Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2024,
15.53

Osveženo pred

5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,51
Zoran Janković Stanežiče glasbenik koncert Magnifico

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 15.53

5 minut

Koncert Magnifica ob 30-letnici kariere po novem v Stanežičah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,51
Magnifico - Robert Pešut | Magnifico je vendarle našel novo lokacijo za svoj veliki koncert konec avgusta. | Foto Bor Slana/STA

Magnifico je vendarle našel novo lokacijo za svoj veliki koncert konec avgusta.

Foto: Bor Slana/STA

Magnifico je na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook sporočil novo lokacijo za koncert, ki ga pripravlja 31. avgusta ob 30. obletnici glasbenega ustvarjanja. Nova lokacija so Stanežiče. Lokacijo so našli po tem, ko se je zataknilo pri pridobivanju dovoljenja za izvedbo koncerta v parku Tivoli, kjer je bil predviden. Koncert bo v Mladinskem golf centru.

Organizatorji dogodka in ekipa glasbenika Roberta Pešuta - Magnifica se je po številnih zapletih za koncert v Tivoliju odločila, da naposled poišče novo lokacijo za koncert, ki bo 31. avgusta. Sprva so nameravali koncert organizirati v ljubljanskem parku Tivoli, a je Zavod za varstvo narave prošnjo organizatorja koncerta dvakrat zavrnil zaradi škodljivih vplivov na naravne vrednote krajinskega parka.

Glasbenik je z ekipo našel alternativno lokacijo in jo razkril v videu na svojem Facebook profilu:

Nova lokacija bo v Stanežičah

Kot je povedal Magnifico, bo koncert potekal v Mladinskem golf centru Stanežiče. "Nahajamo se v čarobnem, romantičnem vzdušju Mladinskega golf centra Stanežiče. Za menoj je postaja enke in potem je vse blizu," je v javljanju v živo na svojem Facebook profilu sporočil Magnifico.

Magnifico: Pridi nocoj, ampak v Stanežiče

V videoposnetku se je za razumevanje in podporo zahvalil občinstvu in tudi Mestni občini Ljubljana ter županu Zoranu Jankoviću, lokalnim prebivalcem, gasilcem in ragbi klubu. "Kar se mene tiče, pridi nocoj, ampak v Stanežiče," je še povedal Magnifico. Naslov njegovega velikega koncerta so sicer poimenovali po istoimenski Magnificovi pesmi Pridi nocoj v Tivoli, zato se je glasbenik pošalil tudi na ta račun.

Zataknilo se je pri pridobivanju soglasja

O koncertu v Tivoliju je Magnifico, kot je povedal pred časom, razmišljal že več let, saj tam preživi večino časa. A se je zataknilo pri pridobivanju soglasja za izvedbo dogodka v krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Zavod za varstvo narave je namreč prošnjo za izvedbo koncerta zavrnil, ker da bi s tem trajno poškodovali in ogrozili naravne vrednote krajinskega parka.

Izvedbi koncerta so nasprotovali tudi nekateri krajinski arhitekti, biologi, urbanisti, glasbeniki, umetniki ter uporabniki in uporabnice parka Tivoli. Zavod sicer svoje odločitve ni spremenil kljub temu, da mu je ministrstvo za naravne vire in prostor po pritožbi organizatorjev naložilo ponovno odločanje o primernosti izvedbe dogodka.

Možna lokacija je bila tudi propadajoči Plečnikov bežigrajski stadion

Magnifico je medtem kot možno nadomestno lokacijo omenjal tudi propadajoči bežigrajski stadion. Ljubljanski mestni svetniki so sprejeli predlog sprememb in dopolnitev odloka o krajinskem parku, ki bi izvedbo prireditev v njem omejil na pet lokacij, s čimer so si prislužili predlog za občinski referendum.

Preberite še:

Magnifico - Robert Pešut
Novice Vesna predlaga razpis občinskega referenduma o krajinskem parku Tivoli #video
Magnifico - Robert Pešut
Trendi Magnifico o Jankovićevi napovedi: In tudi tega očitno ne more urediti
Magnifico - Robert Pešut
Novice Ljubljanski mestni svet sprejel omejitev prireditev v Tivoliju in na Rožniku na pet lokacij
Zoran Janković
Novice Janković o Magnificovem koncertu v Tivoliju: Moja zgodba je zelo preprosta
Ne spreglejte