Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2024,
8.43

Osveženo pred

1 ura, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Natisni članek

Pariz Francija Lily Collins Emily in Paris igralka Brigitte Macron

Petek, 13. 9. 2024, 8.43

1 ura, 17 minut

Francoska prva dama Brigitte Macron se je preizkusila kot igralka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Brigitte Macron | Brigitte Macron stik z igralstvom ni tuj. | Foto Reuters

Brigitte Macron stik z igralstvom ni tuj.

Foto: Reuters

Prva dama Francije Brigitte Macron se je preizkusila v igralski vlogi. Pojavila se je namreč v epizodi priljubljene Netflixove serije Emily v Parizu (Emily in Paris). 

Drugi del četrte sezone so na Netflixu prikazali v četrtek. V eni izmed epizod se pojavi tudi francoska prva dama Brigitte Macron, ki v kratkem prizoru zaigra sebe. Glavno junakinjo Emily Cooper, ki jo igra britansko-ameriška zvezdnica Lily Collins, sreča v restavraciji, kjer posnameta skupno fotografijo. 

"Ima velik igralski talent"

Collins je povedala, da se je ideja za vključitev prve dame Francije v serijo porodila decembra leta 2022, ko sta jo z ustvarjalcem Darrenom Starjem serije srečala v Elizejski palači. Z imenom so jo sicer vključili že v prvo sezono, ko deli objavo Emily Cooper na Instagramu, v kateri izraža razočaranje, da je francoska beseda za ženski spolni organ moškega spola. 

"Brigitte Macron je velika oboževalka serija in je omembo v prvi sezoni sprejela s humorjem," je 35-letna igralka povedala za revijo Elle. O njenem nastopu v četrti sezoni pa je dejala: "Snemati z njo mi je bilo v čast in veliko veselje." Nastop 71-letnice je pohvalil tudi Star, ki je dejal, da ima "velik igralski talent". 

Netflix je za agencijo AFP potrdil, da je prva dama v seriji nosila lastna oblačila. 

V seriji se Emily Cooper (Lily Collins) fotografira z Brigitte Macron in fotografijo objavi na omrežju Instagram. Doda ji ključnik #makeiticonic, slogan iz prizadevanj predsednika Macrona za privabljanje tujih vlagateljev v Evropo. | Foto: Profimedia V seriji se Emily Cooper (Lily Collins) fotografira z Brigitte Macron in fotografijo objavi na omrežju Instagram. Doda ji ključnik #makeiticonic, slogan iz prizadevanj predsednika Macrona za privabljanje tujih vlagateljev v Evropo. Foto: Profimedia

Serijo Emily v Parizu (Emily in Paris) so na Netflixu premierno predvajali oktobra 2020. V središču dogajanja je Emily Cooper, ki se iz Chicaga preseli v francosko prestolnico. Serija je hitro osvojila oboževalce, a hkrati požela številne kritike zaradi prikazovanja stereotipne podobe Pariza. 

Macrona spoznala v šoli, kjer je poučevala

Brigitte Macron stik z igralstvom ni tuj. Preden je spoznala Emmanuela Macrona, je namreč poučevala dramsko igro na srednji šoli. Leta 1993, ko je bil Macron star 15 let, je tam tudi prvič srečala bodočega francoskega predsednika. Poročila sta se 14 let pozneje. 

Leta 2018 se je na kratko pojavila tudi v oddaji Vestiaires, francoski humoristični seriji, ki spremlja dva plavalca s posebnimi potrebami. V začetku letošnjega leta pa so iz ene od francoskih produkcijskih hiš sporočili, da pripravljajo šestdelno serijo o njenem življenju. 

Brigitte in Emmanuel Macron sta se spoznala v srednji šoli, kjer ga je poučevala dramsko igro. Macron je bil sicer sošolec in prijatelj njene hčerke. | Foto: Reuters Brigitte in Emmanuel Macron sta se spoznala v srednji šoli, kjer ga je poučevala dramsko igro. Macron je bil sicer sošolec in prijatelj njene hčerke. Foto: Reuters

Preberite tudi: 

Lily Collins
Trendi Lily Collins pokazala pravi francoski stajling
Emmanuel Macron
Novice Macron nadel boksarske rokavice. Se pripravlja na spopad s Putinom?
Tiphaine Auzière
Novice Hči spregovorila o trpljenju zaradi materine ljubezni z najstniškim Macronom
Ne spreglejte