v sredo zapisal na družbenem omrežju X.

V pogovoru za italijanski spletni portal The Hollywood Reporter Roma pa je rimski župan francoskega predsednika posvaril, naj se ne vmešava v Netflixove produkcijske načrte za naslednjo sezono serije. Dejal je še, da se je o Macronovih pripombah pogovarjal s pariško županjo Anne Hidalgo in da sta se ob tem nasmejala.

Preberite tudi: 

Brigitte Macron
Trendi Francoska prva dama Brigitte Macron se je preizkusila kot igralka
Lily Collins
Trendi Lily Collins pokazala pravi francoski stajling
Paris fashion week
Trendi Kakšne stajlinge so izbrali zvezdniki za teden mode v Parizu?
Ne spreglejte