Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

3

Natisni članek

ženske ženske film enakopravnost spolov priporočila TV Telekoma Slovenije

Petek, 9. 3. 2018, 14.10

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Vse drugačne, vse enakopravne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

3

TV-priporočila: Dan žena

Ob dnevu žena in v luči aktualnih gibanj za pravice in enakopravnost žensk smo na malih zaslonih poiskali filme s pokončnimi ženskimi liki, ob katerih bodo tudi največji šovinisti spoznali, da močnejši spol ne obstaja.


Marec na Siol.net posvečamo ženskam in njihovim resničnim zgodbam.

V sodelovanju z Inštitutom za proučevanje enakosti spolov (IPES) smo po vzoru Združenih narodov ustvarili kampanjo #OnZanjo, v okviru katere želimo svetu in moškim pokazati, da moški v ženskah prevečkrat vidijo spolni objekt.

Vloge smo zato obrnili. K sodelovanju smo povabili 17 znanih Slovencev, ki so se vživeli v ženske zgodbe, med njimi Vid Valič, Tomaž Bratož, Uroš Smolej, Zlatko, Trkaj, Ciril Komotar in drugi.



Megan Leavey (2017)

TV-priporočila: Dan žena | Foto:

V petek, 9. 3., ob 1. uri na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Po resničnih dogodkih posneta vojna drama o mladi vojakinji (Kate Mara), ki je med ameriškim posredovanjem v Iraku po zaslugi edinstvene discipline in nenavadne vezi s službenim psom rešila številna življenja.

Lucy (2014)
Film je na voljo v videoteki DKino. │ Ocena filma Lucy.

Akcijski ZF-triler Luca Bessona s Scarlett Johansson v vlogi študentke, ki se po zaslugi sintetične substance prelevi v nepredstavljivo inteligentno in nevarno bojevnico z nadnaravnimi močmi in željo po maščevanju.

Atomska blondinka (Atomic Blonde, 2017)

TV-priporočila: Dan žena | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino in na www.tvin.si.Več o filmu.

Oskarjevka Charlize Theron v razburljivem akcijskem trilerju o vohunki, ki jo leta 1989 pošljejo v Berlin, da bi raziskala umor svojega kolega in pridobila izgubljeni seznam dvojnih agentov.

Salt (2010)
V petek, 9. 3., ob 1. uri na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Agentka Cie Evelyn Salt (Angelina Jolie) postane tarča na lovu lastnih delodajalcev, potem ko jo ti obtožijo vohunjenja za rusko stran. Na begu mora uporabiti vse svoje spretnosti, da zavaruje družino in najde pravega izdajalca, preden agencija odstrani njo.

Gravitacija (Gravity, 2013)

TV-priporočila: Dan žena | Foto:

V sredo, 7. 3., ob 10.45 na Kino.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino. │ Več o filmu.

Sandra Bullock v napeti mojstrovini Alfonsa Cuaróna, ki gledalca posesa v neskončno in neizprosno prostranost vesolja. Absolutni zmagovalec 86. podelitve oskarjev!

Pogum (Brave, 2013)
Film je na voljo na HBO On Deman in HBO GO. │ Ocena filma Pogum.

Studia Disney in Pixar predstavljata zgodbo o junaški škotski princesi Meridi, ki se zoperstavi tradiciji in izzove usodo, da bi tako ustvarila lastno. Oskar za najboljši animiran celovečerec!


Oborožena Jane (Jane Got a Gun, 2015)

Vestern o ženski (Natalie Portman), ki se zato, da bi zaščitila svojega ranjenega moža, s pomočjo nekdanjega ljubimca (Joel Edgerton) pogumno upre tolpi pod vodstvom Ewana McGregorja. • V petek, 9. 3., ob 22. uri na Planet PLUS.* | Foto: Vestern o ženski (Natalie Portman), ki se zato, da bi zaščitila svojega ranjenega moža, s pomočjo nekdanjega ljubimca (Joel Edgerton) pogumno upre tolpi pod vodstvom Ewana McGregorja. • V petek, 9. 3., ob 22. uri na Planet PLUS.*

Juno (2007)

Hvaljena komedija Jasona Reitmana o noseči najstnici, ki je Ellen Page izstrelila med igralsko elito. Film je bil nominiran za štiri oskarje in prejel kipec za najboljši izvirni scenarij. • V ponedeljek, 5. 3., ob 14.15 na FOX Movies.* | Foto: Hvaljena komedija Jasona Reitmana o noseči najstnici, ki je Ellen Page izstrelila med igralsko elito. Film je bil nominiran za štiri oskarje in prejel kipec za najboljši izvirni scenarij. • V ponedeljek, 5. 3., ob 14.15 na FOX Movies.*

Kolumbijka (Colombiana, 2011)

Razburljiv akcijski triler z zvezdnico Avatarja in Varuhov galaksije Zoe Saldano v vlogi profesionalne morilke, ki se želi maščevati mafijcem, odgovornim za smrt njenih staršev. • Film je na voljo v videoteki DKino in na www.tvin.si. | Foto: Razburljiv akcijski triler z zvezdnico Avatarja in Varuhov galaksije Zoe Saldano v vlogi profesionalne morilke, ki se želi maščevati mafijcem, odgovornim za smrt njenih staršev. • Film je na voljo v videoteki DKino in na www.tvin.si.

