Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
10.47

Osveženo pred

2 dneva, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Natisni članek

Uživajmo poletje Uživajmo poletje Ljubljana MOL Zoran Janković Igor Arih koncert Tivoli Magnifico

Petek, 28. 6. 2024, 10.47

2 dneva, 5 ur

Magnifico o Jankovićevi napovedi: In tudi tega očitno ne more urediti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Plan B? "Bežigrajski stadion," za Magnificov koncert ob 30-letnici delovanja napoveduje direktor Doma svobode Igor Arih. "Malo ga bomo uredili, malo pokosili in obudili ter naredili zgodbo tam," je o bežigrajskem stadionu dejal Magnifico. Arih in Magnifico sta danes stopila pred javnost, da bi pojasnila svoj pogled na dogajanje glede koncerta v Tivoliju. 

"Koncert bo. Štirinajst tisoč vstopnic smo že prodali. To pomeni, da smo prodali že tri četrtine vseh vstopnic za koncert v Tivoliju," je na začetku poudaril direktor Doma svobode Igor Arih. Po njegovih besedah je Magnifica za organizacijo koncerta v Tivoliju navdihnil dogodek dm tek za ženske.

"Ta dogodek vsako leto zbere več kot deset tisoč tekačic v Tivoliju. In zavod za varstvo narave zanj vsako leto izda pozitivno odločbo. Zato nismo niti pomislili, da bi lahko dobili negativno odločbo za Magnificov koncert. Pri tem bo sodelovalo več kot 150 glasbenikov in tako ambicioznega dogodka ni mogoče kar tako prestaviti na drugo lokacijo. Od začetka smo zavod zaprosili za podobne pogoje, kot jih ima dogodek od dm," je poudaril Arih.

"Očitno se dogaja politika. Tudi z gospodom županom, midva sva prijatelja. Najin odnos ne temelji na tem, da sem jaz njemu kaj dolžan ali obratno. Midva se pač rada vidva. Ne plačuje mi najemnine in ni mi kupil hiše. In tudi tega očitno ne more urediti. Se bom pa od srca zahvalil njemu in mestni občini," je na koncu novinarske konference napoved župana Ljubljane Zorana Jankovića, da bo MOL zavod za varstvo narave "vrgel" iz odločanja o prireditvah na nekaterih delih Tivolija, komentiral Magnifico.

Kako je potekalo pridobivanje dovoljenja za koncert

"Prvič so nas zavrnili zaradi hrošča puščavnika in evropske gomoljčice," razloži Arih in poudari, da ima evropska gomoljčica nadzemne dele samo v mesecu maju, torej ne takrat, ko smo mi želeli organizirati koncert. Hrošč puščavnik pa živi v deblu dreves in so ga nazadnje v Tivoliju videli pred 11 leti."

Magnifico - Robert Pešut, Igor Arih | Foto: Bor Slana/STA Foto: Bor Slana/STA

Po pritožbi na zavrnitev je po Arihovih besedah vlogo obravnavalo pristojno ministrstvo, ki je pritrdilo pritožnikom in prošnjo poslalo v ponovno odločanje zavodu za varstvo narave.

"In v zavodu so našli novo težavo. Travnik. Oziroma umetni travnik s travo iz vrečke. Zato so v zavodu od nas zahtevali strokovna mnenja o sanaciji travnika. Dobili smo mnenje direktorja botaničnega vrta biotehnične fakultete in vzdrževalca parka Tivoli Voka snaga. Obe smo posredovali zavodu, kjer smo čez nekaj dni imeli ustni zagovor. Na tem smo poslušali pavšalna mnenja o tem, kako dve osebi na kvadratni meter trajno uničita travnik, korenine dreves in tako dalje. Strokovnih mnenj pa niso upoštevali," poudarja Arih. Na ponovno zavrnitev so se spet pritožili.

Magnifico - Robert Pešut | Foto: Bor Slana/STA Foto: Bor Slana/STA

Inšpekcijski nadzor

"Na podlagi naše pritožbe so nad zavodom izvedli inšpekcijski nadzor. Ugotovili so številne nepravilnosti. Oseba oziroma vodja območne enote zavoda, ki je vodila postopek o izdaji soglasja za dogodek v parku Tivoli in o njem odločala, nima opravljenega strokovnega izpita iz splošnega upravnega postopka oziroma sploh ne izpolnjuje pogojev za vodenje in odločanje v upravnih zadevah. Omenjena oseba je v postopku kršila več procesnih določb upravnega postopka," je še poudaril Arih ter dodal, da imajo plan B. "Bežigrajski stadion," je dejal Arih.

Magnifico v družbi direktorja Doma svobode Igorja Ariha in izvršnega producenta dogodka Pridi nocoj v Tivoli Mitje Prezlja | Foto: Bor Slana/STA Magnifico v družbi direktorja Doma svobode Igorja Ariha in izvršnega producenta dogodka Pridi nocoj v Tivoli Mitje Prezlja Foto: Bor Slana/STA

Magnifico
Novice Zavod za varstvo narave: Vpliva na naravo v primeru Magnificovega koncerta v Tivoliju ni mogoče omiliti #video
Magnifico
Trendi Magnifico ni dobil soglasja za koncert
park, park Tivoli, Ljubljana
Novice Mol bi zavod za varstvo narave na štirih lokacijah v Tivoliju in na Rožniku izvzel iz odločanja o prireditvah
Ne spreglejte