Carol (2015)

Cate Blanchett in Rooney Mara v tankočutni romantični drami Todda Haynesa o ljubezni med dvema ženskama v času patriarhalne nadvlade in buržoazne zadušljivosti. Šest nominacij za oskarja! • V nedeljo, 4. 3., ob 21.55 na Planet PLUS.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino. | Foto: Cate Blanchett in Rooney Mara v tankočutni romantični drami Todda Haynesa o ljubezni med dvema ženskama v času patriarhalne nadvlade in buržoazne zadušljivosti. Šest nominacij za oskarja! • V nedeljo, 4. 3., ob 21.55 na Planet PLUS.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino.

Prava nota 2 (Pitch Perfect 2, 2015)

Dekliška pevska skupina a capella Barden Bellas se znajde pred izključitvijo. Edini način, da si povrnejo ugled, sta nastop in zmaga na svetovnem pevskem prvenstvu a capella v Köbenhavnu. • V nedeljo, 4. 3., ob 22. uri na POP TV.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino. | Foto: Dekliška pevska skupina a capella Barden Bellas se znajde pred izključitvijo. Edini način, da si povrnejo ugled, sta nastop in zmaga na svetovnem pevskem prvenstvu a capella v Köbenhavnu. • V nedeljo, 4. 3., ob 22. uri na POP TV.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino.

Hanna (2011)

Najstnico Hanno (Saoirse Ronan), ki jo je oče v divjini vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi, kjer jo poskuša izslediti neusmiljena obveščevalna agentka (Cate Blanchett). • V soboto, 10. 3., ob 4.10 na HBO 2.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO. | Foto: Najstnico Hanno (Saoirse Ronan), ki jo je oče v divjini vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi, kjer jo poskuša izslediti neusmiljena obveščevalna agentka (Cate Blanchett). • V soboto, 10. 3., ob 4.10 na HBO 2.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

V nevarnosti (Unlocked, 2017)

Vohunski triler režiserja bondiade Vse in še svet Michaela Apteda o agentki Cie (Noomi Rapace), ki mora v Londonu preprečiti teroristični napad z biološkim orožjem. • Film je na voljo v videoteki DKino in na www.tvin.si. | Foto: Vohunski triler režiserja bondiade Vse in še svet Michaela Apteda o agentki Cie (Noomi Rapace), ki mora v Londonu preprečiti teroristični napad z biološkim orožjem. • Film je na voljo v videoteki DKino in na www.tvin.si.

Dekle kralj (The Girl King, 2015)

Portret izjemne Kristine, ki so jo okronali za švedsko kraljico pri komaj šestih letih. Da bi modernizirala državo, se bori zoper nazadnjaške sile, ki nikakor ne sprejemajo njene seksualnosti. • V soboto, 10. 3., ob 22.20 na Cinemax 2.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO. | Foto: Portret izjemne Kristine, ki so jo okronali za švedsko kraljico pri komaj šestih letih. Da bi modernizirala državo, se bori zoper nazadnjaške sile, ki nikakor ne sprejemajo njene seksualnosti. • V soboto, 10. 3., ob 22.20 na Cinemax 2.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)

Ameriška predelava švedske uspešnice o težavnem dekletu s tetovažami in piercingi, ki pomaga novinarju razkriti srhljivo družinsko skrivnost, povezano s številnimi grozljivimi umori. • V četrtek, 15. 3., ob 3.05 na Kino.* | Foto: Ameriška predelava švedske uspešnice o težavnem dekletu s tetovažami in piercingi, ki pomaga novinarju razkriti srhljivo družinsko skrivnost, povezano s številnimi grozljivimi umori. • V četrtek, 15. 3., ob 3.05 na Kino.*

Joy (2015)

Biografska komična drama Davida O. Russlla o življenju podjetnice in izumiteljice Joy Mangano, za vlogo katere je bila Jennifer Lawrence nominirana za oskarja. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Biografska komična drama Davida O. Russlla o življenju podjetnice in izumiteljice Joy Mangano, za vlogo katere je bila Jennifer Lawrence nominirana za oskarja. • Film je na voljo v videoteki DKino.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
Videoteka Pickbox 242  
Kanal A 8 DA
POP TV 4 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Preberite tudi:

Ne spreglejte